Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Rondreizen en autorondreizen > Avontuurlijke familiereis Brazilië

Avontuurlijke familiereis Brazilië

Een zeer afwisselende vakantie!


Speuren naar reuzenmiereneters, hyacinthara's en misschien zelfs wel de jaguar; slenteren over de het beroemde strand van de Copacabana; zwerven door een machtig tafelbergenlandschap; snorkelen in een kraakheldere rivier vol vis en swingen op de Afrikaanse ritmes in de meest Afrikaanse stad buiten Afrika.

Deze familiereis Brazilië vormt een echt 'heerlijke' cocktail van alle verschillende ervaringen die dit land te bieden heeft. Bent u op zoek naar een diverse familiereis waarbij alle gezinsleden aan hun trekken komen dan staat deze reis garant voor een zeer geslaagde vakantie.


DIASHOW

Koloniaal Salvador - Rua Alfredo de Brito (foto: Arno Luft)

Avontuurlijke familiereis Brazilië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar Brazilië

Deze familiereis naar Brazilië begint met het vertrek uit Nederland naar São Paulo waar u aan het begin van de avond aankomt. Bij aankomst op het vliegveld van deze metropool kunt u met de shuttlebus van het hotel naar het nabijgelegen hotel reizen.

Dag 2 Van São Paulo naar Salvador da Bahia

In de ochtend wordt u vanuit het hotel naar het vliegveld gebracht. Van daaruit vliegt u naar Salvador, de hoofdstad van de staat Bahia. Daar kunt u de rest van de middag naar eigen inzicht besteden.

Dag 3 Wandeltocht Pelourinho

In de ochtend brengt u een bezoek aan de wijk Pelourinho in Salvador da Bahia. U verkent Pelourinho te voet onder begeleiding van een lokale gids. Het historische hart van de stad werd in 1985 toegevoegd aan de UNESCO lijst met werelderfgoederen. Tot de belangrijkste attracties van dit koloniale stadsdeel behoren het huis van de schrijver Jorge Amado, de São Francisco kerk en de Cathedral Basilica. Veel van de oude gebouwen zijn inmiddels prachtig gerestaureerd. In dit levendige en kleurrijke stadsdeel bevinden zich tevens talloze winkeltjes en restaurantjes en overal weerklinkt muziek.

Dag 4 Excursie Candomblé religie

In de ochtend maakt u een excursie waarbij u meer leert over de Candomblé religie. Deze religie wordt vooral gepraktiseerd in Brazilië en vindt zijn oorsprong met name in Afrikaanse natuurgodsdiensten die door slaven werden meegebracht naar Brazilië. De religie heeft een aantal 'donkere' aspecten. Geesten spelen een belangrijke rol in dit geloof en zijn zo aanwezig dat ze soms bezit nemen van de aanwezigen. Ook worden soms kleine dieren geofferd. Daarnaast zijn muziek en dans tijdens de vieringen ook zeer belangrijk. Tijdens deze excursie leert u over de origine van de Candomblé religie en kunt u bepaalde aspecten zelf mee ervaren.

Dag 5 Van Salvador naar Lençois

Vandaag reist u vanuit Salvador naar Lençois, een charmante koloniale stad gelegen in de uitlopers van de Chapada Diamantina. Bij aankomst in Lençois kunt u eenvoudig zelf naar het hotel toe lopen. De stad was in zijn hoogtijdagen het hectische centrum van de diamantwinning in de streek. Tegenwoordig is het een relaxt stadje dat een perfecte uitvalsbasis vormt voor bezoeken aan het Chapada Diamantina N.P.

Dag 6 Chapada Diamantina met Serrano en Ribeirão

Vandaag brengt u vanuit Lençois een bezoek aan het Chapada Diamantina N.P. Dit gebied bestaat uit weelderige groene valleien bezaaid met tropische bloemen en omringd door tafelbergen. Tal van kleine rivieren snijden hun weg door dit hoogland en vormen watervallen zoals de beroemde Cachoeira da Fumaça (de "rookwaterval"), de tweede hoogste waterval in Brazilië. Daarnaast zijn er veel grotten, intrigerende rotsformaties en natuurlijke bronnen met kristalhelder water. Begeleid door een lokale gids bezoekt u deze dag te voet het gebied van de Rio Serrano en de Ribeirão do Meio in de omgeving van Lençóis. De Ribeirão do Meio is een soort kruising tussen een glijbaan en een waterval en ook bij de Rio Serrano kunt u genieten van het water in een soort van natuurlijke poelen.

Dag 7 Dagexcursie met Morro do Pai Inácio en Poço Azul

Ook deze dag gaat u nog weer op pad voor een verkenning van de Chapada Diamantina. U bezoekt ondermeer Morro do Pai Inácio (Father Ignacio's Hill). Dit is één van de highlights van Chapada Diamantina Nationaal Park waar u prachtig uitzicht heeft over het gebied met z'n prachtige tafelbergen. Ook gaat u naar de beroemde Poço Azul; een magisch mooie poel met kristalhelder blauw water in een grot.

Dag 8 Terug naar Salvador

's Ochtend kunt u nog weer ontbijten op het vogelrijke terras van Canto das Aguas, daarna eindigt uw verkenning van de Chapada Diamantina en reist u per comfortabele bus terug van Lençois naar Salvador waar u overnacht.

Dag 9 Van Salvador naar Bonito

Vandaag vervolgt u uw familiereis in Brazilië met een vlucht van Salvador naar Campo Grande. Na aankomst in Campo Grande wordt u in 4 à 5 uur naar Bonito gebracht. De route voert over goede en rustige wegen. De bodem rond Bonito bestaat grotendeels uit kalkgesteenten en deze vormen de basis voor vele grotten, watervallen een een aantal kristalheldere rivieren vol vis. De streek heeft daardoor veel te bieden voor natuurliefhebbers. De rest van de dag kunt u hier op eigen gelegenheid doorbrengen.

Dag 10 Bezoek Gruta do Lago Azul en snorkelen Sucuri rivier

Vanuit Bonito reist u vandaag in de ochtend naar de Gruta do Lago Azul gebracht. In deze grot ligt een groot onderwatermeer. Als de zon naar binnen schijnt, krijgt het water allerlei prachtige blauwe kleuren. Hierna wordt u naar het bezoekerscentrum bij de Sucuri rivier gebracht. U maakt eerst een korte wandeling door het regenwoud, op weg naar de rivier. Vervolgens maakt u een 1 a 1,5 uur durende snorkeltour waarbij u wordt begeleid door een bootje om in te stappen als u niet langer wilt snorkelen. Na deze spectaculaire snorkeltocht wordt u teruggebracht naar Bonito.

Dag 11 Snorkelen Rio da Prata en Buraco das Araras

Vandaag maakt u vanuit Bonito een nieuw snorkelavontuur in een zo mogelijk nog mooiere rivier dan de Sucuri; de Rio da Prata (zilverrivier). Dit is een wat meer afgelegen rivier dan de Sucuri en het snorkelen is iets uitdagender. Daardoor is het wel een meer bijzondere ervaring. Het einde van deze snorkeltour ligt op slechts 3 km van Buraco das Araras en na de snorkeltour bezoekt u deze doline waar groenvleugelara's nestelen in de stijlwanden. Deze zijn met name aan het einde van de middag goed te zien als ze terugkomen van hun dagelijkse fourageertochten.

Dag 12 Van Bonito naar de Pantanal

Vanuit Bonito reist u vandaag naar de geweldige Refúgio da Ilha Lodge. Deze lodge ligt langs de Salobra rivier en is wat ons betreft een van de allerbeste lodges in de Pantanal voor het spotten van wildlife. Laat u verrassen door de fijne locatie, het geweldige eten maar bovenal de fantastische 'wildlife encounters' die hier mogelijk zijn.

Dag 13 Excursies Pantanal

Vandaag maakt u excursies vanuit de lodge. Welke excursies u precies zult maken hangt (zoals ALLES in de Pantanal) af van het seizoen en de waterstand, maar zeker zult u boottochtjes maken over de Rio Salobra waarbij u kunt genieten van de zeer rijke vogelwereld maar ook goede kansen heeft op het spotten van zoogdieren als capibara's, brulapen, tapirs, reuzenotters en zelfs de illustere jaguar wordt met enige regelmaat langs de rivier gespot. De excursies vinden plaats in de vroege ochtend en de late namiddag omdat dan de dieren het meest actief zijn en de kansen op spectaculaire waarnemingen het grootst.

Dag 14 Excursies Pantanal

Ook vandaag maakt u nog weer excursies vanuit Refúgio da Ilha. Naast de boottochtjes worden ook vaak jeeptochten gemaakt op zoek naar dieren die minder langs de rivier te vinden zijn zoals reuzenmiereneters en bijvoorbeeld hyacinthara's. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn de kansen om deze - op andere plaatsen toch zeer zeldzame - dieren te spotten heel goed.

Dag 15 Van de Pantanal naar Rio de Janeiro

In de ochtend kunt u nog een laatste boottochtje maken over de Salobra rivier en daarna wordt u naar Campo Grande teruggebracht. Later op de dag vliegt u dan naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht dat rechtstreeks aan de Copacabana is gelegen. De rest van de dag is ter eigen besteding in de wereldstad Rio de Janeiro.

Dag 16 Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een 8 uur durende excursie langs de belangrijkste highlights van Rio de Janeiro. U start met een bezoek aan het imposante Christusbeeld op de Corcovadoberg. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Vervolgens bezoekt u de oude binnenstad met o.a. het Theatro Municipal. De lunch gebruikt u in een traditionele Churrascaria. Na de lunch gaat u met de kabelbaan naar Pao de Açúcar (Suikerbroodberg), het beroemde schiereiland bij de ingang van de baai. Na afloop van deze excursie wordt u teruggebracht naar het hotel.

Dag 17 Einde van de reis

Ruim op tijd voor uw terugvlucht wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Rio.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Mercure Guarulhos Aeroporto - São Paulo, Guarulhos


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Cruz do Pascoal - Salvador

Cruz do Pascoal is een heel prettig hotelletje in het oude deel van Salvador. Het ligt net iets buiten de wijk Pelourinho in een straatje met mooie koloniale huizen. Voor het hotel is een pleintje met terrasjes wat (zeker in de weekends) zorgt voor de nodige gezelligheid maar ook voor het nodige geluid. Stelt u rust op prijs dan is dit hotel wellicht niet de beste optie maar wilt u zich onderdompelen in het echte Salvador dan is dit een prima plek. Kamers zijn ruim en netjes maar maar niet luxe. Er is een dakterrasje waar het ontbijt wordt geserveerd en een gezellige lobby.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Canto das Águas - Lençóis

Heerlijk sfeervol en goed hotel in Lençóis; de uitvalsbasis voor tochten naar Chapada Diamantina. Het hotel ligt zeer centraal langs de Rio Lençóis die door het stadje stroomt. Er zijn mooie sfeervolle en ruime kamers, sommige aan een patio, andere met uitzicht op de rivier. Er is een mooi zwembad met poolbar en een 'open air' restaurant met een terras waar het ook heerlijk ontbijten is. Al met al een heerlijke plek met het geluid van de rivier (canto das aguas) en vogels op de achtergrond.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Pousada Olho d'Agua - Bonito


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Refúgio da Ilha Lodge - Pantanal (zuid)

Uitstekende en speciaal op toerisme toegelegde lodge. Eigenaars hebben wel 'een paar koeien' maar dat is bijzaak. In Refugio da Ilha is toerisme hoofdzaak. De hele familie is betrokken bij de lodge. Mooi hoofdgebouw, nette kamers (wel elektrische douches). Verder een hele ruime en met muggengaas afgezette veranda om een groot deel van het gebouw heen. Maaltijden zijn echt super. Ontbijt en lunch vinden in het 'binnen'restaurant plaats en de lunch wordt geserveerd in een rancho bij de rivier. Het allermooiste aan Refúgio da Ilha is echter de natuur. De omgeving van de lodge is zeer vogelrijk en tijdens ons eigen korte verblijf werden er reuzenmiereneters, reuzenotters, apen, kaaimannen, eindeloos veel vogelsoorten én… de jaguar gespot.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Orla Copacabana Hotel - Rio de Janeiro, Copacabana

Een van de goedkoopste en toch goede driesterrenhotels rechtstreeks aan het strand van de Copacabana. De meeste andere driesterren hotels liggen niet direct aan het strand maar een blok naar achteren. Het hotel ligt nabij het militaire fort dat de scheiding vormt tussen Copacabana en Ipanema; een omgeving met volop restaurants en bars. Kamers zijn netjes en hoewel niet overdreven ruim, ook niet overdreveven klein. Op het dakterras is een kleine 'caipirinha' pool en vanaf het dakterras heb je echt een prachtig uitzicht over de hele Copacabana. Wat ons betreft de meest gunstige optie voor reizigers die niet teveel willen uitgeven maar toch een nette kamer met zeezicht langs de Copacabana willen.

Orla Copacabana Hotel is door 6 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Zeer diverse reis met natuur, cultuur en avontuur voor het hele gezin in Brazilië

 • code BR0022
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt São Paulo
 • eindpunt Rio de Janeiro

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in nette middenklasse hotels en in een zeer sfeervolle Pantanal Lodge

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan het hele jaar plaatsvinden maar de beste maanden zijn juni t/m septemberInbegrepen
 • verblijf in Refugio da Ilha op basis van volpension en gedeelde excursies
 • overige hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 4 lokale vluchten
 • alle excursies volgens programma
 • al het vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • overige excursies en entrees
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds