<<< Terug naar "Galapagos cruise Darwin 4 dagen" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Galapagos cruise Darwin 4 dagen


De vierdaagse cruise met de Darwin is op dit moment één de goedkoopste manieren om een meerdaagse boottocht te kunnen maken langs de Galapagos Eilanden. De Darwin is een boot waarmee we al lang werken en die ondanks z'n gunstige prijsstelling toch ook eigenlijk altijd goede beoordelingen krijgt van onze klanten. Kortom wat ons betreft een hele goede optie voor reizigers met een 'klein' budget die een goedkope maar goede meerdaagse boottocht langs de Galapagos Eilanden willen makenprogramma van dag-tot-dag

Dag 1 Start Galapagos cruise
's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht voor de ongeveer 2 uur durende vlucht naar de Galápagos Eilanden. Na aankomst wordt u opgevangen en naar de boot gebracht voor een kennismaking met het schip en de bemanning. In de middag gaat u per bus naar de hooglanden van het eiland Santa Cruz waar u met enig geluk de reuzenschildpadden van Galapagos in het wild kunt zien. Na afloop keert u terug naar de boot waar u overnacht.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Rábida en Puerto Egas
In de ochtend bezoekt u het kleine eilandje Rabidá bekend om z'n bijzondere rode lava strand. Achter het strand waar vaak veel zeeleeuwen liggen, is een lagune waar soms flamingo's en/of nestelende pelikanen te zien zijn. Ook kan er bij de rotsachtige rand van het strand goed worden gesnorkeld met goede kansen op het zien van ondermeer zeeschildpadden. In de middag bezoekt u James Bay en de fraaie geërodeerde kust van Puerto Egas. Dit is een goede plek om te snorkelen met zeeleeuwen. Waarschijnlijk wandelt u ook langs een rotsstrand naar de fur-seal-grotto's waar pelsrobben te zien zijn.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 Bartolomé en Sombrero Chino
U begint vandaag met een wandeling naar de top van Bartolomé voor het beroemde uitzicht over het eiland James met op de voorgrond de Pinnacle Rock. Vervolgens vaart u door naar Sombrero Chino. De 'Chinese hoed' ligt ten zuiden van James en is gemakkelijk herkenbaar aan de typische vorm waaraan het eilandje z’n naam dankt. De landingsplaats is een parelwit zandstrand met een zeeleeuwenkolonie. Een kort pad leidt langs lavatunnels naar een rotskust met zeeleguanen en een enorme hoeveelheid Sally-Lightfoot krabben. Op rotsen langs de kust zijn tijdens een pangatochtje vaak pinguïns te zien.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 North Seymour en terugvlucht
In de ochtend bezoekt u het eilandje Seymour Norte. Hoewel drukbezocht, kent dit kleine eilandje een verrassend rijke fauna. Het is bijvoorbeeld een hele goede plek om de baltsdans van blauwvoetgenten te zien of de pronkende mannetjes van de fregatvogel met hun opgeblazen felrode keelzak. Hierna wordt u naar Baltra gebracht en vliegt u terug naar het vasteland van Ecuador.

N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.Algemene informatie


accommodatie
tweepersoonscabins met stapelbedden

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Het hele jaarInbegrepen

  • cruise op basis van volpension
  • alle excursies ter plaatse volgens programma
  • begeleiding door een Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

  • vluchten Ecuador - Galapagos v.v.
  • entree N.P. Galapagos (USD 100)
  • drankjes aan boord
  • fooien
  • eventuele huur snorkelspullen
  • Galapagos Immigration Card (USD 20)