Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Strand en zee > Duikarrangement Placencia

Duikarrangement Placencia


Placencia ligt aan de Caribische kust, ten zuiden van Belize City. Omdat deze kustplaats op een schiereiland gelegen is, heeft het de bijnaam 'the caye you can drive to'. Vanuit hier kunt u verschillende excursies maken zoals duik- en snorkeltours naar het rif, kajakken, nationale parken bezoeken en op zoek gaan naar een jaguar in het Cockscomb Basin Jaguar Reserve. Natuurlijk heeft u ook voldoende de tijd om te genieten van de Caribische zee en de witte stranden van Placencia.


DIASHOW

Witte zandstranden bij Placencia

Duikarrangement Placencia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Placencia Placencia

U vliegt van Belize City naar Placencia, een rustige kustplaats aan de Caribische Zee. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar uw cabaña gebracht, waar u de komende dagen verblijft. Placencia is op een schiereiland gelegen en heeft daardoor de bijnaam ; the caye you can drive to' gekregen. Hier kunt u een paar dagen heerlijk relaxen op het strand of excursies op en onder water maken.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag in Placencia

Natuurlijk kunt u deze dag gebruiken om heerlijk te relaxen aan het strand van Placencia. Daarnaast zijn er ook veel excursiemogelijkheden zoals duik- en snorkeltrips naar bijvoorbeeld naar Shark Hole en Glover's Reef. Tussen april en juni komen er walvishaaien voor bij het rif iets ten noorden van Placecia bij Silk Cayes Marine Reserve, een plek voor zowel duikers als snorkelaars.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Placencia

Een natuurreservaat dat vanuit Placencia goed bereikbaar is, is het Cockscomb Jaguar Reserve. In dit suptropische regenwoud komt veel wildlife voor, zoals de keel billed toucan, de roodoogboomkikker, de scarlet macaw en het gordeldier. Zoals de naam doet vermoeden leven hier ook jaguars. Echter, u heeft veel geluk nodig om deze dieren te zien, omdat jaguars zich normaal gesproken overdag schuilhouden.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Placencia

Deze laatste vrije dag kunt u genieten van de Caribische kust of als u een laatste excursie in de omgeving wilt maken, kunt u gaan kajakken en snorkelen bij bijvoorbeeld Laughing Bird of een boottocht maken over de Monkey River.
Overnachting: cabaña op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Terugvlucht naar Belize City

Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar het vliegveld van Placencia gebracht voor uw vlucht terug naar Belize City. Na aankomst eindigt uw verblijf in Placencia.


Accommodaties in deze reis


Robert's Grove - Placencia

Robert's Grove is een lay-back resort gelegen op de "strip" van het schiereiland Placencia. U kunt uw dagen hier ontspannen doorbrengen aan de rand van een van de zwembaden of aan het strand. Robert's Grove ligt namelijk direct aan een prachtig strand. Het resort is zodanig opgezet dat het veel privacy biedt. Geniet van een heerlijke maaltijd in het Seaside restaurant of een drankje in de bar. Het personeel kan u tevens prima adviseren over de tours die vanuit Placencia gemaakt kunnen worden.

Robert's Grove is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Een comfortabel strandverblijf aan de kustplaats Placencia

 • code BZ0007
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Belize City

accommodatie
U verblijft in zeer comfortabele cabaña's, direct aan de Caribische Zee

vervoer
U vliegt in economy class tussen Belize City en Placencia en de transfers zijn verzorgt door de accommodatie

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Tussen juli en november is er kans op orkanen en tijdens juli en augustus is de kans op zandvliegjes het grootste. De beste reisperiode is van december t/m april/mei.


Let op!
Mocht u uw programma qua duiken exact vast willen leggen dan kunnen wij dit voor u doen. Echter omdat onze duikoperator dan de duik voor 2 personen zal moeten garanderen zal de prijs hoger uitvallen dan wanneer u zich ter plekke aansluit bij duiktochten die voor de betreffende dag al gepland staan.


Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 3 dagen met duikexcursies op het Belize Barrier Reef
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies en entrees
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds