Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Reiservaringen


Familie Vanhommerig en van der Duin - Bolivia
vooral de contacten met de mensen in Peru en Bolivia hebben een onvergetelijke indruk gemaakt

Vraag een offerte aan

Printerversie
Stel een vraag
Informeer een vriend


  home > Bolivia > Bouwstenen > Jeeptour Salar de Uyuni en Laguna Colorada

Jeeptour Salar de Uyuni en Laguna Colorada

De adembenemende hooglandwoestijnen van Bolivia


De woestijnachtige Andeshoogvlakte in het zuiden van Bolivia behoort ongetwijfeld tot de meest aansprekende landschappen van Zuid-Amerika. De spectaculaire zoutmeren, geiservelden, precolumbiaanse ruïnes en bizarre erosieformaties van deze op ongeveer 4000 meter gelegen hoogvlakte, is van buitenaardse schoonheid. Het bijzondere landschap wordt nog extra geaccentueerd doordat er nauwelijks vegetatie groeit.
Tijdens deze jeeptour verkent u de mooiste plekken van deze hoogvlakte tezamen met een chauffeur in een eigen jeep. U kunt stoppen en fotograferen waar u wilt. De nachtelijke kou en gure wind kunnen indringend zijn en de accommodaties zijn eenvoudig. Als u dit gebrek aan comfort echter voor lief neemt, wacht u een zeer bijzondere ervaring!


DIASHOW

Árbol de Piedra (foto: Arjan en Patricia Jongeneel)

Jeeptour Salar de Uyuni en Laguna Colorada

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start jeepexcursie, Salar de Uyuni en Isla Pescado

Vandaag vertrekt u vanuit Uyuni voor een 3-daagse jeepexcursie over het hoogland van Zuid-Bolivia. Deze tocht is niet comfortabel te noemen, maar de fabelachtige landschappen van dit deel van Bolivia vergoeden veel. De eerste dag maakt u een excursie via Colchani (waar de bewoners diverse producten maken van zout), over de zoutvlakte naar Isla Incahuasi waar reusachtige cactussen groeien. Hier maakt u een korte wandeling en reist dan vervolgens verder over de oogverblindend witte zoutvlakte naar Tahua, gelegen aan de basis van de Tunupa vulkaan. Onderweg bezoekt u Coquesa, waar een oude mummie te zien is.
NB. Het beschreven programma van de jeeptour is een voorbeeld programma. De volgorde van de te bezoeken plaatsen kan enigszins wisselen.

Dag 2 Tocht door het indrukwekkende bergwoestijnland

De tocht voert u vandaag over de Salar de Uyun. Daarna reist u verder zuidwaarts door het bijzondere Andeshoogland langs het uitzichtpunt van de Ollaque vulkaan en verschillende kleine meren. Ook bezoekt u de Siloli woestijn en de beroemde 'Arbol de Piedra', een bizarre door de wind uitgeslepen rotsformatie. Onderweg passeert u de nederzettingen van San Juan, San Augustin en Alota. U overnacht vanavond in een 'woestijnhotel' in de omgeving van het Laguna Colorado.

Dag 3 Terug naar Uyuni

In alle vroegte verlaat u het hotel om een bezoek te brengen aan het geiserveld van Sol de Mañana. De koude ochtendlucht laat de hete stoom condenseren wat prachtige plaatjes oplevert als de zon opkomt. Daarna brengt u een bezoek aan het thermaalbad van Polques, voor een heerlijk verwarmende duik. Vervolgens reist u via de Dali-vallei naar Laguna Verde en Laguna Blanca. Daarna reist u terug naar Uyuni, waar u tegen 18.00 uur aankomst. Hier aangekomen eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Privé jeepexcursie over de adembenemende zoutvlakte en de bergwoestijnlandschappen van Zuid-Bolivia

 • code BO0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2
 • startpunt Uyuni

accommodatie
U overnacht in de Tayka hotels.

vervoer
Het vervoer vindt plaats per privé jeep met chauffeur.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Deze jeeptocht is fysiek niet zwaar maar de lokale omstandigheden zijn dat wel. Bij Laguna Colorada kan de temperatuur 's nachts tot wel -20 °C dalen.

reisperiode
Het hele jaar. De maanden mei t/m oktober zijn qua weer het meest geschikt.


Let op!
Het is mogelijk de jeeptour te starten of te eindigen in San Pedro de Atacama. De volgorde van het programma verandert dan wel enigszins.


Inbegrepen
 • twee overnachtingen in Tayka hotels
 • maaltijden op basis van volpension
 • privé jeeptour met chauffeur
 • entree Reserva Eduardo Abaroa en Isla Pescado
 • begeleiding van een Engelssprekende gids/chauffeur
Niet inbegrepen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds