Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Lodges in de natuur > Pantanal Jaguar Spotting

Pantanal Jaguar Spotting

Big cat safari vanuit de Baiazinha Lodge


Wie Pantanal zegt, zegt jaguar. Tijdens dit verblijf gaat u op zoek naar de jaguar vanuit de Baiazinha lodge aan de Paraguay rivier ten zuiden van Cáceres in de noordelijke Pantanal. U zult hier geen last hebben van boten van andere lodges; de kanalen, meren en rivieren zijn voor exclusief gebruik van Baiazinha lodge. Het serviceniveau is hoog en de gidsen zijn van topniveau. U bent hier ver van de bewoonde wereld. Men zal er hier alles aan doen om u de Pantanal op de meest intense manier te laten beleven met als hoofdoel natuurlijk het spotten van de jaguar.


DIASHOW

De jaguar, Zuid-Amerika's toppredator (foto: Arno Luft)

Pantanal Jaguar Spotting

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Cuiabá naar de Pantanal

U wordt om 7 uur in de ochtend opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de Baiazinha Lodge (niet te verwarren met de gelijknamige lodge in de zuidelijke Pantanal, onderdeel van Refúgio Caiman!). Het is een eenvoudige accommodatie, fantastisch gelegen aan de oevers van de Paraguay rivier en vlakbij het Taiamã natuurreservaat, beroemd om de grote jaguarpopulatie. In de middag, na de lunch, gaat u voor het eerst met een van de gidsen op pad en op zoek naar de jaguar tijdens een riviersafari.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Verblijf Baiazinha Lodge

Ook vandaag heeft u weer een excursie van een halve dag en gaat u op zoek om de jaguar te spotten in zijn natuurlijke habitat. Garanties zijn er nooit, maar de kans dat u een jaguar zult zien is vrij groot. Vermoedelijk zult u ook capibara’s (waterzwijnen), rivierotters, apen, kaaimannen en talloze soorten vogels (o.a. rode lepelaars, hyacinthara's, toekans en zwarthalsooievaars) tegenkomen. De boot heeft comfortabele stoelen en is stabiel, u kunt goed de benen strekken en zonder problemen rechtop staan of u omdraaien, waardoor u goede foto’s kunt nemen.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 3 Verblijf Baiazinha Lodge

In de ochtend heeft u een excursie van een halve dag langs de oevers van de Paraguay rivier en de wateren rondom. Er stromen maar liefst 170 rivieren door de Pantanal. De Paraguay-rivier is de voornaamste en zet jaarlijks 70 tot 80 % van het gebied onder water. Het rivierlandschap is ongerept, u wordt omringd door de natuur. In de middag zou u kunnen gaan fietsen of paardrijden. Ook vissen behoort tot de mogelijkheden; er komen hier maar liefst 325 vissoorten voor.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 4 Terug naar Cuiabá

Helaas, uw verblijf in de Pantanal zit er op. Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar Cuiabá waar u om ongeveer 2 uur 's middags arriveert.

Algemene informatie

Drie dagen op zoek naar de jaguar vanuit Baiazinha Lodge bij Cáceres.

 • code BR0035
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 1-2
 • startpunt Cuiabá

accommodatie
Overnachtingen op basis van volpension inclusief excursies met Engelssprekende gids.

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
juli - oktoberInbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension inclusief 3 excursies van een halve dag
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale en lokale vluchten
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds