Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Lodges in de natuur > Pantanal wildlife beleving - Refugio da Ilha

Pantanal wildlife beleving - Refugio da Ilha


Refugio da Ilha is een heerlijke kleinschalige natuurlodge die wordt gerund door een lokale familie. De lodge is mooi gelegen langs de Rio Salobra. Tijdens ons eigen bezoek werden we bij aankomst verrast door een familie reuzenotters die hun nest hadden onder de toegangsbrug naar de lodge. Geweldig om deze dieren van zo dichtbij te kunnen zien!

Tijdens dit verblijf in Refugio da Ilha maakt u dagelijks excursies in de omgeving. U vaart met gemotoriseerde kano's over de Salobra rivier, maakt jeepsafari's, korte wandelingen en eventueel paardrijdtochten door het prachtige landschap rond de lodge. De omgeving biedt veel kans op het spotten van typische Pantanal wildlife: reuzenmiereneters, capibara's en reuzenotters. Hoewel er geen garanties zijn, wordt ook de jaguar met enige regelmaat gespot.


DIASHOW

Het hoofdgebouw van Refúgio da Ilha (foto: Arno Luft)

Pantanal wildlife beleving - Refugio da Ilha

programma van dag-tot-dag


Dag 1 naar de Pantanal

Vandaag start uw verblijf in de geweldige (dat is tenminste onze mening) Refúgio da Ilha Lodge. Deze lodge ligt langs de Salobra rivier en is wat ons betreft een van de allerbeste lodges in de Pantanal voor het spotten van wildlife. Laat u verrassen door de fijne locatie, het geweldige eten maar bovenal de fantastische 'wildlife encounters' die hier mogelijk zijn.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursies Pantanal

Vandaag maakt u excursies vanuit de lodge. Welke excursies u precies zult maken hangt (zoals ALLES in de Pantanal) af van het seizoen en de waterstand, maar zeker zult u boottochtjes maken over de Rio Salobra waarbij u kunt genieten van de zeer rijke vogelwereld maar ook goede kansen heeft op het spotten van zoogdieren als capibara's, brulapen, tapirs, reuzenotters en zelfs de illustere jaguar wordt met enige regelmaat langs de rivier gespot. De excursies vinden plaats in de vroege ochtend en de late namiddag omdat dan de dieren het meest actief zijn en de kansen op spectaculaire waarnemingen het grootst.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Excursies Pantanal

Ook vandaag maakt u nog weer excursies vanuit Refúgio da Ilha. Naast de boottochtjes worden ook vaak jeeptochten gemaakt op zoek naar dieren die minder langs de rivier te vinden zijn zoals reuzenmiereneters en bijvoorbeeld hyacinthara's. Afhankelijk van de tijd van het jaar zijn de kansen om deze - op andere plaatsen toch zeer zeldzame - dieren te spotten heel goed.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Einde van het arrangement

Na het laatste onbijt eindigt uw verblijf in de Refúgio da Ilha Lodge.


Accommodaties in deze reis


Refúgio da Ilha Lodge - Pantanal (zuid)

Uitstekende en speciaal op toerisme toegelegde lodge. Eigenaars hebben wel 'een paar koeien' maar dat is bijzaak. In Refugio da Ilha is toerisme hoofdzaak. De hele familie is betrokken bij de lodge. Mooi hoofdgebouw, nette kamers (wel elektrische douches). Verder een hele ruime en met muggengaas afgezette veranda om een groot deel van het gebouw heen. Maaltijden zijn echt super. Ontbijt en lunch vinden in het 'binnen'restaurant plaats en de lunch wordt geserveerd in een rancho bij de rivier. Het allermooiste aan Refúgio da Ilha is echter de natuur. De omgeving van de lodge is zeer vogelrijk en tijdens ons eigen korte verblijf werden er reuzenmiereneters, reuzenotters, apen, kaaimannen, eindeloos veel vogelsoorten én… de jaguar gespot.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Korte natuurreis naar de Refugio da Ilha Lodge in de zuidelijke Pantanal.

 • code BR0026
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Campo Grande

accommodatie
Refugio da Ilha is qua comfort een middenklasse lodge maar biedt bovengemiddelde service.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode is april t/m oktoberInbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • excursies tijdens het verblijf in de lodge
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • vervoer tussen Campo Grande en de lodge (kan met huurauto)
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds