Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Belize > Maya's, regenwoud en avontuur > Chaa Creek, wildly civilized

Chaa Creek, wildly civilized


De Lodge at Chaa Creek is een begrip in Belize. Deze jungle lodge in het Cayo District was Belize's eerste jungle lodge en heeft zich sinds de oprichting in 1981 ontwikkeld van een eenvoudige backpackerslodge tot een topaccommodatie waar een perfecte mix geboden wordt van avontuur, jungle beleving en comfort. De lodge heeft een groot eigen terrein waar u kunt wandelen, mountainbiken, kanoën, paardrijden en meer. Daarnaast kunt u bij dit pakket twee hele en één halve dagexcursie kiezen uit het uitgebreide excursiemenu van de lodge. Voor een avontuurlijk, onbezorgd en comfortabel verblijf in het binnenland van Belize vormt Chaa Creek een ideale optie. Het is natuurlijk ook mogelijk dit arrangement met een of enkele nachten te verlengen.

Chaa Creek biedt vele packages aan die we hier niet allemaal kunnen publiceren maar heeft u belangstelling voor een bepaalde package dan maken we voor u graag een voorstel op maat.


DIASHOW

Het zwembad van Chaa Creek (foto: Arno Luft)

Chaa Creek, wildly civilized

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Transfer naar de Chaa Creek Lodge

Dit arrangement begint met de transfer van Belize City naar The Lodge at Chaa Creek. Deze reis duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg maakt u een stop bij de Belize Zoo. Deze kleine dierentuin is 'wereldberoemd' vanwege z'n grote kooien waar de dieren in een heel natuurlijke setting worden gehouden. Na aankomst in de lodge krijgt u uw cottage voor de komende dagen toegewezen en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht invullen met bijvoorbeeld een verkenning van het terrein van de lodge of een duik in het zwembad
Overnachting: comfortabele jungle lodge op basis van volpension

Dag 2 Excursies Chaa Creek Lodge

Vandaag kunt u op verkenning in de regenwouden rond Chaa Creek. U kunt op eigen gelegenheid wandelen of mountainbiken rond de lodge of kanoën over de Macal rivier. Daarnaast heeft de lodge heeft een zeer uitgebreid 'excursiemenu' waaruit u één volle dagexcursie en één halve dagexcursie kunt kiezen (bij een verblijf van meer dagen kunt u logischerwijs ook meer excursies kiezen. Tot de mogelijke excursies behoren bijvoorbeeld dagtochten naar Maya ruïnes zoals die van Caracol, Tikal en Xunantunich, grottochten naar de ATM grotten, Cave tubing, zip lining en meer. een e
Overnachting: comfortabele jungle lodge op basis van volpension

Dag 3 Excursies Chaa Creek Lodge

Ook vandaag kunt u weer op excursie vanuit de Chaa Creek Lodge. Wilt u het een dagje rustigaan doen dan kunt u er vanzelfsprekend ook voor kiezen om een dagje bij de lodge te blijven en bijvoorbeeld te genieten van het zwembad of een bezoek aan de spa.
Overnachting: comfortabele jungle lodge op basis van volpension

Dag 4 Einde van het arrangement

Vandaag wordt u na het ontbijt teruggebracht naar Belize City en daar eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Chaa Creek - Cayo district

Chaa Creek is een begrip in Belize en dat is niet voor niets. Deze lodge is al 30 jaar lang een toonaangevende jungle lodge die z'n hoge kwaliteitsstandaard nog altijd in ere houdt. De lodge ligt afgelegen en wordt omzoomd door met regenwoud begroeide heuvels. Er zijn 23 ruime, comfortabele en smaakvol gedecoreerde kamers, naast een aantal zeer luxe suites. In 2017 zijn daar de Ix Chel Luxury Rainforest Villas nog bijgekomen met prachtig design, fantastische uitzichten op de omringende jungle, privé terrassen met plunge pool en openlucht douches. Zoals verschillende andere toplodges in Belize hebben ook de kamers en suites in Chaa Creek geen airco; de nieuwste villa's zijn hier wel van voorzien. Voor overdag heeft Chaa Creek een uitgebreid pakket met excursies die variëren van lichte wandelingen en culturele excursies tot meer avontuurlijke tochten zoals caving, mountainbiken, paardrijden en wandelen. Wilt u een dagje relaxen dan kan dat prima bij het fraaie zwembad of in de spa.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Fully inclusive verblijf in een van Belizes meest gerenomeerde regenwoudlodges.

 • code BZ0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 3-4
 • startpunt San Ignacio

prijstoelichting
De genoemde prijs is op basis van een door 2 personen gedeelde cottage

accommodatie
Chaa Creek beschikt over verschillende accommodatietypen die variëren qua comfortniveau en prijs

reisgezelschap
individueel en excursies in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

niveau
Chaa Creek is voor iedereen te bezoeken maar sommige optionele excursies zijn wel pittig.

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen
 • overnachtingen op basis van volpension
 • transfers van Belize City naar Chaa Creek
 • bezoek aan de Belize Zoo op weg naar de Lodge
 • kanotocht op de Macal Rivier
 • early morning birdwatching tour
 • één hele, en één halve dagexcursie excursiemenu
 • fooien voor Chaa Creek personeel
Niet inbegrepen
 • optionele fooien voor chauffeurs en gidsen
 • evt. grensovergangskosten
 • evt. entrees natuurgebieden
 • snorkel- en duiktours
 • helikopter tours
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds