<<< Terug naar "Galapagos cruise Petrel 4 dagen" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Galapagos cruise Petrel 4 dagen


De achtdaagse cruise met de Oceanspray is een van de allermooiste 8-daagse programma's die op Galapagos mogelijk zijn. U bezoekt tijdens deze cruise spectaculaire locaties aan de westkant van Isabela en Fernandina en besluit de cruise met een bezoek aan Santa Cruz, de prachtige kleine eilanden Plaza Sur en Santa Fé en de cruise wordt besloten op Española. Absoluut een van de meest boeiende plekken van de archipel en de enige plaats binnen de hele archipel waar de Galapagos albatros broedt.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Start cruise, Puerto Baquerizo and La Galapaguera
's Ochtends vroeg reist u op eigen gelegenheid naar het vliegveld voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar Galapagos. Na aankomst wordt u opgewacht en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag gaat u naar La Galapaguera en de Cerro Colorada, waar u kennis maakt met reuzenschildpadden in hun natuurlijke omgeving. Met een beetje geluk ziet u naast de volwassen- ook babyschildpadden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2 Española
Vandaag staat het bezoek van het eiland Española op het programma. In de ochtend bezoekt u de helderblauwe Bahía Gardner met z'n grote aantallen zeeleeuwen en bijzonder tamme spotvogels. In de middag bezoekt u Punta Suarez is een rotskust waar altijd van alles te zien is en wat ons betreft is het één van de drie beste bezoekersplaatsen van de eilanden. Er zijn grote kolonies maskergents en blauwvoetgents en in het seizoen is het natuurlijk dé plek om de Galápagos albatros te zien. Verder leven er grote zeeleguanen en wordt de Galápagos havik er regelmatig gezien. Een andere boeiende attractie is het 'blow-hole', een soort door de golfslag aangedreven, natuurlijke fontein.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 Floreana
Deze dag wordt in z'n geheel besteed aan de verkenning van het eiland Floreana. In de ochtend bezoekt u Punta Cormorant. Hier is een grote brakwaterlagune waar vaak flamingo's te zien zijn en een prachtig strand wat groenig schijnt door de aanwezigheid van het mineraal olivijn. Daarna gaat u snorkelen bij de verzonken krater van Corona del Diablo. In de middag bezoekt u Post Office Bay. Hier komt de geschiedenis van de Galapagos met piraten en zeevaarders tot leven. Ook gaat u naar de Baroness Lookout voor een mooi uitzicht over het eiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 Darwin Station en einde van de cruise
In de ochtend bezoekt u het Charles Darwin Research Station in Puerto Ayora waar kweekverblijven zijn voor reuzenschildpadden. Ook is er een bezoekerscentrum ingericht waar u uitleg over het ontstaan, de geschiedenis en het belang van de eilanden krijgt. Daarna wordt u naar het vliegveld van Baltra gebracht en eindigt deze cruise.

N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.Algemene informatie


accommodatie
De oceanspray heeft ruime tweepersoons cabins met eigen sanitair en één eenpersoons cabin

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen

  • cruise op basis van volpension
  • alle excursies ter plaatse volgens programma
  • begeleiding door een Engelssprekende gids
  • Gebruik persoonlijke set snorkeluitrusting en wetsuit

Niet inbegrepen

  • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
  • entree N.P. Galapagos (USD 100)
  • drankjes aan boord
  • fooien
  • Galapagos Immigration Card (USD 20)