Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Bouwstenen > Tour naar Chapada Diamantina N.P.

Tour naar Chapada Diamantina N.P.

6-daagse wandelexcursie


Het Parque Nacional da Chapada Diamantina ligt in het noordoosten van Brazilië. Dit nationale park is 1520 km2 groot en erg afwisselend qua landschappen, flora en fauna. Er leven hier cactussen en vele bloemsoorten, verschillende aapsoorten, ara's, herten, knaagdieren en misschien ziet u zelfs wel een jaguar! In het Parque Nacional da Chapada Diamantina zijn prachtige valleien, canyons, grotten en holen, hoge bergen en in het park lopen veel rivieren en meren en er zijn watervallen met als hoogste waterval van het park de Cachoeira da Fumaça (Smoke Waterfall) met 340m hoogte. Tijdens deze 6-daagse tour ziet u de hoogtepunten van dit afwisselende nationaal park.


DIASHOW

Uitzicht vanaf Pai Ignacio (foto: Arno Luft)

Tour naar Chapada Diamantina N.P.

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar Lençóis en excursie Morro do Pai Inácio

's Ochtends vroeg reist u samen met de gids naar Lençóis en vanuit hier gaat u Morro do Pai Inácio (Father Ignacio's Hill) bezoeken. Dit is één van de highlights van Chapada Diamantina National Park waar u prachtig uitzicht heeft over het gebied met hele speciale bergen, namelijk zonder bergtop, die karakteristiek zijn voor dit gebied. Na zonsondergang reist u terug naar Lençóis, waar u overnacht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Wandeling naar Vale do Capão

Vandaag gaat u een 5 tot 6 uur durende wandeling maken van Lençóis door de Vale do Capão (Capão Valley). Deze vallei wordt ook wel Caeté-Açu genoemd en hier leven internationale gemeenschappen die in direct contact met de natuur staan, ze leven primitief en oefenen nog steeds traditionele muziek en dans uit.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 3 Cachoeira da Fumaça

De Cachoeira da Fumaça is de hoogste waterval in het Chapada Diamanina Nationaal Park en meteen de hoogste van heel Brazilië. De waterval wordt ook wel Smoke Waterfall genoemd doordat de wind het water verspreid waardoor kleine druppeltjes water ontstaan, wat op rook lijkt. Vandaag gaat u een wandeling van ongeveer 2 uur maken naar deze bijzondere waterval.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 4 Wandeling naar Guiné en transfer naar Mucugê

Na de wat relaxte wandeldag van gisteren is het vandaag tijd voor een 6 uur durende wandeling van Vale do Capão naar Guiné. Dit is de mooiste wandeling in het Chapada Diamantina Nationaal Park. Het grootste gedeelte loopt u door de velden Gerais do Vieira en Gerais do Rio Preto. Tijdens deze wandeling heeft u mooi uitzicht over de Vale do Patí dat als één van de mooiste dalen van heel Brazilië wordt beschouwd. Na deze prachtige wandeling wordt u naar Mucugê gebracht voor de overnachting.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 5 Poço Azul

Om lekker bij te komen van alle wandelingen gaat u vandaag Poço Azul bezoeken; een poel met crystal helder water dat in een grot gelegen is. U kunt de grot bezoeken, heerlijk dobberen, snorkelen en tot rust komen. Voor de lunch wordt gezorgt en hierna wordt u naar Igatu gebracht voor de overnachting.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 6 Einde bezoek Chapada Diamantina N.P.

Vandaag eindigt uw bezoek aan het Chapada Diamantina Nationaal Park met de transfer naar Lençóis en vanuit daar gaat u per bus terug naar Salvador, waar u in de avond aankomt en naar uw hotel of de luchthaven wordt gebracht.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

6-daagse tour door het Chapada Diamantina Nationaal Park

 • code BR0012
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Salvador da Bahia

prijstoelichting
Op basis van tweepersoonskamers

accommodatie
U verblijft in goede accommodaties op basis van logies en ontbijt

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemersInbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt in Lençóis
 • overige overnachtingen op basis van halfpension
 • lunch box op dagen 2, 3 en 4 en lunch op dag 5
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
 • Engelssprekende gids
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds