Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Bolivia


Bolivia is ongeveer 15 keer zo groot als Nederland en België tezamen. Het land strekt zich uit van het tropisch hete Amazone laagland in de omgeving van Rurrenabaque, tot de ijzige koude van de zuidelijke Altiplano. In de Chaco in het zuidoosten is juist weer heeet en droog. Hoewel de klimaten dus per streek sterk verschillen, is er wel een duidelijke voorkeursperiode aan te geven qua weer.

De meest geschikte reistijd voor het land is de winterperiode (mei t/m oktober), dan is het droog en is de luchten zijn helder. Zeker voor de Andes – waar de prachtige uitzichten toch een belangrijk deel van de beleving vormen – is dit absoluut te prefereren. Augustus is wel een populairste maand. Het weer is dan betrouwbaar maar het is ook echt toeristisch hoogseizoen met veel buitenlandse toeristen én veel Boliviaanse feestdagen. Ook Bolivianen zelf reizen in deze periode graag en het kan in deze periode dus erg druk zijn. Dit geldt natuurlijk voornamelijk voor de belangrijkste toeristische trekpleisters. Houdt u er wel rekening mee dat het in de winterperiode in Bolivia in het hoogland zeer koud kan zijn. In het zuidelijk hoogland zijn nachttemperaturen van -15 °C dan niet ongebruikelijk. Warme kleding is voor Bolivia dan ook noodzakelijk.

De zomer in Bolivia (november t/m april) is het regenseizoen. Deze tijd is niet te prefereren. Door de neerslag spoelen nog wel eens wegen weg en zijn sommige gebieden lastig of niet meer te bereiken. Voor de Salar de Uyuni geldt nog een ander aspect. Hoewel het prachtig is om met een jeep over de Salar te rijden als er een dun laagje water op staat, lijkt het in de natte periode toch meer op een gewoon meer dan op een zoutmeer. Wilt u de Salar echt als zoutmeer beleven, reist u dan in de droge tijd.


klimaat en beste reisperiode voor La Paz


klimaat en beste reisperiode voor Santa Cruz


klimaat en beste reisperiode voor Sucre


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds