Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Cruise / expeditiecruise > Chonos cruise - Chileense fjorden

Chonos cruise - Chileense fjorden
Chonos cruise

Aan boord van deze cruise vaart u in 6 dagen/5 nachten vanuit Puerto Montt via het eiland Chiloé en het vissersdorp Puerto Aguirre op en neer naar de afgelegen San Rafael Gletsjer aan de rand van de noordelijke Patagonische ijskap. Op de terugweg bezoekt u het Quitralco-fjord en de warmwaterbaden aldaar. Onderweg speurt u natuurlijk naar dieren die in dit afgelegen gebied voorkomen zoals pelsrobben, bultrugwalvissen en blauwe vinvissen en verschillende soorten zeevogels.


DIASHOW

Puerto Aguirre

Chonos cruise - Chileense fjorden

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Puerto Montt

Aan het einde van de ochtend gaat u aan boord van de Skorpios II. U kunt inchecken in de cabin en starten met een eerste verkenning van het schip. Na een welkomstpraatje zet de Skorpios koers in zuidwestelijke richting. Via de Llanquihue-archipel bereikt u na ruim 4 uur varen het eiland Chiloé. Met kleine bootjes gaat u in het dorpje Quemchi aan land. Quemchi is een typisch 'chilote' dorp met een monumentale kerk, een handwerksmarkt en schilderachtige straten.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Puerto Aguirre en Islote Barrientos

In de ochtend navigeert de Skorpios door de mooie waterwegen van Moraleda en Ferronave. Rond 11 uur arriveert u in Puerto Aguirre. Dit prachtige vissersdorpje ligt in het hart van de Guaitecas-archipel; bijna alle 1800 inwoners leven van de visvangst. Vroeger woonden hier de Chonos-Indianen. U maakt een wandeling door het dorp en door het Patagonisch regenwoud richting het uitzichtpunt. Hierna vaart u in circa 2 1/2 uur door de waterwegen van Ferronave, Pilcomayo en Casma naar Islote Barrientos. Het eilandje staat bekend om de spectaculaire rotsformaties en om een van de grootste vogelkolonies in Chili (met o.a. kelpmeeuwen, rotsaalscholvers en keizeraalscholvers). Ook ziet u hier pelsrobben.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 San Rafael Gletsjer

De 20 kilometer lange San Rafael Gletsjer is de beroemdste gletsjer van Chili. Het vooraanzicht is 2 kilometer breed en 50 meter hoog, hiermee is de gletsjer minstens zo imposant als de Perito Moreno Gletsjer in Argentinië. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten maakt u 's ochtends een boottocht langs de gletsjerwand. In de loop van de middag zet u koers in noordelijke richting en gaat u op weg naar het Quitralaco-fjord.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Quitralco-fjord

Deze dag staat geheel in het teken van het Quitralco-fjord. De warmwaterbaden in het fjord, met temperaturen tussen de 32 en 38 graden, zijn alleen toegankelijk voor passagiers van de Skorpios! Een woeste, weelderige begroeiing siert de flanken van de bergen. Bij gunstige weersomstandigheden kunt u boottochtjes maken door het fjord. Aan het einde van de middag vaart u met de Skorpios door de waterwegen van Moraleda en Pérez Norte in de richting van Chiloé.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Golf van Corcovado, Islote Conejos, Dalcahue

U steekt vroeg in de ochtend de Golf van Corcovado over. Met wat geluk ziet u bultrugwalvissen of blauwe vinvissen. Langs de oostkust van Chiloé vaart u in de richting van Islote Conejos, waar u rond 11 uur 's ochtends arriveert. De Magelhaen-pinguïn is hier heer en meester, meestal bivakkeren er zo'n 500 pinguïns. In de middag vervolgt u uw reis en vaart u tussen de eilanden Lemuy en Chelín door richting Dalcahue. Hier kunt u een bezoek brengen aan de handwerksmarkt, de kerk en de wandelpromenade. 's Avonds wordt er een afscheidsdiner georganiseerd waarbij ook de kapitein aan zal schuiven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 6 Einde van de cruise

In de ochtend komt de Skorpios II weer aan bij de pier in Puerto Montt. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze cruise door het indrukwekkende noordelijke deel van de Chileense fjorden.

Algemene informatie

6-daagse cruise met Skorpios II naar afgelegen delen van Patagonië vanuit Puerto Montt

 • code CL0029
 • reissom op aanvraag
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Montt

accommodatie
Tijdens de cruise verblijft u in een 2-persoonshut naar keuze.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Van september tot mei, vertrek iedere zaterdag.Inbegrepen
 • 6 dagen durende cruise in een hut met eigen sanitair
 • alle excursies onderweg
 • alle maaltijden en drankjes tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds