Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Maya's, regenwoud en avontuur > Toledo, the deep south

Toledo, the deep south
Het Toledo district in het zuiden van Belize staat bekend om z'n grote culturele diversiteit. In de verschillende kleine dorpjes in de Maya Mountains leven de hedendaagse nazaten van de Maya's. Zij behoren tot twee groepen, te weten de Mopan en Kek'chi, die zich onderscheiden door hun taal en klederdracht. Aan de kust en in Punta Gorda overheerst de Afro-Caribische Garifuna-cultuur. Naast de culturele diversiteit kent Toledo een rijke natuur met regenwouden, heuvelland en mooie watervallen en rivieren. Tijdens dit arrangement verkent u het authentieke Zuid-Belize vanuit een comfortabele en gezellige lodge.


DIASHOW

Kek'chi weefwerk (foto: Arno Luft)

Toledo, the deep south

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Punta Gorda en transfer naar Big Falls

Dit arrangement start met de aankomst in Punta Gorda. Bij aankomst in de hoofdstad van het Toledo District wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht in de omgeving van de kleine nederzetting Big Falls. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht in en rond de lodge besteden. Toledo is het dunst bevolkte en meest oorspronkelijke deel van Belize. Daarbij is de lodge sterk betrokken bij lokale initiatieven en een ideale uitvalsbasis om echt kennis te maken met de oorspronkelijk bewoners van Belize. Komt u op tijd aan dan kunt u in de middag wellicht al een river tubing excursie maken vanuit de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursies rond Big Falls

Vandaag kunt u excursies maken in het Toledo district. Er is niet één grote attractie die u persé moet hebben gezien. Eerder gaat het om een veelheid aan verschillende opties die alle de moeite waard zijn en waaruit u kunt kiezen op basis van uw eigen interesses en voorkeuren. Als voorbeeld zou u deze dag in de ochtend een bezoek kunnen brengen aan de maar zelden bezochte Maya-ruïnes van Lubaantun. De lunch zou u kunnen gebruiken bij de prachtige watervallen in het Rio Blanco N.P. en in de middag kunt u dan bijvoorbeeld een excursie maken naar een "maya-crafts" workshop waar u uitleg krijgt over de verschillende manieren waarop de inheemse Mopan en Kek'chi Maya's hun kunstnijverheidsproducten maken.
Overnachting: Lodge op basis van volpension

Dag 3 Excursies rond Big Falls

Ook vandaag kunt u nog weer excursies maken rond Big Falls. In de ochtend zou u een wandeling kunnen maken in het Blue Creek natuurreservaat waar u van de gids uitleg krijgt over het regenwoud en kunt speuren naar regenwouddieren als leguanen, toekans, trogons, ijsvogels en wellicht brulapen. Een heerlijk plek om midden op de dag te lunchen en even af te koelen is de San Antonio waterval en in de middag is het dan mogelijk een Garifuna drumles te volgen bij Ronald McDonald. Tijdens deze les krijgt u eerst een korte uitleg over het ontstaan van de Garifuna cultuur, waarna u basis drumritmes leert die door Ronald worden ingevuld met solo's en zang. Voor liefhebbers van muziek een niet te missen ervaring.
Overnachting: Lodge op basis van volpension

Dag 4 Einde van het arrangement

Na het ontbijt in de lodge eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reisWilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Verken de culturele en natuurlijke rijkdom van het authentieke Toledo vanuit een comfortabele lodge

 • code BZ0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Punta Gorda

accommodatie
U verblijft in een sfeervolle cottage met ventilator maar zonder airco.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar. September en oktober zijn echter de natste maanden en niet te prefereren.Inbegrepen
 • 3 overnachtingen in een sfeervolle lodge
 • maaltijden op basis van volpension
 • 2 dagexcursies in overleg met de lodge
Niet inbegrepen
 • fooien
 • transfers van Punta Gorda naar de lodge
 • drankjes in de lodge
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds