Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Lodges in de natuur > Amazone regenwoud - Cristalino Lodge

Amazone regenwoud - Cristalino Lodge


De Cristalino Lodge is zonder twijfel de beste lodge in het zuidelijke deel van het Braziliaanse Amazonewoud. De lodge is gelegen langs de Cristalino rivier, een oorspronkelijke zwartwater rivier. Het gebied van de lodge grenst aan het Cristalino State Park en en het Reserva de Fuerza Area de Brazil. Twee immense natuurgebieden die nog altijd zijn bedekt met maagelijk regenwoud. De lodge is vooral bij vogelaars zeer populair vanwege de extreem grote diversiteit van vogelwereld rond de lodge. De aandacht voor duurzaamheid en natuurbescherming is zeer hoog in de Cristalino Lodge. Ook dit is een aspect waarom wij de lodge van harte aanbevelen.


DIASHOW

Floating deck (foto: Arno Luft)

Amazone regenwoud - Cristalino Lodge

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar de Cristalino Lodge

's Ochtends vertrekt u vanuit Alta Floresta naar de Cristalino Jungle Lodge. Daarvoor reist u eerst nog ongeveer een uur over een onverharde weg en vaart dan in een half uur van de Teles Pires rivier naar de aan de Cristalino rivier gelegen lodge. U komt aan tegen het middaguur en na de lunch kunt u gelijk op pad voor een eerste middagexcursie door het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Regenwoudexcursies

Vandaag heeft de hele dag de tijd voor de verkenning van het prachtige regenwoud rond de Cristalino Lodge. Er zijn een 10 tal verschillende trails uitgezet in de omgeving van de lodge. Een van deze trails leidt naar een 50 meter hoge toren vanwaar u een overweldigend uitzicht heeft over het woud in de omgeving. Naast de wandelingen, waarbij u overigens altijd begeleid wordt door deskundige gidsen, maakt u ook boottochtjes over de rivier waarbij u speurt naar het leven op de oever. Naast natuurlijk het rijke vogelleven kunt u hier anaconda's, capibara's, slingerapen, kapucijnapen en met veel geluk zelfs wilde katten zoals de ocelot of de jaguar zien. Garanderen kunnen we echter niets want het blijft natuurlijk echte wildernis.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Regenwoudexcursies

Ook deze dag staat nog helemaal in het teken van het Amazonewoud. Afhankelijk van wat u de vorige dag al gedaan heeft stelt de gids zoveel mogelijk in overleg met u een programma voor de dag vast. Zijn er weinig gasten in de lodge dan kan het zijn dat u alleen met gids op stap gaat maar in het hoogseizoen maakt u de excursies meestal in een kleine internationale groep.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Terugkeer naar Alta Floresta

Vanuit de Cristalino Lodge reist u vandaag per boot en jeep terug naar Alta Floresta. Daar eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Cristalino Jungle Lodge - Alta Floresta

De Cristalino Lodge is één van onze favoriete Amazone Lodges. De Lodge ligt in het zuidelijke deel van het Amazonewoud nabij Alta Floresta. De lodge heeft een eigen stuk regenwoud en grenst aan het veel grotere Cristalino State Park en het Brazilian Airforce reserve. Er zijn twee typen kamers: standard en VIP. In totaal is er plaats voor maximaal zo'n 40 gasten. Als openbare ruimtes zijn er een eetzaal en een bibliotheek. Zwemmen kan vanaf het drijvende platform in de Cristalino rivier. Door z'n ligging is deze lodge vrij eenvoudig te combineren met bezoeken aan bijvoorbeeld de Pantanal en andere streken in Zuid-Brazilië.

Cristalino Jungle Lodge is door 4 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 5,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Regenwoudverblijf in de prachtige Cristalino Lodge in de zuidelijke Amazone van Brazilië.

 • code BR0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Alta Floresta

accommodatie
De Cristalino Lodge heeft meerdere kamertypen die aanzienlijk variëren in kwaliteit en prijs.

reisgezelschap
Individueel. De excursies rond de lodge worden in wisselende internationale groepjes gemaakt. Prive gidsen zijn tegen toeslag mogelijk.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reisperiode is van april tot en met oktober.Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • excursies tijdens het verblijf in de lodge
 • Engelssprekende gids tijdens excursies
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • verzekeringen
 • fooien
 • Cristalino conservation fee (USD 100 pp)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds