Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Rondreizen en autorondreizen > Selfdrive Brazilië

Selfdrive Brazilië

Cultuur en historie langs de Caminho de Ouro


Rond 1693 arriveerde een Portugese expeditie van bandeirantes op zoek naar slaven in de streek waar nu Ouro Preto ligt. Een van de manschappen vond zwarte steentjes toen hij wat ging drinken in een riviertje. Bij terugkeer in Rio bleek het echter om goud te gaan verpakt in een laagje ijzeroxide. Het duurde nog tot 1698 voordat ze de plek - die werd gemarkeerd door de Itacolomi rotsformatie -terugvonden maar toen was de goudkoorts een feit.
Caminho de Ouro: de Goudroute, is een verrassende en prachtige selfdrive door Zuid-Brazilië die voert door de uitstekend zelf te bereizen staten Rio de Janeiro en Minas Gerais. U bezoekt de prachtige koloniale steden Tiradentes en natuurlijk Ouro Preto maar verkent ook Rio de Janeiro waar het goud verhandeld werd en het schilderachtige kustplaatsje Paraty vanwaar een groot deel van het goud uiteindelijk naar Portugal werd verscheept.


DIASHOW

Tiradentes (foto: Arno Luft)

Selfdrive Brazilië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Rio de Janeiro

Uw reis start met de aankomst in Rio de Janeiro. U wordt op het vliegveld opgehaald en verblijft in een hotel niet ver van het beroemde strand van Copacabana. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Excursie Rio de Janeiro

U maakt een 8 uur durende excursie langs de belangrijkste hoogtepunten van de stad. U start met een bezoek aan het imposante Christusbeeld op de Corcovadoberg. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Vervolgens bezoekt u de oude binnenstad met o.a. het Theatro Municipal. De lunch gebruikt u in de historische Confeitaria Colombo. Na de lunch gaat u met de kabelbaan naar Pão de Açúcar, de Suikerbroodberg, het beroemde schiereiland. Na afloop van deze excursie wordt u teruggebracht naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Rio de Janeiro naar Petrópolis

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht waar u de huurauto voor de komende dagen in ontvangst neemt. Vervolgens rijdt u naar uw eerste bestemming: Petrópolis, gelegen in de bossen van nationaal park Serra dos Orgãos waar u schitterende wandelingen kunt maken. De hoofdattractie van de stad zelf is het zomerpaleis van de Braziliaanse keizers waarin nu een museum gehuisvest is. In vroegere tijden was Petrópolis een belangrijke stopplaats langs de oude goudroute van Ouro Preto naar Rio en Paraty.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Petrópolis naar Tiradentes

Vandaag rijdt u vanuit Petrópolis verder naar Tiradentes, een schitterend koloniaal stadje genoemd naar de Braziliaanse volksheld Tiradentes. Het stadje is rijk geworden door het winnen van goud en goud is in de vele kerken terug te zien in vorm van prachtige versieringen. Een van de mooiste kerken is de, door slaven gebouwde, kerk Matiz de Santo Antonio uit 1730.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Naar Ouro Preto

De reistijd van vandaag is ongeveer 4,5 uur dus u kunt zelf bepalen of u de ochtend nog in Tiradentes wilt verblijven of dat u gelijk doorreist naar Ouro Preto. Onderweg is het aan te raden om even te stoppen in Congonhas, om de Santuário do Bom Jesus de Matosinhos te bezoeken, waar prachtige beelden van de twaalf apostelen te vinden zijn. Ouro Preto is een werkelijk prachtige stad gelegen op ongeveer 1000 meter boven zeeniveau. Slingerende met kinderkopjes belegde straten worden geflankeerd door fraai gerestaureerde koloniale gebouwen. Op al onze reizen door Zuid-Amerika zijn we weinig mooiere steden tegengekomen en misschien zelfs wel geen!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag in Ouro Preto

U heeft de hele dag de tijd om te genieten van de culturele rijkdommen van Ouro Preto. Het centrum van de stad is compact en u kunt de stad eenvoudig op eigen gelegenheid verkennen. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Ouro Preto behoren de vele kerken en dan met name de rijk met goud gedecoreerde Igreja de Nossa Senhora do Pilar en de Igreja São Francisco de Assis, beroemd als pronkstuk van Brazilië's bekendste kunstenaar Aleijadinho. Ook het mineralenmuseum aan het Praça Tiradentes is een aanbeveling waard.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar Barra do Piraí

Vandaag rijdt u in ongeveer 6 uur van Ouro Preto naar Barra do Piraí. Deze weg voert grotendeels door heuvelachtig landschap met verschillende kleine stadjes en volop landbouwgronden onderweg. Barra do Piraí ligt in de koffiezone van Brazilië.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Paraty

Vanaf Barra do Piraí vervolgt u vandaag de slingerende route waarbij u door het prachtige kustgebergte rijdt met 'Mata Atlântica', het zeldzame Atlantische regenwoud van Brazilië. Uiteindelijk komt u aan in Paraty, een klein kuststadje met een geweldige uitstraling. In de koloniale tijd was Paraty de haven van waaruit het in het binnenland gedolven goud werd verscheept naar Europa.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Paraty

Vandaag kunt u de hele dag op eigen gelegenheid besteden in Paraty. De mogelijkheden zijn legio dus u hoeft zich zeker niet te vervelen. U kunt natuurlijk de tijd nemen om het stadje te bezichtigen, maar daarnaast zijn er actieve mogelijkheden, zoals een tocht met een traditionele schoener, mountainbiketochtjes en paardrijtochten. Natuurlijk kunt u ook gewoon kiezen voor een lekker dagje aan een van de vele prachtige strandjes in de omgeving.

Dag 10 Terugkeer naar Rio of reis naar São Paulo

Vanuit Paraty reist u vandaag terug naar Rio de Janeiro of door naar São Paulo (in beide gevallen een reistijd van ongeveer 4 uur) afhankelijk van waar u naartoe moet voor het vervolg van uw reis of uw terugkeer naar Nederland. Na het inleveren van de huurauto eindigt deze reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive langs koloniale steden en het kustgebied bij Rio de Janeiro

 • code BR0003
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 9 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Rio de Janeiro

accommodatie
U overnacht in sfeervolle middenklasse pousada's en in Rio in een hotel niet ver van het strand van Copacabana. De accommodaties kunnen op verzoek aangepast worden.

vervoer
In Rio de Janeiro zijn transfers inbegrepen, de rest van de reis doet u per huurauto.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar plaatsvinden.Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • huurauto (cat. C ford fiesta of vergelijkbaar) inclusief basisverzekering
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • airporttransfer bij aankomst in Rio de Janeiro
 • 1 dag citytour in Rio de Janeiro
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • persoonlijke verzekeringen
 • entrees
 • luchthavenbelasting bij vertrek (US$ 26,-)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds