Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Cruise / expeditiecruise > Kaweskar cruise - Little Antarctica

Kaweskar cruise - Little Antarctica
Kaweskar cruise

Aan boord van deze cruise vaart u in 5 dagen / 4 nachten vanuit Puerto Natales op en neer naar een zeer afgelegen fjordengebied aan de rand van de zuidelijke Patagonische ijskap. In dit gebied liggen zo'n 40 gletsjers die alle in zee uitmonden. Tijdens twee volle excursiedagen bezoekt u in totaal zo'n 15 gletsjers waaronder de Amalia, El Brujo, Bernal en Herman gletsjer. U maakt korte wandelingen tot aan de voet van de gletsjers, vaart door met ijssschotsen bezaaide fjorden en speurt natuurlijk naar dieren die in dit afgelegen gebied voorkomen zoals zeeleeuwen, dolfijnen en verschillende soorten zeevogels.


DIASHOW

De Skorpios III in het Fiordo Calvo (foto: Michel L'Huillier)

Kaweskar cruise - Little Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Puerto Natales

In ochtend kunt u aan boord gaan van de Skorpios III. U kunt inchecken in de cabin en starten met een eerste verkenning van het schip. Na een welkomspraatje zet de Skorpios koers in zuidwestelijke richting. Bij Caleta Juarez in Guardramiro Fjord maakt u een in kleine bootjes een excursie naar een zeeolifanten kolonie. Bij terugkomt op de cruise vaart u verder door prachtige waterwegen zoals Angostura Kirke, Morla, Vicuña en Sarmiento.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Het Guillard Fjord

In de ochtend vaart het schip noordwaarts door het Pitt channel richting de Guillard gletsjer. Hier gaat u in de loop van de ochtend aan land voor een excursie en bezichtiging van de gletsjer. Vervolgens gaat u terug aan boord voor de lunch en in de middag maakt u een bootexcursie langs de verschillende delen van de gletsjer. Aan het einde van de middag vaart u nog naar Sarratea Bay waar u een laatste bootexcursie maakt voor deze dag.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 Amalia Gletsjer, El Brujo Gletsjer en het Calvo Fjord

Al vroeg in de ochtend komt de boot aan bij de Amalia Gletsjer en is het Patagonische heuvelland veranderd in een wereld van gletsjers, fjorden en bergen. U kunt de gletsjer eerst vanaf de boot bewonderen en maakt daarna een korte excursie te voet naar de basis van de Amalia Gletsjer. Na de middag staat een excursie naar de El Brujo Gletsjer op het programma en tegen het einde van de middag komt de boot aan in het Fiordo Calvo. In de meestal met ijsbrokken bezaaide fjord, maakt u een excursie op de "Capitan Constantino" mini-ijsbreker die bij uitstek geschikt is voor tochtjes door dit fjord.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Het Las Montañas Fjord en z'n gletsjers

In de ochtend bezoekt u het Fiordo de las Montañas waar 4 gletsjers over de Sarmiento bergen de zee in stromen. U maakt een excursie bij de Alsina en Bernal Gletsjers waarbij u wandelingen maakt over de morenen en door de bossen langs de gletsjer. De Bernal gletsjer is veilig te benaderen en hier kunt u het gletsjerijs van nabij voelen en ervaren. Later op de middag kunt u ook nog de Herman en Zamudio Gletsjer bezichtigen en dan vaart de boot naar Angostura White waar u met de excursieboten tussen de rotsen doorvaart en waar vaak zeeleeuwen en verschillende soorten zeevogels te zien zijn. 's Avonds wordt er een afscheidsdiner georganiseerd waarbij ook de kapitein aan zal schuiven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Aankomst Puerto Natales en einde cruise

In de nacht komt de Skorpios III weer aan bij de pier in Puerto Natales. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze cruise door de Patagonische ijsfjorden.

Algemene informatie

5-daagse cruise naar afgelegen delen van Patagonië vanuit Puerto Natales

 • code CL0027
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Natales

accommodatie
Tijdens de cruise verblijft u in een 2-persoonshut naar keuze.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Van oktober tot april, vertrek iedere dinsdag en vrijdag.Inbegrepen
 • 5 dagen durende cruise in een hut met eigen sanitair
 • alle excursies onderweg
 • alle maaltijden en drankjes tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds