Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Honduras


Honduras is een land met een tropisch klimaat met een regenseizoen (winter) en een droog seizoen (zomer). In het algemeen, vooral in het westen en zuiden van het land, zijn mei t/m november de regenmaanden. Het kan er heftig regenen voor ongeveer een uur en meestal in de middag. Deze korte regenbuien zorgen voor een verfrissende afkoeling. Het regenseizoen begint later aan de noordkust en de Bay Islands, zo rond september t/m december.
Reizen tijdens het droge seizoen is aan te raden, hoewel het regenseizoen zeker niet afgeraden wordt. In de droge tijd is zicht onder water beter bij het duiken, snorkelen en is de omgeving van La Moskitia toegankelijker. De bossen en het platteland zijn weelderiger tijdens het regenseizoen. Tijdens februari en maart is het weer het meest stabiel in het hele land en dit is de beste reistijd voor Honduras. Het wordt afgeraden om tussen augustus en november naar Honduras af te reizen in verband met het orkaanseizoen.

De temperaturen verschillen niet veel in de 2 seizoenen, wel per gebied. In de bergen is het het koudste door de hoge ligging, zo tussen de 16°C en 20°C. Tegucigalpa ligt een stuk lager, hier ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 24°C en 29°C. Het is vochtig en een stuk warmer aan de Pacifische en Caribische kust met temparaturen tussen de 28°C en 32°C in het droge seizoen en 3°C warmer in het regenseizoen.


klimaat en beste reisperiode voor Tegucigalpa


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds