Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Rondreizen en autorondreizen > Selfdrive reis naar de Pantanal en Bonito

Selfdrive reis naar de Pantanal en Bonito

De natuurlijke rijkdom van Zuid-Brazilië


Deze 6-daagse selfdrive is een combinatie van de regio nabij Bonito en het moerasgebied van de Zuidelijke Pantanal. Bonito is een dorpje gelegen in het zuidwesten van Mato Grosso do Sul. Reden om hier naartoe te gaan zijn de grotten en meren, schitterende watervallen en heldere rivieren waar in gezwommen kan worden. Tijdens het zwemmen komt u oog in oog te staan met honderden vissen. In de seizoensmoerassen van de Pantal heeft u volop de mogelijkheid om wild te spotten; vanuit een gemotoriseerde kano, een 4 wheel drive, te paard of te voet.


DIASHOW

Gruta de lago Azul in Bonito (foto: Arno Luft)

Selfdrive reis naar de Pantanal en Bonito

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Campo Grande naar Bonito

Dit arrangement start op het vliegveld van Campo Grande, waar u uw huurauto ophaalt. Vervolgens maakt u een 4 à 5 uur durende rit over goede, maar rustige wegen naar het plaatsje Bonito. In de regio liggen veel grotten, rivieren en watervallen en daarom is het een erg aantrekkelijke plek voor natuurliefhebbers.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Gruta do Lago Azul en snorkelen Sucuri rivier

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een gids. Hij reist met u mee in uw huurauto naar de Gruta do Lago Azul. In deze grot ligt een groot onderwatermeer. Als de zon naar binnen schijnt, krijgt het water allerlei prachtige blauwe kleuren. Na dit bezoek reist u door naar het bezoekerscentrum bij de Sucuri rivier. U maakt eerst een korte wandeling door het regenwoud, op weg naar de rivier. Vervolgens maakt u een 1 a 1,5 uur durende snorkeltour in deze snelstromende rivier. U overnacht wederom in Bonito.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Bonito naar de Pantanal

Vanuit Bonito rijdt u in noordelijke richting over een goede gravelweg naar de zuidelijke Pantanal. Deze rit duurt ongeveer 2 uur. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Boca da Onça privé reservaat. U kunt hier een wandeling maken langs maar liefst 14 watervallen, waarvan de hoogste 156 meter is. Een bezoek aan dit reservaat neemt ongeveer 3-4 uur in beslag.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Excursies Pantanal

Vandaag heeft u de gelegenheid excursies te maken vanuit de lodge. U kunt wandelingen maken, paardrijtochten maken of tochten per gemotoriseerde kano ondernemen, terwijl u informatie krijgt over de flora en fauna van een gids. Tijdens deze excursies heeft u kansen op het zien van capibara's en kaaimannen, maar vooral veel vogelsoorten zoals de reusachtige jabirou ooievaar, tijgerroerdompen, zwarte schaarbekken, talloze soorten reigers.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 5 Excursies Pantanal

Ook deze dag kunt u nog gebruiken om de Pantanal te verkennen. Houd er wel rekening mee dat excursies in de Pantanal door de permanent wisselende condities ook steeds wisselen. In de lodge weten ze perfect waar op het tijdstip van uw reis de beste mogelijkheden zijn.

Dag 6 Van de Pantanal naar Campo Grande

In 3 à 4 uur rijdt u vanuit de Pantanal naar Campo Grande. U kunt de huurauto op het vliegveld afleveren. Hiermee eindit dit arrangement.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Pousada Olho d'Agua - Bonito


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Refúgio da Ilha Lodge - Pantanal (zuid)

Uitstekende en speciaal op toerisme toegelegde lodge. Eigenaars hebben wel 'een paar koeien' maar dat is bijzaak. In Refugio da Ilha is toerisme hoofdzaak. De hele familie is betrokken bij de lodge. Mooi hoofdgebouw, nette kamers (wel elektrische douches). Verder een hele ruime en met muggengaas afgezette veranda om een groot deel van het gebouw heen. Maaltijden zijn echt super. Ontbijt en lunch vinden in het 'binnen'restaurant plaats en de lunch wordt geserveerd in een rancho bij de rivier. Het allermooiste aan Refúgio da Ilha is echter de natuur. De omgeving van de lodge is zeer vogelrijk en tijdens ons eigen korte verblijf werden er reuzenmiereneters, reuzenotters, apen, kaaimannen, eindeloos veel vogelsoorten én… de jaguar gespot.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

6-daagse selfdrive naar Bonito en de Zuidelijke Pantanal.

 • code BR0011
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Campo Grande

accommodatie
Tijdens deze selfdrive verblijft u in goede en sfeervolle accommodaties.

vervoer
Deze selfdrive is op basis van een huurauto Fiat Palio of vergelijkbaar

reisgezelschap
Individueel met enkele excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De reis is het hele jaar door mogelijk. Ieder seizoen heeft z'n eigen attracties. Wildlife en vogels zijn het beste van juni t/m september.Inbegrepen
 • autohuur met basisverzekering
 • selfdrive informatiepakket met route, kaarten, etc.
 • overnachtingen in Bonito op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen in de Pantanal op basis van volpension
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht en binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds