Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Bouwstenen > Ilha Grande en Paraty

Ilha Grande en Paraty


Dit arrangement verbindt Rio de Janeiro met São Paulo, een mooie uitbreiding voor reizigers die na het bezoek aan een grote wereldstad ook kennis willen maken met de natuur en cultuur in de directe omgeving.
Ilha Grande is een heerlijke strandparadijs met veel mogelijkheden tot wandel- boottochtjes. Het stadje Paraty ademt vervlogen tijden door de koloniale gebouwen. Ook hier kunt u weer de actie opzoeken met activiteiten als kajakken, wandelen, snorkelen en klimmen. De steden uit en de natuur in!


DIASHOW

Ilha Grande, tropische sferen

Ilha Grande en Paraty

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Rio de Janeiro naar Ilha Grande

Vanuit Rio de Janeiro reist u vandaag in zuidelijke richting naar de haven van Angra dos Reis. In de middag vaart u in ongeveer 2 uur naar Abraão op Ilha Grande. Dit idyllische eiland is grotendeels bedekt met Atlantisch regenwoud en u vindt hier talloze ongerepte zandstrandjes. Vanaf de havenpier loopt u in maximaal 10 minuten naar uw accommodatie waar u de komende dagen verblijft.
Overnachting: pousada op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Ilha Grande

Vandaag kunt u het eiland op eigen gelegenheid verkennen. Een optionele excursie is een boottocht met een schooner. Deze aangename boottocht voert u over de kristalheldere wateren rondom het eiland waarbij u o.a. een bezoek brengt aan Lagoa Azul waar u kunt snorkelen tussen de kleurrijke tropische vissen, Frequesia de Santana Beach en Japariz waar u de mogelijkheid heeft om te lunchen. Na de boottocht wordt u weer teruggebracht naar uw accommodatie.
Overnachting: pousada op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Ilha Grande

Ilha Grande is een autovrij eiland waar u talloze trails kunt lopen die naar een van de 100 kleine zandstrandjes leiden. Het strand Lopes Mendes staat bekend als één van de mooiste stranden van het eiland. Vanaf Abraão loopt u in ongeveer 2 1/2 uur naar dit strand, maar u kunt er ook voor kiezen om met de boot naar dit strand te varen.
Overnachting: pousada op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Ilha Grande naar Paraty

In de ochtend wordt u opgehaald voor de transfer via de Costa Verde naar Paraty. Onderweg heeft u spectaculaire uitzichten over stranden, eilanden en het Atlantisch regenwoud. Paraty was in de late 17e/18e eeuw een belangrijke haven voor goud en diamant. Hier is de koloniale sfeer nog steeds voelbaar in het prachtig bewaard gebleven stadje met kerkjes, de haven en leuke straatjes. Omdat het historische centrum autovrij is loopt u het laatste stukje naar uw accommodatie.
Overnachting: pousada op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag Paraty - kajaktocht

Vandaag heeft u een vrije dag die u naar eigen inzicht kunt besteden. Een mogelijke excursie is een kajaktocht vanaf Jabaquara Beach. U maakt o.a. een stop bij Sapeca Island waar u kunt zwemmen en snorkelen. Daarnaast brengt u een bezoek aan Malvão Beach en het Corumbé mangrovebos. Tijdens deze tocht ziet u prachtige, beboste eilanden, kristalhelder water en geïsoleerde, witte zandstranden om heerlijk te relaxen.
Overnachting: pousada op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Paraty naar São Paulo of Rio de Janeiro

Vanuit Paraty reist u vandaag naar São Paulo of terug naar Rio de Janeiro, afhankelijk van waar uw wensen met betrekking tot het vervolg van uw reis of terugkeer naar Nederland.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Pousada Naturalia - Ilha GrandePousada Naturalia is door 2 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Pousada Porto Imperial - Paraty


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Een 6-daagse tour die Rio de Janeiro met São Paulo verbindt.

 • code BR0018
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 1
 • startpunt Rio de Janeiro
 • eindpunt São Paulo

prijstoelichting
Let op: de prijzen kunnen afwijken tijdens feestdagen.

accommodatie
U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt.

vervoer
De transfers zijn per gedeelde shuttlebus. Voor privé transfers gelden afwijkende prijzen.

reisgezelschap
Individueel met eventuele excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
mei t/m oktoberInbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • transfers volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht en binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds