Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Bouwstenen > Fernando de Noronha

Fernando de Noronha


Met kristalhelder water, een aantal oogverblindende stranden, een rijke onderwaterwereld en schitterende tropische landschappen is Fernando de Noronha, een kleine archipel die uit 21 eilanden bestaat, beslist één van de mooiste plaatsen in Brazilië. De eilanden liggen ongeveer 350 kilometer uit de kust; ze zijn ongeveer 10 miljoen jaar geleden na een vulkaanuitbarsting ontstaan. Na de 'ontdekking' van Amerika werd de eilandengroep achtereenvolgens door Engelsen, Nederlanders en Fransen bezet maar het waren de Portugezen die definitief hun stempel drukten op deze Atlantische parel.

Een groot gedeelte van de archipel en de omringende wateren vormt, sinds 1989, het Nationale Park Fernando de Noronha. Beschutte baaien, parelwitte stranden en een enorme diversiteit aan tropische flora en fauna: dat is wat de reiziger die de tocht hier naartoe onderneemt te wachten staat. Het koraal is de verblijfplaats van vele kleurrijke vissoorten en duizenden zeeschildpadden. Om die reden zijn snorkelen en scuba-diving populaire activiteiten; Fernando de Noronha wordt door kenners als de beste duiklokatie van Brazilië beschouwd. Een andere manier om van het natuurschoon te genieten is middels een boottochtje of bij een bezoek aan de paradijselijke stranden, zoals Praia da Ouixaba, Praia do Leão of Praia do Bode. Met een beetje geluk ziet u dan de spinnerdolfijn, die acrobatisch uit het water opduikt. De meeste spinnerdolfijnen zijn echter in de Baía dos Golfinhos te zien, dat u via een wandelpad bereikt. De hoogste heuvel van Fernando de Noronha, de Morro do Pico, is net zo hoog als de Vaalserberg (321 meter boven zeeniveau); een mooie wandeling leidt naar de top waar u beloond wordt met een prachtig uitzicht over de gehele archipel. Overigens bevindt de voet van deze oude vulkaan zich 4 kilometer onder zeeniveau waar deze een omtrek heeft van ongeveer 60 kilometer! Er groeien veel endemische plantensoorten op de steile hellingen van deze oude, sinds lange tijd uitgedoofde vulkaan met de zo karakteristieke vorm.

Fernando de Noronha is een prachtige plek om een mooie rondreis door Zuid-Amerika mee af te sluiten om daarna helemaal uitgerust weer terug naar huis te vliegen.


DIASHOW

Baía do Sancho

Fernando de Noronha

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Fernando de Noronha

Bij aankomst op de eilandengroep Fernando de Noronha wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden op het eiland.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Spinnerdolfijnen spotten en Baía do Sancho

Vandaag gaat u spinnerdolfijnen spotten vanaf het uitzichtspunt bij Baía dos Golfinhos (Dolphins Bay) en leert u meer over deze prachtige dieren. Vanuit het uitzichtspunt wandelt u richting Baía do Sancho (Sancho Bay), hier daalt u af met een kliffladder naar het strand en wandelt u verder naar het laatste uitzichtspunt; Mirante Dois Irmãos. Hier heeft u een geweldig uitzicht over Baía dos Porcos en uit twee rotsformaties bestaande Morro Dois Irmãos. Uw foto's zullen net anzichtkaarten lijken, zo prachtig is het hier! Hierna wandelt u terug naar het startpunt en kunt u de rest van de dag zelf besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Snorkelen bij Ponta da Sapata

Het marine park rondom Fernando de Noronha is een beschermd gebied waar 230 vissoorten, 15 koraalsoorten en 5 haaisoorten leven. Met de boot vaart u eerst naar Baía do Sancho, waar u gisteren gewandeld heeft. Hier maakt u een duik in het kristalheldere water en maakt u kennis met de onderwaterwereld rondom Fernando de Noronha. Om weer energie op te doen krijgt u een snack geserveerd, waarna u verder vaart. Tijdens deze boottocht maakt u stops om te snorkelen bij Ponta da Sapata en aan het einde krijgt u de mogelijkheid om in diepere wateren te snorkelen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Wandeling Costa Esmeralda

Vanaf Cacimba do Padre wandelt u naar de eerste stopplaats van vandaag; Baía dos Porcos. Dit strand staat op de 2e plaats van de mooiste stranden in Brazilië! Hier gaat u genieten van de prachtige Noronha-onderwaterwereld. Via de kust wandelt u langs verschillende stranden zoals Praia do Quixaba, Praia do Bode en Praia do Americano en eindigt u bij Praia do Boldró (Boldró Beach). Hier kunt u bijkomen van deze actieve dag met een lekkere cocktail en Braziliaanse specialiteiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Wandeling Praia da Atalaia

Vandaag gaat u via de ruige kustlijn van Praia da Caieira (Caieira Beach) naar Praia da Atalaia (Atalaia Beach). Onderweg zijn er verschillende snorkelmogelijkheden in een getijdepoel en vanaf Ponta da Pedra Alta heeft u een schitterend uitzicht over Praia da Atalaia en Illha do Frade (Frade Island). De grootste getijdepoel ziet u aan het einde van de wandeling, bij Praia da Atalaia. Tijdens het snorkelen in deze poel lijkt het net of je naar een aquarium kijkt, zoveel verschillende zeedieren zie je hier! Daardoor is deze plek erg beschermd, niet voor iedereen toegankelijk en dus een unieke plek om te bezoeken. Onderweg zijn er verschillende snorkelmogelijkheden en heeft u prachtig uitzicht op onder andere Ilha do Frade (Frade eiland). Getijde pool
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Einde bezoek Fernando de Noronha

Uw bezoek aan Fernando de Noronha eindigt met de transfer naar het vliegveld.


Accommodaties in deze reis


Pousada Estrela do Mar - Fernando de Noronha


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

In 6 dagen ziet u de mooiste plekken van de Fernando de Noronha-archipel

 • code BR0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 6 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3

accommodatie
U overnacht in een pousada op basis van logies/ontbijt

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
hele jaar doorInbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • airporttransfers bij aankomst en vertrek
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht en lokale vluchten
 • tax voor instandhouding beschermd gebied
 • overige maaltijden
 • eventuele huur snorkeluitrusting
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds