Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Klimaat en beste reistijd Belize


In Belize kan het hele jaar door gereisd worden. Het is een echte tropische bestemming en ongeacht in welk seizoen u ook reist, er kan altijd een (tropische) bui vallen. Omdat het land in de tropen ligt, ligt de temperatuur het hele jaar door vrij constant rond de 30 °C in het laagland. In de wat hoger gelegen delen zoals de Mountain Pine Ridge is het meestal wel een paar graden koeler.


De beste reistijd qua klimaat

De maanden november tot en met mei zijn de maanden met de minste neerslag. Van juni tot en met oktober valt de meeste neerslag waarbij de maand oktober de natste van allemaal is. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door het ‘hurricane-season’. Met name in oktober bestaat de kans op langstrekkende orkanen. Hoewel de stormen zelf Belize meestal niet treffen wordt het land dan wel vaak ‘geraakt’ door de uitlopers van de storm die heel veel regen brengen.

Beste periode qua seizoensdrukte

Belize is als reisbestemming vooral populair bij Amerikaanse toeristen. Hoewel er ook steeds meer Europeanen komen vormen zij nog altijd een minderheid. Omdat de Amerikanen vooral van half december tot maart /april reizen is dit ook de drukste periode met absolute piekdrukte rond kerstmis en Pasen.

Het beste seizoen voor duiken en snorkelen

Belize is populair bij duikers en snorkelaars. Voor hen is helder en kalm water een van de belangrijkste criteria en wat dat betreft zijn de maanden april tot en met juni te prefereren. Voor degenen die met walvishaaien willen duiken / snorkelen zijn april en mei de beste maanden waarbij deze gigantische planktoneters zich het beste laten zien van twee dagen voor volle maan tot 10 dagen erna.


klimaat en beste reisperiode voor Belize City


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds