Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Bouwstenen > Pantanal Jaguar Cruise

Pantanal Jaguar Cruise


Een bijzondere manier om de Pantanal te verkennen is per boot. Tijdens een 7-daagse cruise met de Minas do Pantanal (op basis van All Inclusive) bent u in de gelegenheid om de jaguar te spotten, al kan dit nooit worden gegarandeerd. De Minas do Pantanal is onlangs geheel gerenoveerd en is een prima optie voor het verkennen van dit unieke wetlandsgebied. Het observatiedek - met overkapping - is voorzien van zitbanken. Centraal tijdens deze cruise staat de jaguar, maar u heeft ook kans op het spotten van reuzenotters, tapirs, grote miereneters, kaaimannen, capibara’s en talloze soorten vogels.


DIASHOW

Minas do Pantanal

Pantanal Jaguar Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Van Cuiabá naar de Pantanal

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel in Cuiabá. U reist naar de Pantanal (ruim 275 kilometer waarvan de laatste 75 km over een onverharde weg), een van 's werelds bekendste moerasgebieden en bekend vanwege z'n onvoorstelbaar rijke dierenleven. Onderweg is er tijd voor een lokale lunch in een plaatselijk restaurant. Aan het einde van de middag wordt u welkom geheten aan boord van de Minas do Pantanal. De kleinschaligheid (er zijn slechts 5 hutten) staat garant voor een unieke en exclusieve ervaring.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Naar het natuurreservaat Taiamã

In de ochtend gaat u voor het eerst op zoek naar jaguars! U vaart naar het natuurreservaat Taiamã, een 75 kilometer lang eiland in het hart van de Pantanal dat begrensd wordt door de Bracinho- en Paraguay rivieren. Tijdens de cruise zullen er verschillende uitstapjes en riviersafari’s worden gedaan in een speedboot, waarbij u de waterkanten van de rivier en de meren afspeurt naar jaguars en andere wilde dieren.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 Verder over de Paraguay rivier

In de ochtend trekt u er op uit voor een verdere verkenning van het Taiamã natuurreservaat. De safari richt zich met name op de oevers van de Bracinho rivier, waar regelmatig jaguars worden gespot. 's Middags vervolgt u uw tocht met de Minas do Pantanal over de meanderende Paraguay rivier.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 Naar de Serra do Amolar

Vlakbij de Boliviaanse grens verandert het landschap dramatisch; opeens maken de waterrijke vlaktes plaats voor sprookjesachtige bergen, die zó uit de wereld van Tolkien naar hier lijken te zijn verplaatst. Dit is de Serra do Amolar. U speurt de oevers van de Paraguay rivier af op zoek naar wild; 's middags ziet u het gebergte steeds dichterbij komen, een bijzonder gezicht! Ook de reuzenwaterlelie (Victoria Amazónica) trekt in dit gebied de aandacht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Naar Gaiva en NP Pantanal Mato-Grossense

Via Gaiva, een vroegere indiaanse nederzetting die nu als archeologische vindplaats wordt aangeduid, vaart u naar het Nationale Park Pantanal Mato-Grossense dat ongeveer de omvang heeft van de provincie Utrecht. In een speedboot verkent u de Burro-baai (binnen de grenzen van het Nationale Park). Daarna vaart u met de Minas do Pantanal over de Cuiabá rivier richting Porto Jofre.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 6 Naar Encontro das Águas

In de ochtend gaat u op safari en verkent u de Negrão en Negrinho rivieren. Uiteindelijk bereikt u Porto Jofre, het eindpunt van de Transpantaneira, een weg dwars door de Pantanal. In de middag heeft u een riviersafari in het Encontro das Águas park. Het park heet zo omdat hier de rivieren Piquiri en Cuiabá samenkomen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7 Via de Transpantaneira terug naar Cuiabá

Na een vroeg ontbijt gaat u om 8 uur in de ochtend van boord in Porto Jofre. U heeft een laatste safari. Ditmaal gaat u op zoek naar in het wild levende dieren vanuit een busje en volgt de 147 km lange, onverharde Transpantaneira. Vanaf het plaatsje Poconé is de weg weer verhard, dus de resterende 110 km tot aan Cuiabá gaan een stuk sneller. U gebruikt de lunch dichtbij de luchthaven. Tenslotte wordt u naar de luchthaven gebracht. Er is een einde gekomen aan een prachtige cruise!

Algemene informatie

Comfortabele jaguar cruise door de Pantanal.

  • code BR0036
  • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
  • reisduur 7 dagen
  • niveau 1
  • comfort 2-3
  • startpunt Cuiabá

accommodatie
Overnachtingen op basis van volpension inclusief excursies met Engelssprekende gids.

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
septemberInbegrepen
  • cruise op basis van volpension
  • alle excursies ter plaatse volgens programma
  • begeleiding door een Engelssprekende gids
  • transfer van Cuiabá naar vertrekpunt v.v.
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds