Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Lodges in de natuur > Juma Amazon Lodge

Juma Amazon Lodge


De kleine Juma Lodge ligt aan het gelijknamige meer, 100 kilometer ten zuiden van Manaus, in een afgelegen, tamelijk ongerept gebied. De eenvoudige bungalowtjes zijn gebouwd op hoge palen; het waterpeil in het regenseizoen en het droge seizoen varieert namelijk aanzienlijk, tot wel 15 meter verschil! Wanneer u aan komt varen met de motorboot lijkt het net alsof u een typisch Indiaans Amazone-dorpje nadert. Alle 20 bungalows hebben een eigen balkon, muskietengaas en fan. Het is al een ervaring op zich om vanuit uw hangmat naar de geluiden van de jungle te luisteren. Behalve door apen wordt het woud gefrequenteerd door papegaaien en toekans. Er zijn 4 speciale bungalows met continu warm stromend water; de overige bungalows hebben alleen op bepaalde tijdstippen warm water. Het gezellige restaurant (met bar) biedt een prachtig uitzicht over het meer.


DIASHOW

Triple Room (foto: Quinten Jiskoot)

Juma Amazon Lodge

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Manaus naar de Juma Lodge

U wordt in ongeveer 3 uur per minibus en per speedboot van Manaus naar de Juma Lodge gebracht. Deze reis is eigenlijk al een excursie op zich. Tijdens de boottocht passeert u de beroemde 'Meeting of the Waters'. Hier stromen het donkere water van de Rio Negro en de geelbruine stroom van de Rio Solimões ongeveer 8 kilometer lang gelijk met elkaar op, dit zonder dat het water van beide rivieren zich met elkaar vermengt. U gaat weer aan land bij het dorpje Careiro, hier volgt een tocht per minibus van ongeveer drie kwartier naar de Araça rivier. Onderweg stopt u een paar keer, onder andere om de grote waterlelie te zien. Hierna volgt het mooiste gedeelte van de trip. Per speedboot vaart u steeds dieper de jungle in, waarbij u aanvankelijk nog kleine dorpjes passeert maar gaandeweg steeds meer doordringt in de onaangetaste wildernis van de Amazone jungle. Met wat geluk ziet u onderweg roze rivierdolfijnen; om de paar minuten komt de dolfijn boven water om lucht te happen. Bij aankomst in de Juma Lodge wordt u hartelijk verwelkomd door het personeel van de lodge en krijgt u een heerlijke tropische vruchtensap. Uw gids vertelt u meer over de lodge en de excursiemogelijkheden, voordat u de lunch gebruikt in het sfeervolle restaurant. Na de lunch en een korte siësta maakt u een verkenningstocht per boot door de igarapés en/of de igapós. Na het diner kunt u met uw gids een boottocht maken door het donker en op zoek gaan naar kaaimannen, slangen, kikkers en tropische vogels.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Verblijf Juma Lodge

Vroeg in de ochtend gaat u op excursie om de zonsopgang mee te maken. De gids neemt een verrekijker mee zodat u de vele soorten vogels die u hoort ook goed kunt zien. Na het ontbijt maakt u een wandeling door de jungle. De gids laat u kennismaken met het wildlife van het Amazonegebied, daarnaast is er ook aandacht voor de geneeskrachtige planten die u onderweg zult zien. U gebruikt de lunch in de lodge. Na een korte siësta gaat u in de loop van de middag met de boot de jungle weer in. Als u wilt kunt u op piranha's vissen vlak voor en tijdens zonsondergang (u bent niet ver van de evenaar dus dat gaat hier snel!). Na het diner in de lodge kunt u een lezing bijwonen over de tradities, mythen en legenden van de bewoners van het Amazonegebied.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Verblijf Juma Lodge

Na het ontbijt maakt u opnieuw een jungle hike en gebruikt u onderweg, op een schitterende plek, de lunch. Hierna is het tijd voor de siësta in een hangmat - net zoals de lokale bevolking doet. In de namiddag maakt u nader kennis met de levenswijze van de indianen. U ziet hoe maniokmeel wordt bereid en krijgt uitleg over geneeskrachtige planten.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Laatste excursie en terug naar Manaus

Na het ontbijt verlaat u de lodge en reist u terug naar Manaus. Maar u maakt onderweg nog een stop bij het Pirarucu Floating Dock. Hier ziet u de reusachtige pirarucu-vis, ook wel arapaima geheten. Het is een van de grootste zoetwatervissen ter wereld, sommige 'exemplaren' wegen wel 200 kilo! Vanaf het drijvende dek kunt u de pirarucu's voeren en ze goed observeren. Tenslotte wordt u naar uw hotel in Manaus of naar de luchthaven gebracht.


Accommodaties in deze reis


Juma Lodge - Manaus


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Vier dagen verblijf in Amazone-lodge en excursies met natuurgids

 • code BR0037
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Manaus

accommodatie
Overnachtingen op basis van volpension inclusief excursies met Engelssprekende gids.

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
het hele jaar doorInbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • excursies met Engelssprekende natuurgids
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale en lokale vluchten
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds