Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Chili


Door de grote lengte van Chili is er geen sprake van een beste reistijd voor het hele land, maar kent iedere streek z'n eigen reisadvies.

Patagonië en het zuiden


De beste reistijd voor het zuiden van Chili is van oktober t/m april. Door de ligging op het zuidelijk halfrond heerst er een 'omgekeerd' klimaat als bij ons. Tijdens onze zomermaanden valt het toerisme in Zuid-Chili zo goed als stil, omdat het dan te koud is en vervoer moeilijk kan worden door sneeuwval.

De Atacama woestijn en het noorden


De beste reistijd voor het noorden van Chili is juist van mei t/m oktober. Hoewel er in principe het hele jaar door kan worden gereisd, zijn onze zomermaanden het beste, omdat dan de kans op helder weer en mooie uitzichten het beste is.

Santiago en centraal Chili


Het groen en vruchtbare centrale deel van Chili kan het hele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is gedurende de lente (september t/m november) of de herfst (februari t/m april). Tijdens onze zomermaanden kan het fris zijn en valt er meer regen.

Paaseiland


Op het Paaseiland heerst een vochtig subtropisch klimaat met temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Gedurende het gehele jaar valt hier regen, maar de meeste regen valt in de maanden maart t/m augustus. Er kan het hele jaar door op Paaseiland gereisd worden maar qua weer hebben de maanden oktober t/m februari het meest te bieden.


klimaat en beste reisperiode voor Santiago


klimaat en beste reisperiode voor Punta Arenas


klimaat en beste reisperiode voor Arica


klimaat en beste reisperiode voor Hanga Roa  - Paaseiland


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds