Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Rondreizen > Familiereis Belize

Familiereis Belize

Verken maya tempels en snorkel met haaien
Garifuna drumles het het hele gezin bij Ronald McDonald in Punta Gorda

Belize is nog altijd een vrij onbekende bestemming, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit de komende tijd snel zal gaan veranderen. Er zijn weinig bestemmingen die voor gezinnen met kinderen (van uiteenlopende leeftijden) zo'n mooie mix bieden van natuur, avontuur, cultuur, ontspanning en ontdekking. Deze familiereis Belize toont u in 14 dagen de mooiste attracties van het prachtige, tropische Belize. Tijdens de reis snorkelt u tussen haaien (ongevaarlijk!) en roggen, beklimt u indrukwekkende Maya-ruïnes, gaat u als Indiana Jones op ontdekking naar Maya-schatten in de ATM Cave en speurt u in het regenwoud naar toekans, apen, kolibries en andere regenwouddieren. Een deel van het programma is ingevuld met excursies die u 'niet mag missen', maar er is ook volop tijd om ter plekke uw reis nog naar eigen inzicht invulling te geven.


DIASHOW

Het strandje van Portofino (foto: Arno Luft)

Familiereis Belize

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Belize

In de ochtend reist u per shuttlebus van het hotel naar het vliegveld van Atlanta. Daar stapt u op het vliegtuig naar Belize waar u ongeveer drie uur later aankomt. In Belize wordt u opgewacht voor de transfer naar de hoofdstad Belmopan. U verblijft hier in het kleine hotel van onze contactpersoon in Belize. U kunt de middag gebruiken voor een korte verkenning van een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Belmopan heeft namelijk slechts 15.000 inwoners.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Belmopan naar Hopkins

Vanuit Belmopan wordt u vandaag per privé transfer naar het kustgebied gebracht. U overnacht in een klein en sfeervol hotel langs een rustig stukje van de kust in de omgeving van de Garifuna nederzetting Hopkins. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: Strandhotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag in Hopkins

Na enkele dagen reizen heeft u vandaag de hele dag te tijd om te genieten van het exotische strand van Hopkins. Een tip is zeker om een half dagje een snorkeltrip te boeken naar een van de prachtige snorkellocaties in de omgeving. Tot de beroemdste plekken behoren "The Aquarium" met z'n zeer rijke onderwaterwereld en het beschermde Half Moon Caye met z'n vogels, hagedissen en eveneens uitbundige onderwaterwereld.
Overnachting: Strandhotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Hopkins

Vandaag heeft u een vrije dag in Hopkins. Tot de favoriete bezigheden voor dit soort dagen behoren natuurlijk de snorkelexcursies die u van hieruit kunt maken. Een andere optie is een paardrijdtocht in de omgeving, waarbij u door bossen van palmen, dennenbomen en Kapokbomen met enorme stammen rijdt. Om lekker af te koelen stopt u aan de Sittee rivier voor een verfrissende duik. Ook is het mogelijk om vanuit Hopkins een excursie te maken naar het Cockscomb Jaguar Reserve.
Overnachting: Strandhotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Naar het Cayo District bezoek Xunantunich

In de ochtend reist u van Belmopan naar het Cayo District. Het Cayo district is het avontuurlijke hart van Belize. Hier vindt u enkele fantastische Mayaruïnes maar ook kalkgrotten waar ondergrondse avonturen te beleven zijn. Onderweg van Belmopan naar de Black Rock Lodge bezoekt u de Mayaruïnes van Xunantunich. Deze stad werd bewoond tussen 600 en 1000 na Christus en was een erg belangrijke stad door de ligging aan de Mopan rivier. Hierdoor was er handel mogelijk tussen Guatemala en het kustgebied van Belize. Het belangrijkste bouwwerk is El Castillo, een 40 meter hoge tempel. Na het bezoek aan de ruïnes reist u naar de prachtig gelegen Black Rock River Lodge.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Excursie Actun Tunichil Muknal

Voor deze dag staat weer een bijzondere excursie gepland. Volgens velen is dit een van de absolute highlights van Belize en we sluiten ons daar graag bij aan. Een rit van ongeveer een uur voert u naar het startpunt van de excursie. Van hieruit wandelt u in ongeveer een uur door het regenwoud naar de ingang van de ATM cave. De enige manier om toegang te krijgen tot de grot is door naar binnen te zwemmen. Daarna voert een ondergrondse waadtocht van ongeveer een uur u naar een grote hal. Vuurplaatsen en keramiek getuigen hier van het feit dat de Maya's deze grot meer dan 1000 jaar geleden ook al bezochten voor ceremoniële doeleinden. Ook liggen er verschillende menselijke resten die deels bedekt zijn door de kalkafzettingen. De mooiste van deze skeletten is zonder twijfel de "Crystal Maiden".
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag in Cayo

Ook vandaag heeft u weer een dag voor optionele excursies rond de Black Rock River Lodge. Achter de lodge liggen wandelpaden die u op eigen gelegenheid kunt verkennen en ook is het mogelijk korte fietstochtjes te maken in de omgeving van de lodge of met grote luchtbanden de rivier die rondom de lodge loopt af te zakken.
Overnachting: lodge op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Cayo naar Orange Walk

In de ochtend reist u vanuit het Cayo District naar Orange Walk. Hier verblijft u in La Milpa Ecolodge. De komende dagen kunt u de omgeving verkennen tijdens een van de vele aangeboden wandelingen. De regenwouden rondom La Milpa zijn dierrijk doordat in het gebied sinds decennia niet mag worden gejaagd. Tevens is La Milpa Archeological Site de derde grootste van het land.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Regenwoudexcursies vanuit la Milpa

Rondom de lodge zijn verschillende wandelingen uitgezet die op eigen gelegenheid (of onder begeleiding van een deskundige gids) kunnen worden gemaakt. Daarnaast worden vanuit de lodge ook verschillende excursies georganiseerd zoals een birdwatching tour waarbij u de kans heeft om o.a. de tangara's , ornate-hawk, eagles, papagaaien, toekans, kolibries en andere vogels te zien.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 10 Van Orange Walk naar Ambergris Caye

Vanuit Orange Walk reist u vandaag terug naar Belize City en van hieruit vliegt u naar Ambergris Caye; het grootste en vrij ver uit de kust gelegen eiland van Belize. De komende dagen kunt u hier op relaxte wijze uw reis afsluiten. Pak een cocktail, steek uw voeten in de zee en geniet terwijl de zon ondergaat.
Overnachting: beach Resort op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Snorkelexcursie Hol Chan en Shark Ray Alley

Na het ontbijt neemt u deel aan een snorkelexcursie naar het wereldberoemde Shark Ray Alley en het Hol Chan Marine Park. Hol Chan is een kanaal door het barriërerif van Belize met een zeer rijk dierenleven en bij Shark Ray Alley leven vele verpleegsterhaaien en roggen. U kunt tussen deze dieren snorkelen, maar ook als u het water liever niet in gaat, dan kunt u de dieren goed bekijken vanuit de boot. Het Hol Chan Marine Park is een groot aquarium waar u uw ogen uit zult kijken.
Overnachting: beach Resort op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag Ambergris Caye

Ambergris Caye is een eiland waar u goed kunt bijkomen van de reis die u heeft gemaakt. U kunt heerlijk relaxen bij het hotel en op het strand. Wilt u een actief dagje, dan zijn er verschillende snorkel- en duiktours te boeken bij lokale reisbureaus. Ook kunt u een van de kajaks van het hotel pakken om rustig naar Mexico Rocks te peddelen waar u prachtig kunt snorkelen.
Overnachting: beach Resort op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag Ambergris Caye

Ook vandaag heeft u nog een vrije dag op Ambergris Caye. U zou nog een snorkeltour kunnen boeken maar met het bubblemaker introductieprogramma kunnen ook kinderen vanaf 9 jaar al kennismaken met scuba diving.
Overnachting: beach Resort op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Terug naar Belize City en einde reis

's Ochtends wordt u naar het vliegveld op Ambergris Caye gebracht voor de vlucht terug naar Belize City. Daar aangekomen eindigt deze reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Familiereis naar Belize met een perfecte afwisseling van avontuur, natuur en cultuur.

 • code BZ0025
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Belize City

accommodatie
U overnacht in sfeervolle en gezellige kleinschalige accommodaties.

reisgezelschap
individueel

minimaal 4 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar. In verband met hurricane season zijn september en oktober minder ideaalInbegrepen
 • overnachtingen in La Milpa op basis van volpension + excursies
 • overige overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • 2 binnenlandse vluchten
 • excursie Xunantunich
 • excursie Actun Tunichil Muknal Cave
 • excursie Hol Chan en Shark Ray Alley
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds