Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika
Home
Ecuador reizen

Galápagos Eilanden

Ander Licht is een absolute specialist voor wat betreft excursies naar de Galápagos Eilanden. Klik hier voor meer informatie over de Galapagos Eilanden

.
Galapagos landkaart


Klik op het overzichtskaartje voor de grotere kaart van Ecuador.

Baños - Ecuador


hoogteligging: 1820 m.
aantal inwoners: 14.650


Foto van de Baños

Baños is het Spaanse woord voor baden, en deze naam draagt het stadje niet voor niets. In en rond Baños ligt een aantal warme bronnen waaraan een geneeskrachtige werking wordt toegeschreven. In het spoor van de bronnen heeft het stadje zich ontwikkeld als een allround toeristencentrum met vele eettentjes, restaurants en andere faciliteiten.
Sinds september 1999 is de vulkaan Tungurahua die naast het stadje ligt weer in eruptie. Uit voorzorg werd in oktober van hetzelfde jaar het hele dorpje geëvacueerd. De verwachte ‘big-bang’ bleef echter uit en ondanks een verbod begon de bevolking in 2000 langzaamaan terug te keren. Tijdens een bezoek wat we brachten in juni 2003 leek Baños uiterlijk weer de oude. Veel hotels, restaurants e.d. zijn veranderd, verdwenen en/of verplaatst, maar de kenmerkende relaxte sfeer was weer helemaal terug. De grote uitbarsting van de Tungurahua in 2006 had relatief weinig invloed op Baños. Anno 2017 is de vulkaan weer geheel tot rust gekomen, al weet niemand natuurlijk voor hoe lang.


 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds