Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Peru


De beste reistijd voor Peru is in onze zomer. In principe kan het hele jaar door worden gereisd. Echter als u vrij bent in uw keuze is het aan te bevelen de maanden januari / februari / maart te vermijden. Deze periode is het regenseizoen en dat kan consequenties hebben voor de uitvoering van uw reisprogramma. De droge tijd strekt zich uit over de maanden juni, juli en augustus . Hieronder vindt u wat gedetailleerdere reistijd informatie per regio.


De beste reisperiode voor de Andes

Voor reizen in de Andes zijn de maanden mei t/m oktober qua weer de beste. Puur qua bewolking en neerslag zijn juni t/m augustus de beste reistijd maar gezien de drukte in die maanden is een bezoek in mei of september/oktober zeker een overweging waard.

De beste reisperiode voor het kustgebied

In het kustgebied is de reisperiode niet van groot belang. Regenen doet het er toch maar hoogst zelden. De maanden januari t/m maart zijn in het kustgebied over het algemeen het warmst en zonnigst, maar dat is ook de vakantietijd voor de Peruanen waardoor het er dan wel relatief druk is.


De beste reisperiode voor het Amazonewoud

In het Amazonewoud kan het grootste deel van het jaar worden gereisd, maar van januari t/m april regent het heel regelmatig wat kansen op het zien van dieren sterk verkleint en de omstandigheden voor muggen optimaal maakt. De gereserveerde zone van het Manu N.P. is van januari t/m april ook echt voor publiek gesloten.


Samenvattend vormt het weer in de Andes de belangrijkste reden om uw reis tussen mei en oktober te plannen. Om van de Andes met z'n fabelachtige sneeuwtoppen en magistrale vergezichten te kunnen genieten zijn heldere luchten essentieel. Datzelfde geldt voor het lopen van trektochten zoals de inca-trail. In de maanden mei t/m oktober zijn de kansen op mooi weer het grootst. In de overige maanden zijn de vergezichten door laaghangende bewolking vaak minder spectaculair.


klimaat en beste reisperiode voor Lima


klimaat en beste reisperiode voor Cusco


klimaat en beste reisperiode voor Chiclayo


klimaat en beste reisperiode voor Puerto Maldonado


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds