Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Maya's, regenwoud en avontuur > Adrenaline in het regenwoud

Adrenaline in het regenwoud


Dit arrangement is bij uitstek geschikt voor degenen die een klein (of een flink) avontuur tijdens hun reis niet schuwen! Tijdens "Adrenaline in het regenwoud" verblijft u in een prachtige jungle lodge waarbij u overdag steeds kunt kiezen uit een heel menu aan avonturen. Abseilen in "The Black Hole", omhoogklauteren tegen ondergrondse watervallen, kajakken en overnachten in het regenwoud, en meer. En iedere avond keert u terug in een gezellige en comfortabele lodge waar u met de andere gasten op relaxte wijze de ervaringen van de afgelopen dag kunt uitwisselen.


DIASHOW

Over de rand, het spannendste stuk (foto: Arno Luft)

Adrenaline in het regenwoud

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in de Jungle Lodge

Dit arrangement start met aankomst in de jungle lodge. De eerste dag is het diner (dat altijd in buffetstijl wordt geserveerd) inbegrepen. U deelt uw tafel altijd met andere hotelgasten en kunt tijdens het diner dan ook al genieten van de reiservaringen van de gasten die deze dag al een excursie hebben gemaakt. Na het diner kunt u zelf opgeven aan welke excursie u de volgende dag wilt deelnemen.
Overnachting: jungle lodge op basis van volpension plus excursies

Dag 2 Adventure day one

De eerste volle dag in Caves Branch kunt u zich gelijk in het avontuur storten. Er zijn een tiental verschillende tours waaruit u kunt kiezen die variëren van zeer avontuurlijke tot eenvoudige adventures. Een van de meest karakteristieke is de "River of Caves" Cave Tubing. Tijdens de ze excursie die als gemiddeld zwaar wordt gekarakteriseerd drijft u in een opgeblazen autoband zo'n 10 kilometer over een ondergrondse rivier.
Overnachting: jungle lodge op basis van volpension plus excursies

Dag 3 Adventure day two

Ook vandaag wachthet avontuur in de jungles en grotten rond Caves Branch. Voor de daredevils is de Black Hole Drop een mooie uitdaging. Tijdens deze excursie wandelt u een uur door het regenwoud alvorens aan te komen bij een enorme doline (een ingestorte kalkgrot). Hier worden touwen aan de bomen bevestigd waarna de deelnemers één voor één abseilen in de meer dan 100 meter diepe 'sinkhole'. Na een lunch op de bodem en een verkenning van het prachtige landschap beneden klimt u weer omhoog voor de tocht door het regenwoud terug naar de lodge.
Overnachting: jungle lodge op basis van volpension plus excursies

Dag 4 Adventure day three

Tot de meest bijzondere / en populaire adventures behoren de Waterfall Cave waarbij u met touwen langs ondergrondse watervallen in een grot omhoog klimt. Voor de afdaling kunt u kiezen of u zich weer langs dezelfde waterval laat afzakken of dat u in het donker de sprong waagt over de rand van de waterval… Een andere heel bijzondere tocht is de Lost World Cave Tour waarbij u een pittige wandeling maakt door het regenwoud en vervolgens een grot bezoekt waar Maya-priesters 2000 jaar geleden ceremoniën uitvoerden. De potscherven en vuurplaatsen zijn nog altijd zichtbaar evenals de skeletten van mensenoffers.
Overnachting: jungle lodge op basis van volpension plus excursies

Dag 5 Einde van het arrangement

Na het ontbijt op deze ochtend eindigt dit arrangement.


Speciale opmerking

Waiver verplicht

De organisatie die de excursies tijdens deze reis organiseert is zeer professioneel en heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Echter aan zaken als canyoning, zip-lining, rappelling, e.d. zijn inherente risico's verbonden. Bij aankomst in de lodge dient iedere gast dan ook een waiver te ondertekenen waarhij hij/zij aangeeft bekend te zijn met de inherente risico's van de aangeboden excursies en de adventure company te vrijwaren van claims als gevolg van schade die is geleden als gevolg van aan de activiteiten inherente risico's. U bent verplicht ter plaatse deze waiver te tekenen anders zult u niet aan de excursies deel kunnen nemen.Accommodaties in deze reis


Caves Branch Junge Lodge - Caves Branch

Caves Branch Jungle Lodge noemt zichzelf voluit 'Adventure Company en Jungle Lodge' en is misschien wel dé 'adventure-lodge' van Belize. De kamers variëren van zeer eenvoudig tot zeer exclusief, maar iedereen die hier overnacht zal een keuze willen maken uit het uitgebreide excursiemenu. Naast de vele (lichtere) standaardexcursies die vanuit alle hotels worden aangeboden heeft Caves Branch ook een aantal unieke pittige adventuretochten zoals de Waterfall Cave en de Black Hole Drop.
Caves Branch heeft kamers die variëren van basic 'jungle cabañas' tot zeer exclusieve 'canopy tree houses'.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Het ultieme avontuur in Belize. Verblijf in een comfortabele lodge met overdag (zeer) avontuurlijke excursies

 • code BZ0014
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Belize City

prijstoelichting
De prijs is de vanafprijs voor een (eenvoudige) jungle cabana in het laagseizoen. Toeslagen betere kamers en hoogseizoen op aanvraag

accommodatie
De jungle lodge beschikt over verschillende accommodaties die variëeren van eenvoudig tot zeer luxe.

reisgezelschap
De excursies worden gemaakt in (kleine) internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • 3 adventure tours uit het basisaanbod
 • welkomsdrankje bij aankomst
 • frisdranken, water, lokaal bier en lokale rumdrankjes
 • Belize hotel en sales tax
Niet inbegrepen
 • vervoer van en naar de accommodatie
 • speciale adventure tours
 • overige alcoholische dranken
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds