Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Brazilië > Bouwstenen > Amazone cruise Brazilië

Amazone cruise Brazilië


Aan boord van de Tucano reist u op comfortabele wijze over de Amazone en haar zijrivieren, met vertrek vanuit Manaus. De Tucano is zo gebouwd dat het door de kleinere zijrivieren kan varen, waar grotere schepen niet kunnen komen. Het schip beschikt over 9 hutten met ramen, zodat u ook vanuit uw hut kunt genieten van de natuur. Het schip bestaat uit drie dekken. Op het eerste dek bevinden zich de hoofdingang en vier hutten. Tevens kunt u vanaf het achtersteven van de boot een verfrissende duik nemen. De eethoek vindt u op het middelste dek, omringd door het balkon en vier hutten. Op het bovenste dek (zonnedek) zijn het stuurhuis, een terras en een hut voor passagiers gevestigd.


DIASHOW

Motorjacht Tucano in de Amazone

Amazone cruise Brazilië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise en vaartocht op de Rio Negro

Vandaag wordt u rond 16.00 uur opgehaald bij uw hotel voor de cruise door het Amazone gebied. Aan boord van de Tucano maakt u kennis met de bemanning en het schip. Vervolgens krijgt u uitleg over het gebied en de rivier (Rio Negro) waar vandaag vaart. Indien het weer het toelaat bezoekt u vandaag de flooded forest, oftewel Igapó.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Anavilhanas Archipel

In de ochtend verkent u de omgeving van de Igapó. Ook gaat u vandaag van boord om een wandeling te maken door het gebied van Terra Firme. Samen met de gids verkent u de flora en fauna van dit gebied. De kans is groot dat u sporen van de wilde dieren zoals peccaries, kaaimannen en met heel veel geluk een jaguar. 's Avonds maakt u een excursie op zoek naar de nachtactieve dieren van het regenwoud.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Excursie naar lokale dorp 'Santa Isabel'

U start de dag vandaag met een wandeling door het regenwoud. Na de wandeling vaart het schip richting de oost oever van de Rio Negro naar het lokale dorp Santa Isabel. Laat in de middag brengt u een bezoek aan het dorp en hier krijgt u uitleg over hoe de inwoners overleven in dit afgelegen gebied. In de avond vaart u naar het Xiborena Peninsula, de regio die de twee beroemde rivieren Rio Negro en de Amazone Rivier scheidt.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Encontra das Aguas

Op deze laatste dag in het Amazone regenwoud staat u vroeg op voor een excursie door het Lago Janauari Ecological Park. Hier gaat u de flooded forest en het doolhof aan smalle beekjes verkennen. Ondertussen geniet u van de wilde geluiden om u heen en zal de gids u wijzen op dieren onderweg zoals apen en de luiaard.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Terugkeer naar Manaus

Vandaag wordt u vroeg in de ochtend teruggebracht naar uw hotel in Manaus.

Algemene informatie

Cruise door het Amazone regenwoud aan boord van de Tucano.

 • code BR0019
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Manaus

accommodatie
Aan boord van de Tucano zijn twee verschillende type cabins; er zijn cabins met stapelbed en cabins met normale bedden (twin). Alle cabins hebben privésanitair met koud en warm water en ramen met muggengaas.

reisgezelschap
internationale groep

maximaal 18 deelnemers

reisperiode
Deze reis vindt gedurende het hele jaar plaats.


Let op!
Het is ook mogelijk om een 8-daags programma te doen.


Inbegrepen
 • cruise op basis van volpension
 • alle excursies ter plaatse volgens programma
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • onbeperkt gebottled water
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds