Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Rondreizen > Deluxe rondreis Guatemala en Belize

Deluxe rondreis Guatemala en Belize

Maya-cultuur, regenwoud en strand


Op comfortabele manier bezoekt u tijdens deze 18-daagse reis de highlights van Guatemala en als afsluiter verblijft u enkele dagen op het tropische eiland Ambergris Caye. U wordt rondgereden door een privé chauffeur en u verblijft in sfeervolle accommodaties gelegen op geweldige locaties. Wie wil er niet ontbijten met uitzicht over het prachtige Lago Atitlán, overnachten in de jungle en wakker worden door de geluiden van brulapen en vogels? Een reis naar Guatemala kan natuurlijk goedkoper, maar als u comfort tijdens uw vakantie kunt waarderen, dan is dit een unieke manier om de highlights van Guatemala te bezoeken.


DIASHOW

Hotel Casa Palopó

Deluxe rondreis Guatemala en Belize

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Guatemala

Deze comfortabele reis door Guatemala en Belize begint bij aankomst op het vliegveld in Guatemala City. Hier wordt u opgehaald en door uw privé chauffeur naar Antigua gebracht, de voormalige hoofdstad van Guatemala, totdat deze stad door natuurverschijnselen verwoest werd. Inmiddels is Antigua weer uitgegroeid tot een bloeiende stad met een erg mooie ligging tussen verschillende vulkanen met prachtig gekleurde huisjes, winkeltjes en het Parque Central. Afhankelijk van de aankomsttijd, kunt u de rest van de dag op eigen gelegenheid in deze kleurrijke koloniale stad besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Excursies Antigua

Voor de ochtend zijn excursies gepland in de omgeving van Antigua. U gaat een bezoek brengen aan de lokale houtsnijkunstenaars van Jocotenango, de Azotea koffieplantage en aan het Maya Musica Museo, waar u kennis kunt maken met de traditionele muziek, klederdrachten en folklore van de nazaten van de Maya's. De middag is wederom ter eigen besteding in Antigua.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vrije dag Antigua

Vandaag heeft u een vrije dag in Antigua. Een wandeling door de straatjes van Antigua is al een belevenis op zich. U loopt over de hobbelige straatkeien langs prachtige koloniale gebouwen en gekleurde huizen. In het hart van de stad ligt het Parque Central met daaromheen de galerijen en de kathedraal. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. Calle del Arco, de ruïnes van het klooster Las Capuchinas, de kerken La Merced en San Francisco en de toeristische markt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Excursie Pacaya vulkaan

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en rijdt u naar het startpunt voor de tocht naar de Pacaya vulkaan. Het is een stevige klim naar boven, via een prachtige route door de natuur en het uiteindelijke uitzicht is de klim zeker waard! U heeft een schitterend zicht op de Pacaya vulkaan en bij helder weer kunt u ook de omliggende vulkanen en valleien zien liggen. Na het bezoek aan deze vulkaan wordt u teruggebracht naar het hotel in Antigua.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Naar het Lago Atitlán

Vanuit Antigua wordt u vandaag naar het Lago Atitlán gebracht, waar u zult overnachten op een unieke locatie aan dit meer. De komende drie nachten verblijft u in misschien wel het beste hotel van heel Guatemala, gelegen aan het Lago Atitlán. Hier kunt u liggend in het zwembad genieten van het uitzicht over het meer en heerlijk eten in het bijbehorende restaurant.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Boottocht Lago Atitlán

U gaat vandaag een boottocht maken over het Lago Atitlán. Tijdens deze boottocht worden enkele indiaanse dorpen rondom het meer bezocht. Het Tzutuhil stadje Santiago is een klein stadje waar de Tzutuhil indianen nog steeds hun oude mayagebruiken in ere houden. Een aanrader is een bezoek te brengen aan de Maya God Maximón. Deze God wordt vereerd door alle Maya's rondom het Lago Atitlán en daardoor wordt hij ieder jaar in een ander huis geplaatst. Na de boottocht keert u terug naar het hotel, waar u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Excursie Chichicastenango markt

De markt van Chichicastenango is de beroemdste van Guatemala. U gaat vandaag de markt verkennen o.l.v. een gids en natuurlijk zoeken naar mooie souvenirs. Tot de mooiste bezienswaardigheden van het stadje behoren de trappen van de Santo Tomás kerk waar mayapriesters rituelen uitvoeren. Ook het heiligdom van Pascual Abaj nabij het stadje is tijdens de marktdag een bezoek vaak meer dan waard.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Quetzaltenango

Op deze dag wordt u van Panajachel naar Quetzaltenango gebracht, de stad die ook wel Xela genoemd wordt. Hoewel deze stad in grootte de tweede stad van Guatemala is, doet ze provinciaal aan. Quetzaltenango is een handelscentrum vanwege haar ligging in het hoogland; producten uit dit gebied worden naar de hoofdstad gebracht. Opvallend is dat Quetzaltenango met 50% een relatief grote inheemse bevolking heeft. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn het Parque Centroamérica met het Palacio Municipal en de kathedraal. Interessante musea zijn het Museo del Arte het Museo Ferrocarril de los Altos.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Excursie omgeving Quetzaltenango

Naast het centrum van Quetzaltenango is ook de omgeving het bezoeken waard. Vandaag gaat u meer van de omgeving zien. In de prachtige vulkanische plattelandsomgeving liggen verschillende kleine dorpjes zoals Los Vahos, Fuentes Georginas en Zunil. De eerste twee dorpjes zijn bekend om hun natuurlijke thermale baden en in Zunil kunt u de traditionele weefkunst aanschouwen en naar het hoog op de heuvel gelegen begraafplaats wandelen. Het is een flinke klim dwars door het dorp, maar zeker de moeite waard om deze drukke en kleurrijke begraafplaats te bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Terug naar Antigua

Vandaag wordt u teruggebracht naar Antigua, waar u de rest van de dag kunt besteden. Een leuke optie is om souvenirs te gaan kopen op de markt bij het busstation, of in één van de vele winkeltjes in de stad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag Antigua

Ook vandaag heeft u ter vrije besteding in Antigua. Een leuk idee is om u te laten rondrijden door de Tuc Tuc, hét vervoersmiddel in Guatemala. Het staat vast dat dit een unieke ervaring wordt!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Naar Tikal

U wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Guatemala City gebracht. Vanuit hier vliegt u naar het noorden van Guatemala; het regenwoud El Petén. Van het vliegveld van Flores wordt u naar het Tikal National Park gebracht, waar u de komende drie nachten verblijft in een lodge. U gaat genieten van de jungle geluiden en alle dieren die hier leven en zichzelf misschien wel aan u laten zien.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Excursie Mayaruïnes van Tikal

Er zijn vele mayaruïnes, maar er is maar één Tikal. Met een gids gaat u deze Maya stad verkennen en als u vroeg vertrekt kunt u de jungle zien én horen wakker worden! Het meest imposante gedeelte is Gran Plaza met Tempel I (44m) en II (38m). Dit gedeelte is helemaal losgemaakt van de overwoekerende jungle en goed gerestaureerd. Vanaf Tempel II heeft u een schitterend uitzicht over dit plein. Het 550km2 grote nationale park bestaat niet alleen uit het Gran Plaza. Er zijn nog meer indrukwekkende tempels (ook Temple IV kan beklommen worden), acropolissen, pleinen en een erg groot gedeelte is zelfs nog overwoekert door de jungle. Tussen de ruïnes leven allerlei jungle dieren zoals apen, 300 vogelsoorten, toekans, vossen en neusbeertjes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Vrije dag Tikal

De hele dag heeft u de tijd om zelf het Tikal National Park te verkennen of u kunt bijvoorbeeld een excursie boeken naar de ruïnes van Yaxhá. Deze ruïnes zijn erg afgelegen en het grootste gedeelte is nog overwoekerd door de jungle. Vanaf de top van Templo 216 kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de meren van Yaxhá en Sacnab en het omringende woud.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Naar Belize

Vandaag neemt u afscheid van Guatemala en reist u naar buurland Belize. U wordt bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld van Flores gebracht. Vanuit hier vliegt u, via Belize City, naar Ambergris Caye. Ambergris Caye is het grootste en vrij ver uit de kust gelegen eiland van Belize. De komende dagen kunt u hier op relaxte wijze uw reis afsluiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Vrije dag Ambergris Caye

De komende twee dagen kunt u volop genieten van het relaxte leven op het eiland, het strand, de zee en de zon. Wilt u een wat actiever dagje, dan kunt u voor vandaag bijvoorbeeld een snorkel- of duiktour boeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Vrije dag Ambergris Caye

Een optie voor vandaag is de snorkelexcursie naar het wereldberoemde Shark Ray Alley en Hol Chan Marine Park. In deze baai, waar vissers altijd hun vangst schoonmaakten, leven vele zeer tamme verpleegsterhaaien en roggen waartussen kan worden gesnorkeld. De Hol Chan Marine Park is een groot aquarium waar u uw ogen uit zult kijken. Wilt u het water niet in, dan kunt u de dieren natuurlijk ook alleen vanuit de boot bekijken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Einde reis

Vanuit Ambergris Caye vliegt u terug naar Belize City en hier eindigt uw reis door Guatemala en Belize.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Op een luxe manier ziet u de highlights van Guatemala en besluit u de reis met relaxen op een tropisch eiland

 • code GT0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 18 dagen
 • niveau 1
 • comfort 4
 • startpunt Guatemala Stad
 • eindpunt Belize City

accommodatie
U verblijft in luxe accommodaties op basis van logies/ontbijt

reisgezelschap
individueel

reisperiode
In verband met tropische stormen aan de kust van Belize zijn de maanden juli t/m november af te raden, waarbij oktober de heftigste maand is. En in verband met de markt in Chichicastenango is het beste deze reis op een maandag te starten.Inbegrepen
 • vlucht Guatemala City - Flores
 • vlucht Flores - Belize City
 • vluchten Belize City - Ambergris Caye v.v.
 • overnachtingen in luxe accommodaties op basis van logies/ontbijt
 • vervoer volgens programma op basis van privé vervoer
 • excursies volgens programma
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds