Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Bolivia > Rondreizen > Bolivia en Argentinië rondreis

Bolivia en Argentinië rondreis

Traditie en historie


Deze rondreis voert u door Argentinië en Bolivia. De reis start in 'het Parijs van Latijns-Amerika'; Buenos Aires. Vervolgens reist u door naar Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië. De omgeving van Salta kenmerkt zich door de prachtige weidse landschappen, gekleurde bergen en rotsformaties. Na het passeren van de grens met Bolivia start een indrukwekkende en intensieve jeeptour over de Boliviaanse hoogvlaktes, waarbij een hoogte van bijna 5000 meter wordt bereikt. Aan het einde van de jeeptour bezoekt u de zinsbegoochelende zoutvlaktes van Uyuni. Ook de steden Potosí (eens de belangrijkste stad van het koloniale Spanje) en Sucre (de officiële hoofdstad van Bolivia) worden bezocht.


DIASHOW

Reuzencactussen in de Quebrada de Humahuaca (foto: Arno Luft)

Bolivia en Argentinië rondreis

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Buenos Aires

Deze reis begint bij aankomst in Buenos Aires, de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. Op het vliegveld wordt u opgewacht en naar de eerste overnachtingsplaats in Buenos Aires gebracht. U overnacht in een sfeervol boutique hotel, gelegen in de wijk San Telmo.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag in Buenos Aires

Deze dag kunt u op eigen gelegenheid Buenos Aires verkennen. Een goede plek om de verkenning van de stad te starten is het Plaza de Mayo waar talloze belangrijke gebeurtenissen in de Argentijnse geschiedenis zich hebben afgespeeld. U bevindt zich hier in het Microcentro bij andere bezienswaardigheden zoals het winkelcentrum Galerías Pacífico en de promenade van La Florida. Ook kunt u vanaf het Plaza de Mayo de haven Puerto Madero bezoeken. Aan de waterkant van de Río de la Plata kunt u flaneren over de boulevard, heerlijk eten of een bezoek brengen aan de Fragata Sarmiento, het oude zeilschip uit de 19e eeuw dat tegenwoordig dienst doet als museum. Een sfeervolle en gezellige manier om uw verblijf in Buenos Aires te besluiten is een bezoek aan een tango-diner-show of een traditioneel Argentijns restaurant zoals La Brigada in de wijk San Telmo. Ook bezoeken aan de hippe wijk Palermo, de sjieke wijk Recoleta (met o.a. de imposante begraafplaats waar ook Evita Perón ligt begraven) en de volkswijk La Boca met het kleurrijke straatje Caminito zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Buenos Aires naar Salta

Vanuit Buenos Aires vliegt u vandaag naar Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië. Salta is een van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in de groene Lerma Vallei. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in de stad Salta en u kunt bijvoorbeeld het prachtige koloniale centrum dat is gelegen rond Plaza 9 de Julio bezoeken. Daarbij ligt aan het centrale plein het MAAM (Archeologie museum van de hoge Andes) waar gemummificeerde mensenoffers van de Inca's worden tentoongesteld. Verder kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan omhoog nemen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Salta. Als tip voor de avond raden we u het restaurant La Vieja Estación aan waar iedere avond een spectaculaire en unieke folkloristische show wordt opgevoerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Vrije dag Salta

Ook deze vrije dag kunt u naar eigen gelegenheid invullen. Zo is het mogelijk om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het dorpje Cachi. De route van Salta naar Cachi is spectaculair met haarspeldbochten op de onverharde Cuesta del Obispo en de talrijke reuzencactussen in Los Cardones NP. Cachi ligt in de Calchaqui Vallei en kenmerkt zich door de witte koloniale gebouwen en adobe huizen. Of u kunt naar Cafayate, ten zuiden van Salta. Dit dorp is met name bekend om de witte Torrontés wijnen die hier worden geproduceerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Purmamarca en de Humahuaca kloof

Het is een bijzondere ervaring om door de subtropische jungle nabij Salta omhoog te rijden naar de Quebrada de Humahuaca, een imposante kloof. De eerste stop is in het stadje Purmamarca, gelegen aan de voet van de 'zevenkleurige' berg (Cerro de los Siete Colores). Aan het einde van de Humahuaca kloof ligt het gelijknamige dorpje en ook bezoekt u de indiaanse ruïnes van Tilcara, waar u een goed beeld krijgt van de rijke geschiedenis van de lokale bevolking. In Tilcara wordt u afgezet bij het hotel voor de overnachting.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag Tilcara

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden. U kunt vandaag de omgeving verder verkennen, maar u kunt er ook voor kiezen het vandaag rustig aan te doen, omdat de komende dagen redelijk pittige reisdagen zullen zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Bolivia

In de ochtend begeeft u zich naar de busterminal van Tilcara (4 blokken vanaf het hotel), waar u op de bus stapt naar La Quiaca, het grensdorp aan de Argentijnse kant van de grens. Aan de Boliviaanse kant van de grens wordt u opgewacht door een privétransfer die u naar Tupiza brengt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Start 4-daagse jeeptour

Vandaag start de 4-daagse jeeptour over de hoogvlaktes van zuidelijk Bolivia naar Uyuni. De eerste stop maakt u bij de Quebrada van Palala, een door erosie gekartelde rotsformatie. Onderweg bezoekt u o.a. Nazarenito, een kleine mijnbouw gemeenschap. Aan het einde van de dag komt u aan in San Antonio de Lipéz (4.260 meter), waar u de nacht doorbrengt. Deze plek staat bekend om de heldere sterrenhemel. Zeker aan te raden om 's nachts een kijkje buiten te nemen, maar denk wel aan uw warme kleding, want 's nachts wordt het hier erg koud (ongeveer -18°C).
Overnachting: eenvoudige accommodatie op basis van volpension

Dag 10 Jeeptour

Deze dag wordt de langste dag van de jeeptour. Na een vroeg ontbijt bezoekt u allereerst het verlaten spookstadje (waar u vannacht heeft geslapen) San Antonio; in vroeger tijden een belangrijk, glorieuze en rijke plaats. Onderweg kunt u genieten van prachtige vergezichten over o.a. prachtig geërodeerde rotsformaties. Er wordt een stop gemaakt bij heetwaterbronnen waar het mogelijk is om te zwemmen. Daarna rijdt u door naar Laguna Verde en Laguna Blanca, gelegen aan de voet van de Licancabur Vulkaan. U passeert El Desierto de Dalí tijdens de rit naar de Sol de Mañana geisers (5.000 meter). Daarna rijdt u door naar de overnachtingsplek van vandaag.
Overnachting: eenvoudige accommodatie op basis van volpension

Dag 11 Jeeptour

In de ochtend rijdt u naar Laguna Colorado. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het meer een dieprode kleur. Ook bezoekt u vandaag de Siloli woestijn en de Árbol de Piedra; een boom van steen. Ook passeert u de Ollagüe vulkaan, waaruit constant rook komt.
Overnachting: eenvoudige accommodatie op basis van volpension

Dag 12 Jeeptour en naar Uyuni

De laatste reisdag van de jeeptour doorkruist u de immense Salar de Uyuni; met 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. De zoutvlakte bestaat uit 11 aparte lagen met een dikte tussen de 2 tot 20 meter. Het is het grootste reservaat van mineralen zoals lithium, magnesium, potassium, stikstof, fosfor en borax ter wereld. Op de zoutvlakte zijn 14 kleine eilanden, zoals Incahuasi en Isla del Pescado. Aan de rand van de zoutvlakte ligt het dorpje Colchani en via het treinenkerkhof reist u naar Uyuni, waar de jeeptour eindigt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Van Uyuni naar Potosí

Vanuit Uyuni reist u verder naar het op maar liefst 4000 meter hoogte gelegen Potosí, waar u 's middags aankomt. De geschiedenis van deze stad begon in 1545 met de ontdekking van zilvererts in de nabijgelegen Cerro Rico. De zilvervoorraden bleken immens en in de decennia en eeuwen die volgden groeide Potosí uit tot de grootste en meest welvarende stad van Zuid-Amerika. Na aankomst kunt u desgewenst een bezoek brengen aan het Casa de Moneda van Potosí, waar u meer te weten kunt komen over het roemruchte verleden van de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Bezoek aan mijn en naar Sucre

In de ochtend staat een bezoek aan een van de coöperatieve mijnen van de Cerro Rico op het programma. U kunt hier ervaren onder wat voor zware en haast middeleeuwse omstandigheden de mijnwerkers hier hun werk doen. Ook kunt u Tio ontmoeten, de verpersoonlijking van de duivel die de mijnwerkers vereren om hem gunstig te stemmen. Na het bezoek aan de mijn wordt u naar Sucre gebracht, de officiële hoofdstad van Bolivia. Deze op ongeveer 2800 meter hoogte gelegen stad heeft een prachtig koloniaal centrum. Door Bolivianen wordt Sucre gezien als de mooiste stad van het land. De stad ligt in een gebied met een aangenaam klimaat. Na aankomst wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht in de stad besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Vrije dag Sucre

Vandaag heeft u de tijd om de stad Sucre te bezoeken. De stad met z'n vele fraai bewaard gebleven koloniale gebouwen en kerken, werd in 1991 door Unesco uitgeroepen tot een cultureel werelderfgoed. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad behoren het Casa de la Libertad, de Iglesia de la Merced en de Kathedraal aan het Plaza 25 de Mayo. Daarnaast zijn er verschillende interessante musea te vinden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Vrije dag Sucre

Ook deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht besteden in en rondom Sucre. De directe omgeving van de stad is erg interessant om te bezoeken. Een optie is het wandelen van de Incatrail (halve dag) of een excursie door de omgeving waarbij u o.a. enkele plattelandsdorpjes bezoekt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Start 3-daagse handelsroute naar Samaipata

In de ochtend wordt u bij het hotel in Sucre opgehaald en start de 3-daagse tour naar Samaipata. U rijdt via Tarabuco naar Zudañez, waar u de berg Calle Calle oprijdt. Hier kunt u een korte wandeling maken terwijl u uitkijkt over het gebied waar de vrijheidsstrijders Padilla en Juana Azurduy hun strijd leverden. Indien de tijd het toelaat lopen we door een kloof waar o.a. de kolibri gigante (de grootste kolibrie die er bestaat) voorkomt. Weer terug bij de auto rijdt u verder naar Villa Serrano, waar u overnacht. Dit plaatsje is vooral bekend vanwege de grootste charango ter wereld. Een charango is een instrument dat op een gitaar lijkt en door meerdere personen tegelijk kan worden bespeeld.

Indien deze dag op een zondag valt, kunt u de kleurrijke markt van Tarabuco bezoeken.
Overnachting: eenvoudige accommodatie op basis van halfpension

Dag 18 Naar La Higuera

Vandaag rijdt u van Villa Serrano naar La Higuera. Onderweg maakt u bij het plaatsje Nuevo Mundo een stop om een wandeling van ongeveer 45 minuten te maken naar een 90 meter hoge waterval. Wellicht treft u daarna in Nuevo Mundo een weefster die handgeweven kleden maakt. Vervolgens rijdt u via Río Grande naar La Higuera. Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is zeer afwisselend; cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzichten op de rivier en bergen. Eenmaal aangekomen in La Higuera bezoekt u de school waar Ché Guevara geëxecuteerd werd en waar tegenwoordig een klein museum in is gevestigd en kunt u de standbeelden ter ere van Ché bekijken op de Plaza. U overnacht in La Higuera in het hostal dat in tijd van Ché Guevarra het huis van de telegrafist was. Omdat er geen (goed functionerende) elektriciteit is in La Higuera, geniet u van een diner bij kaarslicht.
Overnachting: eenvoudige accommodatie op basis van halfpension

Dag 19 Via Vallegrande naar Samaipata

's Ochtends rijdt u via het authentieke dorpje Pucará naar Vallegrande. Dit is een prachtige route waarop we regelmatig condors zien. In Pucará wordt een korte stop gemaakt alvorens door te rijden naar Vallegrande. In Vallegrande bezoekt u het museum ter ere van Ché en het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie. Ook bezoekt u het mausoleum waar Ché meer dan 30 jaar begraven heeft gelegen. Na het bezoek aan Vallegrande wordt u naar naar het op 1650 meter hoogte gelegen dorpje Samaipata gebracht. Hier verblijft u in het sfeervolle gastenhuis van La Víspera.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Excursies vanuit Samaipata

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen vanuit La Víspera. Een van de beroemdste attracties in de omgeving is 'El Fuerte', een grote rots die in de tijd van voor de Inca's door het volk werd gezien als heiligdom. Andere mogelijke excursies vanuit Samaipata zijn wandel- of fietstochten in de omgeving of een excursie naar het nationale park Amboró.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Naar La Paz

's Ochtends wordt u naar het vliegveld van Santa Cruz gebracht, voor de vlucht naar La Paz. Hier aangekomen wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen gelegenheid invullen in La Paz. In de stad kunt u een bezoek brengen aan de beroemde heksenmarkt nabij Calle Sagárnaga of slenteren over de Prado, de centrale hoofdstraat van La Paz. Het Museo Nacional de Etnografía y Folklore is zeer de moeite waard
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 22 Vrije dag in La Paz

Ook deze dag is geheel ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een excursie maken naar het beroemde tempelcomplex van Tiahuanaco dat dateert van vóór de tijd van de Inca's.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 23 Einde van de reis

U wordt vandaag naar het vliegveld van La Paz gebracht. Hiermee eindigt deze rondreis door Noord-Argentinië en Bolivia.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Rondreis door Noord-Argentinië en Bolivia, met als highlights Beunos Aires, Salta, de zoutvlakte van Uyuni, Potosi, Sucre, Samaipata en La Paz

 • code AR0029
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 23 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Buenos Aires
 • eindpunt La Paz

prijstoelichting
De vanafprijs van deze reis is op basis van nette middenklasse accommodaties en eenvoudige onderkomens tijdens de jeeptour en de Oude Handelsroute. Een upgrade tijdens de jeeptour is mogelijk.

accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in nette middenklasse accommodaties. Tijdens de jeeptour rondom Uyuni en tijdens de Oude Handelsroute (Sucre - Samaipata) verblijft u in zeer eenvoudige accommodaties, soms in slaapzalen. Upgrade soms mogelijk.

vervoer
U maakt een binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar Salta. Het overige vervoer is een combinatie van privévervoer, (geboekte) openbare bus en excursiebusjes.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reistijd is van mei t/m oktober.


Let op!
Het is mogelijk om de reis desgewenst in te korten of te verlengen. U kunt bijvoorbeeld vanaf Santa Cruz terugvliegen naar Nederland of u kunt na La Paz doorreizen naar het Titicacameer of naar Cusco en Machu Picchu en een bezoek aan Peru toevoegen aan de reis.


Inbegrepen
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursie Quebrada de Humahuaca op privé basis
 • 4-daagse jeepexcursie op basis van privé vervoer en volpension, verblijf in eenvoudige accommodaties
 • 3-daagse expeditie 'Oude handelsroute' op basis van volpension, met Spaanssprekende gids
 • Spaanssprekende chauffeur/gids tijdens jeepexcursie (toeslag voor Engelssprekende gids)
 • excursie mijnen Potosí in internationale groep
 • privé excursie Tarabuco markt inclusief lunch
 • vervoer ter plaatse; een combinatie van openbare bussen en privé transfers
Niet inbegrepen
 • binnenlandse vluchten: Buenos Aires - Salta en Santa Cruz - La Paz
 • overige maaltijden
 • overige entrees en excursies
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • airport departure tax
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds