Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Combinatiereizen > Rondreis Machu Picchu, Iguazu en Rio

Rondreis Machu Picchu, Iguazu en Rio

De Wereldwonderen van Zuid-Amerika


Deze reis toont u een aantal van Zuid-Amerika's meest bijzondere plekken in één compacte reis. U verkent eerst de Colca Canyon, het Titicacameer en natuurlijk Cusco en de prachtig Incastad Machu Picchu in Peru. Vervolgens brengt een rechtstreekse vlucht u van Lima naar de Iguazú watervallen aan de andere kant van het Zuid-Amerikaanse continent. In de tropische omgeving van Iguazú maakt u twee excursies naar de spectaculaire watervallen en vervolgens reist u door naar Rio de Janeiro. In deze fantastisch gelegen stad kunt u een bezoek brengen aan 'Cristo Redentor', een van de moderne 7-wereldwonderen. Tot slot van de reis heeft u een relaxed strandverblijf in het gezellige Búzios.


DIASHOW

Loopbrug Braziliaanse kant (foto: Simone van Lieshout)

Rondreis Machu Picchu, Iguazu en Rio

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Lima

De reis "De wonderen van Zuid-Amerika" begint met de aankomst op het vliegveld van Lima. Daar wordt u opgewacht voor de transfer naar het eerste hotel. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag in Lima nog naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Lima naar Arequipa

's Ochtends wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld. Van hieruit vliegt u naar Arequipa. Deze tweede stad van Peru ligt op 2400 meter hoogte in de Andes en kent een heerlijk lenteachtig klimaat met over het algemeen warme zonnige dagen en koele nachten. Bij aankomst wordt u weer naar het hotel gebracht en de rest van de dag kunt u naar eigen inzicht in Arequipa besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Arequipa

Het prettige klimaat en het overzichtelijke formaat van het centrum van Arequipa maken het tot een heerlijke stad om een dagje te verblijven. Arequipa wordt ook wel 'de witte stad' genoemd door het veelvuldige gebruik van "sillar"; een soort witte vulkaansteen. Een goede plek om een rondwandeling te starten is het mooie Plaza de Armas. Naast de vele mooie straatjes heeft Arequipa verschillende musea en natuurlijk het beroemde Santa Catalina klooster. Op dinsdag en donderdag is het mogelijk om het Santa Catalina in de avond te bezoeken. Het donker en de lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer in het klooster.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Arequipa naar de Colca Canyon

Een prachtige rit door schitterende landschappen voert u vandaag van Arequipa naar de Colca Canyon. Tijdens deze rit komt u door het Pampa Cañahuas reservaat. In dit weidse en vlakke gebied is de vicuña heel algemeen. Na de hoogste pas (de Abra Patapampa van 4910 meter hoog; hoger dan de Mont Blanc!) daalt u af naar het dorpje Coporaque in de Colca Canyon.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Excursie Colca Canyon

Het wordt vroeg opstaan vandaag voor de excursie door de Colca Canyon naar Cruz del Cóndor. Onderweg maakt u enkele stops bij prachtige uitzichtspunten en rijdt u door kleine dorpen, voordat u bij Cruz del Cóndor aankomt. Dit is zonder twijfel de beste plek in heel Zuid-Amerika om Andescondors in het wild te zien. Het is er - zeker in het hoogseizoen - soms flink druk maar het blijft een buitengewoon spectaculair gezicht om deze vogels met een spanwijdte tot wel 3,60 meter op soms enkele meters afstand langs te zien zweven. Na deze spectaculaire stop maakt u een wandeling door de Colca Canyon en bezoekt u de bijzondere kerk van Lari, voordat u terugrijdt naar de lodge. Deze dag wordt relaxed afgesloten met een bezoek aan de thermale baden van La Calera.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van de Colca Canyon naar Puno

De ochtend kunt u nog naar eigen inzicht besteden in en rondom het hotel. Zo is het mogelijk een optionele mountainbiketocht te maken. Na de lunch verlaat u de Colca Vallei en rijdt u naar Puno. Deze stad is gelegen op 3700 meter hoogte aan de oever van het Titicacameer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Titicacameer

Vanuit Puno vaart u vandaag over het Titicacameer naar het eiland Taquile. Onderweg bezoekt u de eilanden van de Uros indianen. De oorspronkelijke Uros leefden op drijvende rieteilanden in het meer. Tegenwoordig zijn de Uros eilanden een puur toeristische attractie, maar de rieteilanden bieden nog steeds een fascinerende kijk op hoe een volk eeuwenlang op een bijzondere wijze heeft geleefd. Vervolgens vaart u door naar Taquile. Daar wandelt u over het eiland en bezoekt u het dorpje waar u kunt lunchen. In de middag daalt u via de lange trappen weer af naar het meer en vaart u terug naar Puno.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Puno naar Cusco

Vandaag reist u per bus van Puno naar Cusco. Dit is een ongeveer 6 uur durende rit door een prachtig landschap. U reist per seat-in toeristenbus die onderweg op een aantal plaatsen excursiestops maakt. U stopt ondermeer op de 4320 meter hoge Abra de la Raya pas om te genieten van het prachtige uitzicht en bij de Viracocha tempel in Raqchi. Aan boord van de bus is een gids die wat vertelt over de route en de bezienswaardigheden. Met excursies erbij bent u 9 à 10 uur onderweg en u komt dus tegen het einde van de middag aan in Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag in Cusco

Na de reisdag van gisteren kunt u vandaag de hele dag naar eigen inzicht besteden in de prachtige stad Cusco. In de voormalige hoofdstad van het Incarijk lopen de tijden in elkaar over als kleuren op een aquarel. In de gebouwen langs de vele smalle straatjes, steegjes en pleinen hebben de Incabouwstijl, de koloniale bouwstijl en de 21e eeuw allemaal hun eigen plek. Tot de bekendste bezienswaardigheden behoren het Koricancha (de zonnetempel), de twaalfkantige steen in het straatje Hatun Rumyioc en de San Francisco kerk aan het Plaza de Armas. Na een dagje sightseeing is het heerlijk bijkomen in een van de cafeetjes aan het centrale plein van de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van Cusco naar de Heilige Vallei van de Inca's

U vertrekt vandaag naar de Heilige Vallei. Onderweg heeft u de gelegenheid een bezoek te brengen aan de ruïnes en de kleurrijke indiaanse markt van Pisac. Er is iedere dag een kleine souvenirmarkt maar de beste dagen zijn zondag en donderdag. Op deze dagen komen van heinde en verre Quechua indianen (waarvan velen in traditionele klederdracht) naar deze markt om landbouwproducten te verhandelen. Daarnaast zijn er volop kraampjes waar wandkleden, aardewerk en andere kunstnijverheidsproducten te koop zijn. Nadat u de ruïnes en de markt heeft bezocht wordt u naar het plaatsje Urubamba gebracht waar u overnacht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag in de Valle Sagrado

Tijdens deze vrije dag kunt u de omgeving verkennen door een wandeling of bijvoorbeeld een paardrijdtocht door de Heilige Vallei te maken waarbij u “Salineras” van Maras bezoekt. Deze zoutvelden zijn gelegen in de omgeving van Urubamba en zijn ontstaan door het uitspoelen van ondergrondse zoutlagen. Door de gemeenschappen van Maras en Pichincoto wordt het zout geëxploiteerd. Iedere familie heeft een paar terrassen en met de verkoop van het zout kunnen zij hun gezinsinkomen aanvullen. Daarnaast kunt u ook Moray bezoeken, de plek waarvan gedacht wordt dat de Inca’s hier coca verbouwd hebben.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Van Urubamba naar Machu Picchu

Vandaag wordt u naar Ollantaytambo gebracht. U kunt dit stadje kort bezoeken en reist dan per trein in ongeveer 1,5 uur naar het dorpje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Excursie Machu Picchu

De Incaruïnes van Machu Picchu zijn ongetwijfeld de bekendste en dat is niet voor niks. De constructies zoals het koningsgraf en de tempel met de drie vensters zijn prachtige staaltjes van Incabouwkunst, maar ook de ligging - hoog op een bergrug in een spectaculair landschap - is fabelachtig. U krijgt een rondleiding over de ruïnes en u heeft ook tijd om op eigen gelegenheid rond te slenteren. In de loop van de middag reist u per trein terug naar Ollantaytambo. Hier wordt u opgewacht en reist u per privé transfer via Urubamba (om uw achtergebleven bagage op te halen) naar Cusco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Van Cusco naar de Iguazú watervallen

In de ochtend vliegt u van Cusco naar Lima en vervolgens vliegt u van hieruit verder naar Foz do Iguaçu; het vliegveld aan de Braziliaanse kant van de beroemde watervallen. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht in Puerto Iguazú aan de Argentijnse kant van de watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Excursie Argentijnse kant Iguazú

Vandaag maakt u een excursie naar de Argentijnse kant van de Iguazú watervallen. Over een totale breedte van meer dan twee kilometer stort de Río Iguazú zich van een tot wel 80 meter hoog basaltplateau naar beneden. Langs de watervallen is een vrij uitgebreid net van wandelpaden en steigers aangebracht vanwaar u op eigen gelegenheid de watervallen kunt verkennen. Optioneel kunt u een spectaculaire boottocht maken naar de voet van de watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Braziliaans Iguaçu en naar Rio de Janeiro

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Braziliaanse kant van de Iguaçu watervallen; één van de moderne natuurlijke wereldwonderen. Na deze excursie reist u naar het vliegveld van Iguaçu (Braziliaanse kant), voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Hier aangekomen wordt u naar uw accommodatie gebracht. Het hotel waar u de komende dagen verblijft ligt vlakbij het beroemde Copacabana strand.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Vrije dag in Rio de Janeiro

Vandaag heeft u de hele dag in Rio ter eigen besteding. Dé plekken om tijdens deze dag te bezoeken zijn de Corcovadoberg met het Christusbeeld voor het uitzicht over de stad en de Suikerbroodberg die per kabelbaan te bereiken is. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen een dagje gewoon te genieten van het strand en de zeer diverse mensenmassa langs de Copacabana.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Van Rio de Janeiro naar Búzios

Vroeg in de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor de ongeveer drie uur durende transfer naar het schiereiland Búzios. Rondom het schiereiland zijn verschillende baaitjes te vinden met heerlijke stranden, waar u de laatste dagen uw reis kunt besluiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Vrije dag Búzios

De komende dagen kunt u in alle rust genieten van de zon, de zee en het strand. Naast relaxen is het ook mogelijk om een excursie in de omgeving te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken of gaan surfen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Vrije dag Búzios

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Terugkeer naar Rio de Janeiro

In de loop van de dag wordt u bij het hotel opgehaald en reist u per toeristenbus naar het vliegveld van Rio de Janeiro. In de avond vliegt u terug naar Europa.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Zeer diverse rondreis door Peru, Argentinië en Brazilië

 • code PE0044
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 21 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Lima
 • eindpunt Rio de Janeiro

prijstoelichting
De prijs is vanaf en gebaseerd op lokale vluchten met Lan Airlines en TAM.

accommodatie
U verblijft in nette middenklasse accommodaties.

vervoer
Het vervoer vindt plaats per vliegtuig, privé transfer, openbare bus en trein.

reisgezelschap
Individueel met excursies in internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar. Gezien het klimaat in Peru is de periode van april t/m november het meest geschikt.Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • lokale vluchten Lima-Arequipa, Cusco-Lima, Lima-Iguaçu en Iguaçu-Rio
 • excursies volgens programma
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
 • entree Machu Picchu (USD 46)
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige entrees (zoals entree thermale baden Colca Canyon en Boleto Turistico Cusco)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • airport departure taxen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds