Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Ruud en Noor - Argentinië
Argentinië is schitterend en de mensen allemaal vreselijk aardig en voorkomend. We genieten enorm!

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Chili > Bouwstenen > Eco Camp Safari

Eco Camp Safari
Het Torres del Paine Nationaal Park staat bekend om de prachtige landschappen, waarbij de granieten torens waaraan het park haar naam dankt het hoogtepunt vormen. Dit park is uitermate geschikt voor mooie wandeltochten. Wilt u alle highlights van het park verkennen die u normaal alleen tijdens de zogenaamde W-trek kunt zien, maar spreekt het u niet aan om met uw bagage van refugio naar refugio te wandelen? Vindt u het prettig om in een bijzondere en comfortabele accommodatie te verblijven? Dan biedt het Eco Camp Patagonia hiervoor een fantastisch alternatief. Het is gelegen in de sector de las Torres, aan de oostzijde van Torres del Paine N. De organisatie heeft als doel om gasten de Patagonische wildernis te laten beleven en zo weinig mogelijk impact aan de natuur aan te brengen. De suite domes zijn comfortabele koepelvormige tenten, die allen beschikken over een en-suite badkamer. De excursies die tijdens de Eco Camp Safari worden gemaakt, worden begeleidt door zeer kundige en enthousiaste gidsen, die u veel kunnen vertellen over de omgeving.


DIASHOW

Eco Camp Patagonia (foto: Cascada Expediciones)

Eco Camp Safari

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Puerto Natales naar Torres del Paine

Het arrangement 'Eco Camp Safari' start met een lunch in Puerto Natales. Daarna volgt de busreis van Puerto Natales naar het Nationale Park Torres del Paine. Tijdens de reis krijgt u steeds beter zicht op de indrukwekkende torens van Torres del Paine. Dit prachtige park werd opgericht in 1959 en het is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De imposante granietbergen en torens rijzen steil omhoog uit een met meren en indrukwekkende gletsjers gelardeerd landschap. U verblijft de gehele reis in het Eco Camp Patagonia, gelegen in de sector Las Torres.
Overnachting: suite dome op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 2 Excursie naar de westelijke meren

Alle dagen dat u in het Eco Camp Patagonia verblijft heeft u de keuze uit 2 programmavarianten, een lichte dagexcursie en een fysiek meer uitdagende wandeling. Alle excursies worden begeleid door uitstekende en zeer kundige gidsen.
De pittige optie voor deze dag is een tocht langs enkele highlights van het park, waarbij een bezoek wordt gebracht aan de Salto Grande, het Lago Nordenskjöld en het strandje van Lago Grey. Vervolgens is er een steile klim over de Cerro Ferrier tot aan een spectaculair uitzichtpunt. Wandeling: 5 km in circa 5 uur. De lichte variant van deze dag voert u ook naar de westelijke meren, maar daarbij wandelt u minder en maakt u een boottocht naar de Grey gletsjer.
Overnachting: suite dome op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 3 Wandeling naar de basis van de Torres

Kiest u vandaag voor de pittige variant, dan wandelt u stevig stijgend omhoog naar de basis van de massieve granieten torens waaraan Torres del Paine zijn naam dankt. Het is een pittige tocht door de stijging, maar het uiteindelijke uitzicht op de Torres en het aan de voet ervan gelegen gletsjermeer is dan ook onvergetelijk. Wandeling: 21 km in circa 10 uur. De lichte variant bestaat deze dag uit een korte wandeling in de omgeving van Laguna Azul en een fauna trail aan de oostkant van het park.
Overnachting: suite dome op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 4 Wandeling Lago Pehoe en Valle Frances

In de ochtend vertrekt u vandaag richting Lago Pehoe. U steekt dit meer per catamaran over en u gaat bij Refugio Paine Grande weer aan land. Vervolgens wandelt u langs de noordrand van het Lago Nordenskjöld naar de Valle Frances. Deze vallei voert u tot diep in het hart van het Torres del Paine Massief. Op warme dagen echoot het in het dal vaak van de vele lawines (geen gevaar!). U keert door dezelfde vallei terug richting het Eco Camp Patagonia. Wandeling: 11 km in circa 6 uur. Kiest u deze dag voor de lichte variant dan maakt u eerst een wandeling bij Laguna Verde en u gaat naar de Mirador Toro voor een prachtig uitzicht over het park.
Overnachting: suite dome op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 5 Wandeling naar Los Cuernos

Vandaag wordt een pittige wandeldag! U maakt een wandeling over de Paso Los Cuernos langs de noordrand van het Lago Nordenskjöld. Onderweg zijn er goede kansen om vogels te zien zoals de grey-headed en de upland goose. Wandeling: 22 km in circa 8 uur. U kunt vandaag ook voor de lichtere variant kiezen welke u naar de Botanical Safari en Laguna Inge brengt.
Overnachting: suite dome op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 6 Terug naar Puerto Natales

Vandaag verlaat u Torres del Paine en reist u terug naar Puerto Natales. Hier eindigt de Eco Camp Safari in Torres del Paine.


Accommodaties in deze reis


Eco Camp Patagonia - Torres del Paine, sector Torres

In de sector de las Torres, aan de oostzijde van Torres del Paine NP, ligt het Eco Camp. Het doel van het Eco Camp is om gasten de Patagonische wildernis te laten beleven en zo weinig mogelijk impact aan de natuur aan te brengen. De suite domes zijn comfortabele koepelvormige tenten, die alle beschikken over een en-suite badkamer.

Eco Camp Patagonia is door 25 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,60 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Eco Camp Safari in Torres del Paine NP, waarbij u vanuit een comfortabele suite dome de meest interessante plekken van Torres del Paine bezoekt.

 • code CL0020
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 3-4
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Natales

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het laagseizoen. Toeslagen voor het hoogseizoen zijn aanzienlijk. Wij informeren u graag over de exacte prijs voor uw geplande reisdatum.

accommodatie
U verblijft in een suite dome met privé sanitair. Het verblijf kan ook ingekort worden naar 2, 3 of 4 nachten.

vervoer
U reist per comfortabele bus tussen Puerto Natales en de accommodatie in Torres del Paine. Het is ook mogelijk om in El Calafate of Punta Arenas te beginnen of eindigen.

reisgezelschap
internationaal

minimaal 2 deelnemers

niveau
Tijdens de safari kunt u kiezen tussen een lichte dagexcursie en een fysiek meer uitdagende excursie. Alle excursies worden begeleid door uitstekende en zeer kundige gidsen.

reisperiode
De beste reistijd voor dit arrangement is tussen oktober en aprilInbegrepen
 • overnachtingen in een suite dome van het Eco Camp Patagonia op basis van volpension
 • excursies vanuit het Eco Camp Patagonia
 • vervoer van Puerto Natales naar Torres del Paine en v.v.
 • Engelssprekende gids gedurende het verblijf
 • entree Torres del Paine NP
 • lunch op de dag van aankomst in Puerto Natales
Niet inbegrepen
 • optionele excursies (bv paardrijtocht)
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds