Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Costa Rica


Wat is de beste reistijd voor Costa Rica? Het hele jaar door kan er gereisd worden. Het is een heel groen land met een tropisch klimaat en ongeacht in welk seizoen u ook reist, er kan altijd een bui vallen. Omdat het land in de tropen ligt, is de temperatuur het hele jaar door vrij constant: 20 tot 25 °C overdag in San José (1000 meter hoogte) en nog een graad of 5 warmer aan de kusten. In de hooglanden is het nog aanmerkelijk koeler. De meest populaire reisperiode is van half december tot en met april en juli/augustus. Degenen die graag in alle rust reizen kunnen deze perioden wellicht beter vermijden. Ook zijn vluchtprijzen dan vaak hoger. Het regenseizoen van Costa Rica is een andere factor om rekening mee te houden. De neerslag varieert niet alleen per seizoen maar ook per gebied. Hieronder volgt een uitgebreidere uitleg per streek.


Beste reistijd voor de Pacific

Langs de Pacifische kust valt de minste neerslag in de maanden november tot en met april. De meeste neerlag valt hier in september en oktober. Daarbij geldt wel dat het langs het noordelijk deel van de Pacifische kust minder regent dan in het zuiden. Voor whale-watching in het Parque National Marino Ballena is juli tot en met oktober de beste reisperiode. Lederschildpadden nestelen aan de kust van de Stille Oceaan voornamelijk tussen september en maart.

Beste reistijd voor de Caribische kust

Langs de Caribische kust kan het hele jaar door regen vallen. De maanden februari/maart en september/oktober zijn hier relatief droog en juli en november t/m januari zijn de piek van de regentijd. Wilt u de schildpadden in Tortuguero zien dan zijn juni t/m oktober de beste maanden voor de groene zeeschildpadden en is maart tot juli de beste reisperiode voor de lederschildpadden.

Regen valt in Costa Rica meestal in de vorm van hoosbuien die worden afgewisseld met zon. Bent u vrij uw reistijd te kiezen, dan adviseren wij april of november. U heeft dan goede kansen op redelijk/goed weer en het is toeristisch laagseizoen waardoor het in de nationale parken en bij de highlights wat rustiger is.


klimaat en beste reisperiode voor San José


klimaat en beste reisperiode voor Puerto Limón


klimaat en beste reisperiode voor Liberia


klimaat en beste reisperiode voor Golfito


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds