Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Cruise / expeditiecruise > Chileense Fjorden Expeditie

Chileense Fjorden Expeditie


De enorme Patagonische ijskap die zich uitstrekt over het zuidelijke deel van de Andes is de op twee na grootste ijsmassa van de planeet na de ijskappen van Antarctica en Groenland. Vanuit de ijskap doorsnijden talloze gletsjers de bergen die het ijsbassin omringen. Deze gletsjers hebben in het verleden het Zuid-Chileens kustlandschap gevormd met z'n ontelbare fjorden, eilanden en baaien. Tijdens deze cruise verkent u dit enorme wildernisgebied. De cruise start in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en u vaart vervolgens in ongeveer 2 weken naar de havenstad Valparaiso in midden Chili. Onderweg vaart u langs imposante gletsjers, geniet u van de rijke en oorspronkelijke vegetaties, speurt u naar de dieren die in dit gebied voorkomen en bezoekt u bijzondere kustplaatsjes. Deze cruise vindt slechts één keer per jaar plaats met de RCGS Resolute; een modern en zeer comfortabel expeditiecruiseschip.

Dit arrangement wordt momenteel opgebouwd en zal over enkele dagen compleet op onze site staan.


DIASHOW

Het Chileense fjordenlandschap (foto: Arno Luft)

Chileense Fjorden Expeditie

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Ushuaia

De Chileense fjorden expeditie start wanneer u 's middags aan boord gaat van de boot die is afgemeerd langs de pier in Ushuaia. U wordt welkom aan boord geheten tijdens een welkomstcocktail en diner, terwijl het schip Ushuaia achter zich laat.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Garibaldi Fjord en Alberto de Agostini N.P.

Tijdens de nacht is het schip al een flink eind door het Beagle Kanaal in westelijke richting gevaren en deze ochtend vaart het het Garibaldi Fjord in. De eerste excursie staat op het programma en u gaat van boord en met zodiacs vaart u naar de twee gletsjers die dit dit fjord domineren. Tijdens deze excursie kunt u zeeleeuwen zien, het fjord is tevens het leefgebied van de Andes condor. In de middag wordt er een bezoek gebracht aan het Alberto de Agostini National Park. Hier kunt u een wandeling maken of met een zodiac langs de kust varen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 Alberto de Agostini N.P. en de Marinelli gletsjer

Een van de meest spectaculaire gletsjers van het Alberto de Agostini Nationaal Park is de indrukwekkende Marinelli gletsjer die haar oorsprong vindt in het Darwin gebergte en uitstrekt tot in Ainsworth Bay. Vanuit de verte hoort u het gekraak van deze gletsjer en kunt u enorme afgebroken ijsblokken in het water zien drijven. Tijdens een wandeling door het Magellaanse bos heeft u grote kans om de diverse vogelsoorten die hier voorkomen te spotten. De oevers zijn het domein van zeehonden en Magellaanse pinguïns die u ongetwijfeld ziet op weg terug naar het schip dat vervolgens verder zijn koers vervolgt door de "Glacier Alley" op weg naar de Straat van Magelhaan.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Punta Santa Ana en Fuerte Bulnes

In de ochtend gaat u aan land bij Punta Santa Ana, waar u een bezoek brengt aan het historische fort Bulness (Fuerte Bulnes). De fort is gebouwd in 1843 met als doel de Straat van Magelhaan te beschermen maar meer nog om het gebied te claimen. Tijdens het bezoek bezichtigt u onder meer de kleine kerk, de voormalige kruitopslag, oude barrakken en de houten woonhuizen. Het fort werd verlaten toen een meer permanente stad in noordelijke richting gebouwd werd, heden ten dage bekend als Punta Arenas.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Zuid-Patagonische fjordenverkenning

Deze vaardag staat in het teken van de Patagonische kust.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 6 Torres del Paine N.P.

Een van de hoogtepunten tijdens deze cruise is een bezoek aan het bekendste nationale park van Chili, Torres del Paine. Na het onbijt gaat u van boord en reist u naar dit natuurpark dat in 1959 werd opgericht en door Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. De imposante granietbergen en torens rijzen steil omhoog uit een met meren en indrukwekkende gletsjers gelardeerd landschap.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7 Angostura White en fjord cruising

Tijdens deze vaardag passeert het schip White Narrows, een kanaal van slechts 80 meter breed! Na deze uitdagende doortocht komt de volgende highlight van de dag in zicht; de Bernal gletsjer.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 8 Brüggen gletsjer en het Messier kanaal

Terwijl het schip het Eyre Fjord invaart komt de Brüggen gletsjer in zicht. Deze gletsjer wordt vaak de Pio XI genoemd en is met zijn 60 kilometer lengte de grootste gletsjer van het zuidelijk halfrond (Antarctica buiten beschouwing gelaten). Vanuit een zodiac is deze gletsjer helemaal overweldigend; een 70 meter hoge ijsmuur torent boven het wateroppervlak uit over breedte van 4 kilometer. In de middag vaart het schip het Messier kanaal binnen; dit kanaal scheidt Zuid-Amerika van Wellington Island. Op het dek krijgt u uitleg van de gids over het fauna in dit gebied.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 9 Caleta Tortel

Na dagen van gletsjers en fjorden wordt er vandaag een bezoek gebracht aan Caleta Tortel. Dit dorpje heeft geen wegen maar de huizen zijn met elkaar verbonden door middel van houten loopbruggen- en vlonders. Al het overige transport in dit dorp vindt plaats per boot. Dit gebied werd al lang door inheemse volkeren bewoond, pas in de jaren 50 van de vorige eeuw kwamen de eerste Europeanen naar dit gebied. U heeft hier tijd om zelf op verkenning uit te gaan.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 10 Op weg naar Chiloé

Op weg naar het noorden verlaat het schip vandaag de beschutting van de fjorden en via de Pacifische Oceaan wordt de route vervolgd. Onderweg ziet u mogelijkerwijze walvissen. Aan boord worden lezingen en presentaties gegeven maar u kunt ook relaxen in een van de comfortabele lounges of op het dek.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 11 Castro en Chiloé

In de ochtend nadert het schip Castro, de provinciale hoofdstad van Chiloé. Deze stad is gebouwd in 1567 en wordt beschouwd als de derde oudste stad van Chili. Castro kwam tot bloei toen de Jesuïten zich hier vestigden. Wat meteen opvalt zijn de kleurrijke, houten huizen gebouwd op palen, palafito's genoemd. Deze eenvoudige huizen zijn veelal gebouwd door lokale vissers en zijn samen met de houten kerkjes karakteristiek voor Chiloé. U gaat hier aan land en heeft de tijd om Castro te verkennen, vergeet daarbij niet een bezoek aan een van de lokale markten te brengen. In de middag vaart het schip verder langs de kust en komen de met sneeuw bedekte vulkaantoppen die zo kenmerkend zijn voor deze regio in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 12 Kust cruising en Mocha Eiland

Het eiland Mocha ligt ongeveer 35 km uit de kust van Chili en is een belangrijke historische plek. Eeuwenlang werd dit eiland bewoond door Mapuche indianen voordat Europeanen het in de 15e eeuw ontdekten. Het eiland werd vanaf dat moment bezocht door piraten, maar ook door Sir Francis Drake en men veronderstelt dat er meer dan 100 scheepswrakken in de omliggende wateren op de bodem liggen. Weersomstandigheden zullen bepalen of men aan land kan gaan waar diverse wandelmogelijkheden zijn. Het is mogelijk zeeleeuwen te spotten en met geluk ook walvissen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 13 Noordwaarts naar Valparaiso

Deze dag is een echte vaardag wanneer het schip in noordelijke vaart met als einddoel de Chileense havenstad Valparaiso. U kunt opnieuw lezingen en presentaties aan boord bijwonen of tijd doorbrengen aan dek of op de brug. In de avond is er een speciaal "Captains"dinner om deze prachtige reis mee te besluiten.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 14 Einde van de cruise in Valparaiso

In de ochtend arriveert u in Valparaiso, de belangrijkste havenstad van Chili gelegen op ongeveer 100 km van de hoofdstad Santiago. Na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning wanneer u van boord gaat.

Algemene informatie

Expeditie-cruise langs de Chileense fjordenkust van Ushuaia in Argentinië naar Valparaiso in Midden-Chili

 • code CL0030
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 13 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia
 • eindpunt Valparaíso

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste cabintype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in maartInbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • 1 kampeernacht tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optioneel kajakarrangement
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds