Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Bouwstenen > De Moais van Paaseiland

De Moais van Paaseiland


Het tot Chili behorende Paaseiland is een van de meest afgelegen plekken op aarde. Het dichtstbijzijnde bewoonde gebied ligt op 2500 kilometer! Ondanks z'n afgelegen ligging heeft Paaseiland een rijke historie. De belangrijkste getuigen daarvan zijn de grote aantallen Moais (stenen beelden van gestyleerde gezichten) die her en der verspreid over het eiland staan.
Tijdens dit arrangement bezoekt u de belangrijkste hightlights van dit afgelegen stukje aarde en krijgt u in de loop van een paar dagen een goed beeld van de rijke geschiedenis van Paaseiland waarin zelfs Nederland nog een rol heeft gespeeld. Het was namelijk de Middelburger Jacob Roggeveen die op Paaszondag 1722 het eiland (dat door de lokale bewoners Rapa Nui wordt genoemd) ontdekte en het daarmee in de westerse wereld bekend maakte als Paaseiland.


DIASHOW

Moais bij Rana Ranaku (foto: Evelien van Dijk)

De Moais van Paaseiland

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Paaseiland en transfer naar hotel

Bij aankomst op Mataveri, de luchthaven van Hanga Roa, Paaseiland, wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht. Hier kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Bezoek Ahu Akivi, Ahu Tepeu en Puna Pau

Vandaag maakt u een eerste halve dagexcursie over Paaseiland. Deze begint met een bezoek aan Ahu Akivi waar u ook de Ana Te Pahu grot bezoekt. Het bijzondere van Ahu Akivi is dat de 7 moai beelden midden op het eiland zijn neergezet, en niet aan de kust. Tijdens de lente- en herfstequinoxen op 20 maart en 23 september 'kijken' de moais precies naar het punt waar de zon ondergaat. Men veronderstelt dat de moais de 7 ontdekkingsreizigers uitbeelden die vanuit een ander Polynesisch eiland door koning Hotu Matua naar Paaseiland werden gezonden. Ze moesten onderzoeken of het eiland voor bewoning geschikt zou zijn; zoals vandaag de dag nog goed te zien is keerden ze enthousiast van hun missie terug! Vervolgens bezoekt u Ahu Tepeu dat bekend is vanwege het grote boothuis en de groeve waar de hoofddeksels werden gemaakt van Puna Pau. Na dit laatste bezoek wordt u naar het hotel teruggebracht. De rest van de dag is ter eigen besteding. NB. De volgorde van excursies kan enigszins verschillen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Bezoek Rano Raraku en strand Anakena

Ook vandaag maakt u weer een excursie langs enkele van de highlights van Paaseiland. In de ochtend reist u via de niet gerestaureerde Ahu Vaihu en Akahanga naar Rano Raraku. Bij het kratermeer is een steengroeve te bezoeken, waar nog zo’n 400 beelden in diverse stadia van voltooiing te zien zijn. Vervolgens bezoekt u de mooi gerestaureerde Ahu Tongariki met zo’n 15 moais. Een Japans team van restaurateurs en archeologische experts moest er aan te pas komen om deze beelden in hun oorspronkelijke staat te herstelllen.Na een bezoek aan Pito Kura en de navel van de wereld eindigt deze dag op het strand van Anakena waar u de mogelijkheid heeft een duik te nemen in het warme water van de Stille Oceaan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Bezoek Rano Kau, Orongo en Ahu Vinapu

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor een excursie van een halve dag. Deze start in Rano Kau vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het eiland en het kratermeer. Vervolgens bezoekt u de ceremoniële site Orongo waar de ‘birdman-competition’ plaatsvond. U bezoekt deze plek en het beroemde uitzichtpunt over de drie eilanden vanaf de kliffen. Uw laatste reisdoel van deze excursie is Ahu Vinapu. Deze archeologische vindplaats is niet gerestaureerd; sommige archeologen bespeuren hier duidelijk Inca-invloeden en inderdaad hebben de kolossale stenen veel weg van de stenen waarmee Machu Picchu werd opgebouwd. Niettemin heeft men nooit enig verband tussen de Inca- en Rapa Nui-culturen met duidelijke bewijzen kunnen aantonen. Na afloop van dit bezoek wordt u naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Einde van het arrangement

U ontbijt 's ochtends in het hotel en wordt op tijd voor uw terugvlucht bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het Mataveri vliegveld. Daar eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Altiplanico Rapa Nui - Hanga Roa

Hotel Altiplanico Rapa Nui bestaat uit 16 huisjes met een eigen terras - de meeste bieden uitzicht op zee. Ieder huisje is voorzien van een beschutte openlucht douche zodat u tijdens het douchen de mooie sterrenhemel kunt zien; op Paaseiland een prima optie aangezien het het hele jaar door tropisch warm is. In het gemeenschappelijke gebouw kunt u ontbijten en ook 's avonds een hapje eten; in de grote tuin die het hotel omringt bevindt zich een klein zwembad. Het aardige van dit hotel is dat het heel goed in de omgeving past. Het is rustig gelegen terwijl het dorp Hanga Roa een kwartiertje lopen is. Onderweg naar het dorp komt u langs het Rapa Nui museum (gratis toegankelijk).

Altiplanico Rapa Nui is door 10 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,40 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Cultuurexcursies in een kleine groep op het midden in de Stille Oceaan gelegen Paaseiland.

 • code CL0010
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Hanga Roa - Paaseiland

accommodatie
U overnacht in een goed middenklasse hotel op basis van logies en ontbijt

vervoer
Het vervoer ter plaatse vindt plaats met bussen of mini busjes afhankelijk van de groepsgrootte.

reisgezelschap
De reis is individueel en de excursies zijn in in een kleine internationale groep. Voor een kleine toeslag kan dit ook op privé basis geboekt worden.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Paaseiland kan het hele jaar door worden bezocht.Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • alle excursies in internationale groepen
 • lunchbox tijdens dagexcursie Rano Raraku en Anakena
Niet inbegrepen
 • vluchten Santiago - Paaseiland v.v.
 • entree Rapa Nui NP (USD 90 per persoon)
 • uitgaven van persoonlijke aard
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds