Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Bolivia > Bouwstenen > Trekking Takesi Trail

Trekking Takesi Trail

Te voet door de machtige Cordillera Real


De meerdaagse hike over de Takesi trail is vermoedelijk de populairste trekking in Bolivia. Daarbij is het een relatief lichte trail met wandeldagen van maximaal zo'n 5 uur over grotendeels dalende, soms precolumbiaanse paden. Het grote hoogteverschil tussen de start en het einde van de trektocht betekent ook dat de vegatatie langs de trail continu verandert. Het is vooral de diversiteit van spectaculaire bergen, tropische vegetaties, kleine dorpjes, precolumbiaanse paden, fraaie meren en de kleurrijke lokale bevolking die de ongeveer 40 kilometer lange Takesi trail tot een topper maakt onder de korte Zuid-Amerikaanse trektochten.


DIASHOW

Het gehuchtje Takesi

Trekking Takesi Trail

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start Takesi Trail

De trail start met het vervoer vanuit La Paz naar het op 4200 meter hoogte gelegen startpunt van de trek. Van hieruit gaat de route eerst kort bergop tot de 4620 meter hoge pas. Bij helder weer kunt u hier de met sneeuw bedekte top van de Cerro Mururata (5871 m) zien. Vanaf de pas start de lange afdaling in noordoostelijke richting naar het dorpje Takesi. Daarbij passeert u onderweg het Loro Kheri meer met z'n prachtige kristalheldere water waar meestal wordt geluncht. In de middag loopt u door tot even voorbij het pittoreske dorpje Takesí (3600 m). Totale wandeltijd ongeveer 5 uur.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 2 Takesi - Chojlla mijn

Via een breed pad over de noordhelling van de Takesi rivier vervolgt u de route. Op dit deel van het traject komen nog brilberen voor, al is er wel een onwaarschijnlijke dosis geluk voor nodig deze schuwe dieren ook daadwerkelijk te zien. De lucht wordt steeds warmer en vochtiger. Tegen het einde van de middag bereikt u het op ca. 2900 meter hoogte gelegen Cacapi waar het tweede kampement wordt gemaakt. Totale wandeltijd ongeveer 5 uur.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 3 Terug naar La Paz

Tijdens deze laatste dag wandelt u nog ongeveer 4 uur van Cacapi naar de oude Chojlla mijn. Het desolate hoogland van de eerste dag heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een weelderige tropische vegetatie. Ongeveer een half uur na de op 2100 meter hoogte gelegen Chojlla mijn komt u weer uit op de weg waar u wordt opgewacht voor de rit terug naar La Paz.

Algemene informatie

Korte, relatief lichte maar diverse trektking in de Cordillera Real bij La Paz

 • code BO0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 3
 • comfort 1
 • startpunt La Paz

accommodatie
Tijdens de trek overnacht u in tweepersoons tenten

vervoer
Vervoer van La Paz naar startpunt van de trek en terug is inbegrepen

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reistijd is van april t/m oktoberInbegrepen
 • trektocht op basis van volpension
 • gebruik van kampeeruitrusting
 • vervoer van en naar La Paz
 • begeleiding door een lokale gids en drager.
Niet inbegrepen
 • gebruik slaapzak en slaapmatje
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds