Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Rondreizen > Luxe reis Belize

Luxe reis Belize

Beleef Belize vanuit luxe accommodaties


Op een zeer comfortabele manier ontdekt u tijdens deze 14-daagse reis de Caribische kust, de regenwouden van Belize en het tropische eiland Ambergris Caye. Het programma is rustig waarbij u meerdere nachten op dezelfde locatie verblijft vanwaar u excursies kunt maken om de omgeving te verkennen. U bezoekt uiteenlopende gebieden en overnacht steeds in uitstekende en stijlvolle accommodaties en lodges. De Belize in Stijl reis is geen luxe programma om de luxe, maar een rondreis door Belize waarbij de fantastische natuurbeleving gecombineerd is met een zeer comfortabel verblijf in topklasse accommodaties en lodges. Het is zeker mogelijk om goedkoper door Belize te reizen, maar als u het zich kunt permitteren dan is dit dé manier om kennis te maken met dit schitterende land.


DIASHOW

Dakterras

Luxe reis Belize

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Belize

Deze comfortabele rondreis door Belize start bij aankomst in de hoofdstad Belize City. Vanuit hier vliegt u zuidwaarts naar Placencia. Placencia is gelegen aan de Caribische kust, op een 25km lang schiereiland. Hier kunt u de komende dagen genieten van witte stranden, palmbomen en de Caribische Zee.
Overnachting: cabaña op basis van volpension

Dag 2 Vrije dag Placencia

Vandaag heeft u een eerste vrije dag in Placencia en u kunt deze dag helemaal zelf indelen. Een goede start van deze reis is een dag aan het strand, want het strand van Placencia is één van de mooiste van het hele land!
Overnachting: cabaña op basis van volpension

Dag 3 Vrije dag Placencia

Wilt u voor vandaag een actieve dag, dan is het mogelijk om excursies te maken; wandelen in Monkey River, snorkelen of kajakken in het Laughing Bird Caye National Park of een bezoek brengen aan het Cockscomb Jaguar Reserve. Vanuit Placencia zijn er ook veel mogelijkheden voor snorkel- en duiktours naar het rif, bijvoorbeeld naar Shark Hole, Glover's Reef, Gladden Spit en Silk Cayes Marine Reserve.
Overnachting: cabaña op basis van volpension

Dag 4 Van Placencia naar de jungle

Vanuit de kust reist u landinwaarts, richting de grens met Guatemala, naar het Cayo district waar u de komende dagen verblijft. U gaat de komende dagen de omgeving verkennen onder leiding van een gids en u kunt genieten van alle faciliteiten van de accommodatie, zoals de spa, de massageruimtes en het zwembad.
Overnachting: lodge op basis van volpension inclusief excursies

Dag 5 Optionele excursies Cayo district

Vandaag kunt u met een gids naar het Mountain Pine Ridge Forest Reserve, een nationaal park waar alleen dieren wonen. Natuurlijk ziet u vandaag de highlight van het park; de Thousand Foot Falls en gaat u genieten van de natuur en de dieren die hier leven. Het bezoek wordt afgesloten met een verfrissend bezoek aan Río Frio Cave en/of Río On Pools. Hier kunt u zwemmen, genieten in de natuurlijke whirlpool en een hydromassage nemen onder de waterval.
Vanuit het park rijdt u verder naar de mooiste ruïnes van Belize; Caracol. Vanaf Caana, het hoogste gebouw van de stad, heeft u een prachtig uitzicht over de omliggende jungle en kunt u bij helder weer zelfs Guatemala zien!
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 6 Optionele excursies Cayo district

Tijdens deze vrije dag hoeft u zich absoluut niet te vervelen. U kunt heerlijk tot rust komen in de spa of tijdens een massage. Maar ook als u op zoek bent naar een actieve invulling van de dag zit u hier goed. Vanuit de accommodatie worden excursies naar het Natural History Museum en de Butterfly Farm georganiseerd en kunt u de Medicinal Trail wandelen, kanoen over de Macal River, paardrijden of fietsen in de omgeving.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 7 Optionele excursies Cayo district

De grotten van Actun Tunichil Mucknal zijn gelegen in het Tapir Mountain Nature Reserve en deze zijn goed te bezoeken vanuit de lodge. De tocht start met een wandeling door een prachtig stuk regenwoud. Al zwemmend en klimmend bezoekt u deze grotten waar overblijfselen van menselijke bewoning te zien zijn.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 8 Naar Orange Walk

Vandaag reist u over land en per vliegtuig verder noordwaarts naar Orange Walk. Hier verblijft u in een afgelegen lodge gelegen in de jungle van Belize en heeft u enkele dagen om deze omgeving te verkennen tijdens één van de vele aangeboden wandelingen, kano- en paardrijtochten. Hierbij heeft u de kans om vele vogelsoorten en zelfs de jaguar, puma, ocelot, agouti of de tapir te zien.

NB. Er worden dagelijks 3 wandelingen georganiseerd die inbegrepen zijn tijdens dit verblijf. Deze zijn afwisselend gericht op de archeologische plekken, het medicinale gebruik van de planten en de vogels die in deze omgeving leven.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Optionele excursies Orange Walk

Rondom de lodge zijn verschillende wandelingen uitgezet van totaal meer dan 14 km om op eigen gelegenheid (of onder begeleiding van een deskundige gids) de omgeving te verkennen. Daarnaast worden vanuit de lodge ook verschillende excursies georganiseerd, zoals een birdwatching tour waarbij u de kans heeft om o.a. de tangare, havikarend, papegaai, toekan, kolibrie en de cotinga te zien. De afgelegen Mayaruïnes van Punta de Cacao zijn per paard goed bereikbaar, waarbij u paardrijdend de jungle verkent.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 10 Optionele excursies Orange Walk

Een andere manier om de omgeving te verkennen is om per auto naar het wetland bij Laguna Seca of Laguna Verde te gaan, of een koffieplantage te bezoeken. Het is ook mogelijk om dagexcursies naar bijvoorbeeld de Mayaruïnes van Lamanai of de ruïnes in het Rio Bravo Conservation Area te maken. Of u kunt vandaag gaan kanoën op Laguna Verde, een klein meer waar o.a. schildpadden, vogels en zelfs krokodillen leven!
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 11 Van de jungle naar de kust

Vanuit Orange Walk vliegt u vandaag naar het eiland Ambergris Caye voor de kust van Belize. Dit is het grootste en vrij ver uit de kust gelegen eiland van Belize waar u de komende dagen verblijft.
Overnachting: Villa op basis van volpension

Dag 12 Vrije dag op Ambergris Caye

Vandaag en de komende dagen kunt u naar eigen inzicht invullen op Ambergris Caye. Op dit eiland in de Caribische Zee kunt u uw reis door Guatemala en Belize op een relaxte wijze afsluiten. Afhankelijk van uw wensen, kunnen wij snorkel- en duiktours voor deze dagen voor u reserveren.
Overnachting: Villa op basis van volpension

Dag 13 Vrije dag op Ambergris Caye

Ook vandaag kunt u lekker uitrusten bij het hotel, maar ook snorkel-, duik-, of andere lokale tours boeken. Een voorbeeld van zo'n optionele tour is een snorkelexcursie naar het wereldberoemde Shark Ray Alley en het Hol Chan Marine Park. In deze baai, waar vissers altijd hun vangst schoonmaakten, leven vele zeer tamme verpleegsterhaaien en roggen waartussen kan worden gesnorkeld. Wilt u het water niet in, dan kunt u de dieren natuurlijk ook alleen vanuit de boot bekijken. Natuurlijk is deze snorkeltour slechts één van de vele mogelijkheden vanaf Ambergris Caye.
Overnachting: Villa op basis van volpension

Dag 14 Einde rondreis

Ruim op tijd voor uw vlucht wordt u naar het vliegveld op Ambergris Caye gebracht. Vanuit hier vliegt u terug naar Belize City en eindigt deze comfortabele rondreis door Belize.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Turtle Inn - Placencia


Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Chaa Creek - Cayo district

Chaa Creek is een begrip in Belize en dat is niet voor niets. Deze lodge is al 30 jaar lang een toonaangevende jungle lodge die z'n hoge kwaliteitsstandaard nog altijd in ere houdt. De lodge ligt afgelegen en wordt omzoomd door met regenwoud begroeide heuvels. Er zijn 23 ruime, comfortabele en smaakvol gedecoreerde kamers, naast een aantal zeer luxe suites. In 2017 zijn daar de Ix Chel Luxury Rainforest Villas nog bijgekomen met prachtig design, fantastische uitzichten op de omringende jungle, privé terrassen met plunge pool en openlucht douches. Zoals verschillende andere toplodges in Belize hebben ook de kamers en suites in Chaa Creek geen airco; de nieuwste villa's zijn hier wel van voorzien. Voor overdag heeft Chaa Creek een uitgebreid pakket met excursies die variëren van lichte wandelingen en culturele excursies tot meer avontuurlijke tochten zoals caving, mountainbiken, paardrijden en wandelen. Wilt u een dagje relaxen dan kan dat prima bij het fraaie zwembad of in de spa.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Chan Chich Lodge - Orange Walk

Chan Chich is een werkelijk prachtige regenwoudlodge in een afgelegen regenwoudgebied tegen de grens met Guatemala. De lodge is gebouwd midden in een Maya-ruïne en hoewel niet direct zichtbaar zijn alle heuvels binnen het lodgecomplex oude tempels. U overnacht in cabaña's (kleine huisjes met eigen sanitair) in een prachtig onderhouden tuin. Verder is er een mooi (met gaas afgezet) zwembad, een restaurant met een prettige veranda en een bar. Een verblijf is eigenlijk altijd op basis van volpension en inclusief basisexcursies (gegidste themawandelingen en wildlife tours.).

Chan Chich Lodge is door 5 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,80 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Victoria House - Ambergris Caye

Victoria House is zonder twijfel één van de allerbeste accommodaties van Ambergris Caye. Er zijn vele verschillende kamertypen die aanzienlijk variëren in grootte, faciliteiten en prijs. Er is een zwembad en een infinity pool voor algemeen gebruik. Daarnaast beschikt Victoria House over een uitstekend restaurant en een bar. Op de pier ligt de 'adventure office' waar alle mogelijk excursies kunnen worden geboekt. Victoria House is niet goedkoop maar wel klasse en een heerlijke plek voor gasten die na afloop van hun reis enkele dagen in alle rust en comfort willen relaxen.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Een comfortabele rondreis door de jungle en aan de kust van Belize

 • code BZ0006
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 4
 • startpunt Belize City

accommodatie
U verblijft in comfortabele lodges en accommodaties, allen op basis van volpension

vervoer
Het vervoer is op basis van privé vervoer met eigen chauffeur, georganiseerd door de accommodaties of per economy vliegtuig

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Deze reis kan gedurende het hele jaar gemaakt worden. In verband met de kans op tropische stormen aan de kust worden de maanden juli t/m november afgeraden.Inbegrepen
 • vluchten Belize City - Placencia v.v.
 • vluchten Belize City - Ambergris Caye v.v.
 • vluchten naar en van Orange Walk
 • overnachtingen op basis van volpension
 • excursies volgens programma
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • optionele excursies en entrees
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
 • lokale luchthavenbelastingen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds