Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Rondreizen > Rondreis Belize Highlights

Rondreis Belize Highlights

Maya tempels, jungle en strand


In een 11-daagse rondreis een compleet beeld krijgen van de prachtige natuur van Belize? De jungle en mayaruïnes bezoeken en relaxen aan witte stranden? Dat kan in deze highlight reis door Belize!
U start met een bezoek aan de jungle en overnacht in een fraai gelegen lodge. Vanuit deze lodge maakt u excursies naar Nationale Parken, Maya ruïnes, en grotten. Ook kunt u boottochtjes maken of kajakken. Vanuit de jungle reist u naar het tropische eiland Ambergris Caye in de Caribische Zee. Hier kunt u de laatste dagen relaxen en genieten van zon, zee en strand.


DIASHOW

Uitzicht over Guatemala vanaf de Caracol tempel (foto: Arno Luft)

Rondreis Belize Highlights

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar het Cayo district

Deze rondreis door Belize start bij aankomst in Belize City. In ongeveer 2 1/2 uur wordt u van hieruit via de Western Highway naar het Cayo district gebracht, dichtbij de grens met buurland Guatemala. Hier neemt u uw intrek in een fraai gelegen lodge en vanuit hier gaat u de komende dagen excursies in de omgeving maken.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Dagexcursie Xunantunich en Barton Creek

Vandaag maakt u voor het eerst kennis met de oude Maya-cultuur tijdens een bezoek aan de ruïnes van Xunantunich. Deze stad was bewoond tussen 600 en 1000 na Christus en een erg belangrijke stad door de ligging aan de Mopan rivier. Hierdoor was er handel mogelijk tussen Guatemala en het kustgebied van Belize. Het belangrijkste bouwwerk is El Castillo, een 40 meter hoge tempel. Na het bezoek aan het tempelcomplex rijdt u via Barton Creek, waar u kunt kanoën, terug naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Excursie ruïnes van Caracol

Het Maya-tempelcomplex van Caracol ligt erg afgelegen, diep in de jungle en u bezoekt vandaag deze ruïnestad. Het belangrijkste gebouw is Caana, het hoogste gebouw van deze stad vanwaar u een prachtig uitzicht over de omliggende jungle heeft. Voor een verfrissende afsluiting van deze dag kunt u de Río Frio Cave met de gelijknamige rivier en Río On Pools bezoeken. Hier kunt u zwemmen, genieten van de natuurlijke whirlpool of een hydromassage nemen onder de waterval.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Cayo naar Lamanai

In de ochtend reist u via Belize City naar Lamanai, waar u de komende dagen in een zeer afgelegen lodge in het regenwoud verblijft. Iedere dag maakt u twee excursies in kleine groepjes om de omgeving te verkennen. 's Middags kunt u de Maya Medicine Trail lopen, waar u meer te weten komt over de medicijnen afkomstig uit de natuur. U sluit de avond af met een speciale boottocht; de Spotlight Nature Safari. Tijdens deze tocht heeft u kans op het zien van morelet's krokodillen en de beschermde jaguar.

NB. Er zijn twee standaard excursies per dag inbegrepen, daarnaast zijn er ook extra excursies lokaal bij te boeken.
Overnachting: lodge op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 5 Excursies Lamanai

Tijdens het ochtendgloren maakt u een kanotocht door Dawson's Creek en omliggende gebieden en hierbij heeft u de kans om o.a. zeekoeien, otters, krokodillen en papegaaien te zien. U sluit de dag af met de heerlijke cocktailcruise. Al varend beleeft u de zonsondergang onder het genot van een hapje en een drankje.
Overnachting: lodge op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 6 Excursies Lamanai

Vandaag bezoekt u de Mayaruïnes van Lamanai die tot de mooiste van Belize behoren. Ongeveer 3000 jaar geleden werd deze oude stad gesticht door de Maya's. Tijdens een wandeling komt u meer te weten over deze stad. 's Middags maakt u een wandeling door het woud waarbij u speurt naar en uitleg krijgt over de flora en fauna rondom de lodge, zoals vele soorten vlinders en orchideeën.
Overnachting: lodge op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 7 Excursies Lamanai

Een mogelijke excursie voor vandaag is een ochtendwandeling door het woud, waarbij u het regenwoud hoort en ziet wakker worden. Tijdens de wandeling krijgt u meer uitleg over de leefgebieden van o.a. de jaguar, brulapen en de kleurrijke keel-billed toekan. 's Avonds maakt u een avondwandeling en ervaart u het leven in het regenwoud onder de sterrenhemel. Geniet van de junglegeluiden van brulapen, vogels en kikkers en hoor hoe uilen en vleermuizen op jacht gaan.
Overnachting: lodge op basis van volpension en inclusief excursies

Dag 8 Van de jungle naar de kust

Vanuit Lamanai reist u naar het vliegveld van Belize City en van hieruit vliegt u vervolgens naar Ambergris Caye in het westen van Belize. Het is het grootste eiland langs de kust van Belize. De komende dagen kunt u hier op relaxte wijze uw reis afsluiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag op Ambergris Caye

Voor vandaag staat er helemaal niets op het programma en heeft u de hele dag de tijd om lekker tot rust te komen op het strand van Ambergris Caye. Wilt u toch iets ondernemen, dan is een snorkelexcursie naar Shark Ray Alley een goede optie. Deze wereldberoemde snorkelplek ligt voor de kust van Belize en hier leven veel zeer tamme verpleegsterhaaien en roggen. Het is even wennen om het water te delen met deze dieren, maar het is zeker een unieke ervaring.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag Ambergris Caye

Mocht u ter afsluiting van uw reis een actieve dag willen, dan zijn er lokaal verschillende watersport excursies te regelen. U kunt vandaag gaan snorkelen, duiken, maar ook kajakken en zeilen behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u ook door de straatjes van de hoofdstad San Pedro slenteren of lekker op het strand liggen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Einde rondreis

Ruim op tijd wordt u naar de luchthaven van Ambergris Caye gebracht, voor de vlucht terug naar het vasteland van Belize. Hiermee eindigt deze rondreis door Belize.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Black Rock Lodge - Cayo district

De Black Rock Lodge is zonder twijfel een van onze favoriete accommodaties in Belize. De lodge ligt vrij geïsoleerd in de regenwouden van het Cayo District langs de Rio Macal. Vanuit het volledig open restaurant heeft u een fraai uitzicht op de met regenwoud omzoomde rivier en vanuit het restaurant kunnen tropische vogels en toekans, tangara's en kolibries en soms zelfs apen worden gespot. Er zijn verschillende typen cabins die alle variëren qua comfort, faciliteiten en prijs. De lodge heeft banden ter beschikking om te tuben op de Macal met enkele spannende stroomversnellingen en er zijn enkele mountainbikes die u kunt gebruiken voor een fietstochtje in de omgeving. Ook worden dagelijks allerlei excursies vanuit de lodge georganiseerd naar de verschillende hightlights in de omgeving.

Black Rock Lodge is door 14 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,86 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Lamanai Outpost Lodge - Lamanai

De Lamanai Outpost Lodge is een prachtige rustieke lodge op 5 minuten per boot van de ruïnes van Lamanai. De lodge ligt langs de New River Lagoon en door de open vlakte staat er vaak een lekkere bries. Er zijn mooie algemene ruimtes met met een sfeervolle bar, bibliotheek, al-fresco diner. In totaal zijn er 20 cabins. De meeste cabins hebben gaasramen en bijbehorende ventilatie. Er zijn twee cabins met airco. De lodge is alleen per boot te bereiken via een boottocht over New River. Onderweg ziet u wellicht al ijsvogels, witte ibissen, mangrovereigertjes, vleermuizen en krokodillen.

Lamanai Outpost Lodge is door 7 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,71 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Portofino Beach Resort - Ambergris Caye

Portofino Beach Resort ligt langs de meer ongerepte noordkust van Ambergris Caye. Het is een rustiek en laid back resort dat wordt gerund door Sandra en haar man Jan. Laid back is het woord wat het meeste past bij deze gezellige en sfeervolle accommodatie. Wie een strak resort wil waarin alles precies op zijn plaats zit moet misschien niet naar Portofino, maar wie op een relaxte manier wil genieten van de schoonheid van de Belizeaanse Cariben kan hier perfect terecht. Avontuurlijk, comfortabel, sfeervol en heel gemoedelijk. Vanuit Portofino kunnen alle mogelijke excursies worden geboekt en de prachtige snorkelplek van Mexico Rocks ligt op slechts 20 minuten kajakken van het resort.

Portofino Beach Resort is door 9 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,00 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Tijdens deze diverse reis bezoekt u de jungle, mayaruïnes en het tropische eiland Ambergris Caye in Belize

 • code BZ0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Belize City

accommodatie
U verblijft in goede middenklasse accommodaties tijdens deze reis

vervoer
Het vervoer is op basis van privé vervoer met chauffeur of door de accommodatie geregeld

reisgezelschap
individueel met de excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
In verband met tropische stormen aan de kust zijn de maanden juli t/m november af te raden, waarbij oktober de heftigste maand isInbegrepen
 • vlucht Belize City - Ambergris Caye v.v.
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • overnachtingen Lamanai op basis van volpension en 2 excursies per dag
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies en entrees
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds