Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Cajas Nationaal ParkFoto van de Cajas Nationaal Park

Iets ten westen van Cuenca ligt een van Ecuadors mooiste paramogebieden, beschermd in het Parque Nacional El Cajas. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 29.000 hectare waarvan het grootste bedekt is met paramo. Het is al langer beschermd, maar heeft sinds 1996 de status van nationaal park.
Het landschap van El Cajas is onmiskenbaar van glaciale oorsprong. De dalen in het park zijn alle afgerond door de schurende werking van gletsjers en de 232 meren zijn ook voor het merendeel daardoor gevormd. Alleen de bergkammen waar de gletsjers omheen zijn gegaan, steken nog scherp en gekarteld uit het verder glooiende landschap.
Op het eerste gezicht lijkt de paramo een nogal saai vegetatietype met gras, gras en gras. In een oorspronkelijk paramogebied zoals dat van Cajas blijkt de paramo juist een weelderig en gevarieerde vegetatie met opvallend veel fraaie bloemen. Ja, ze zijn klein, dus je zult door je knieën moeten maar iedereen zal na een bezoek aan Cajas moeten erkennen dat de paramo bijzonderder was dan ze vooraf hadden gedacht.
Omdat kennis van het gebied sterk bijdraagt aan de beleving ervan raden we sterk aan dit park onder begeleiding van een gids te bezoeken.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds