<<< Terug naar "Luxe rondreis Patagonië" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Luxe rondreis Patagonië


Door het desolate zuiden van Chili en ArgentiniëDeze reis is een zeer complete en comfortabele rondreis door zowel Chileens als Argentijns Patagonië en Vuurland. U bezoekt alle hoogtepunten van deze streek vanuit goede hotels op mooie plaatsen. Zo verblijft u onder meer in Hostería Lago Grey in het hart van Torres del Paine en in de aantrekkelijke Hostería Tierra de Leyendas in Ushuaia. Gaat u één keer in uw leven naar Patagonië en Vuurland, houdt u van comfort én wilt u deze streken aan het einde van de wereld op een mooie manier beleven? Dan zou dit wel eens de perfecte reis voor u kunnen zijn.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst Punta Arenas
Deze reis start met de aankomst in Punta Arenas, de grootste en belangrijkste stad van Chileens Patagonië. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald en naar het hotel in Punta Arenas gebracht. U kunt aangenaam flaneren over de brede avenida's of over het Plaza Muñoz Gamero, waar het monument voor Magelhaen geflankeerd wordt door eeuwenoude cypressen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Puerto Natales
Een vroege transfer brengt u vandaag van Punta Arenas naar Puerto Natales, een klein stadje gelegen aan de Seno de Última Esperanza (de Fjord van de Laatste Hoop). Bij aankomst gaat u aan boord van een boot voor een boottocht naar de Balmaceda- en Serrano gletsjers in het Bernardo O'Higgins Nationaal Park. Tegen het einde van de middag keert u terug naar Puerto Natales.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar Torres del Paine
Vanuit Puerto Natales reist u vandaag in ongeveer 2 uur naar het hotel gelegen in het hart van het Torres del Paine Nationaal Park. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op het Torres del Paine massief. Het hotel is gelegen aan het Lago Grey en afhankelijk van het jaargetijde kunt u vanuit de eetzaal de ijsbergen in het Lago Grey in de verte zien. Na aankomst kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht in en rond het hotel besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Torres del Paine - bezoek aan de Grey gletsjer
Patagonië staat voor ijzige winden, fabelachtige luchten en schurende gletsjers. Vandaag brengt u een bezoek aan de Grey gletsjer. Deze imposante ijsmassa mondt uit in het muisgrijze Lago Grey. In de zomermaanden (onze winter) als de temperatuur hoog is kunt u soms enorme stukken ijs van de kop van de gletsjer zien afbreken. Na afloop van de excursie vaart u terug naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Torres del Paine
Deze dag kunt u excursies of wandelingen ondernemen vanuit het hotel. Tot de mogelijkheden voor deze dag behoren een excursie langs de verschillende hoogtepunten van het park zoals Salto Grande, Lago Pehoé, Lago Nordenskjold en het bezoekerscentrum. Ook kunt u ervoor kiezen een mooie lange wandeling te maken en vanuit het hotel worden paardrijdtochten georganiseerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar El Calafate
Vandaag reist u vanuit Torres del Paine naar El Calafate in het Argentijnse deel van Patagonië.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Estancia Cristina
In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar Puerto Bandera gebracht, waar u aan boord gaat van de ongeveer 3 uur durende boottocht richting Estancia Cristina. Tijdens deze boottocht passeert u verschillende ijsbergen en onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Upsala gletsjer. Bij Estancia Cristina gaat u aan land en maakt u een wandeling over het terrein van de estancia, waarbij u onder meer de Caterina rivier bezoekt en u wordt rondgeleid door de estancia. Tegen de avond keert u per boot en bus weer terug naar El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Perito Moreno
De Perito Moreno gletsjer is vermoedelijk Zuid-Amerika's bekendste ijsrivier. U reist in ongeveer anderhalf uur naar de gletsjer. Ter plaatse kan een korte wandeling gemaakt worden langs de kust en op de helling tegenover de gletsjer zijn talloze loopbruggen aangebracht vanwaar u goed uitzicht hebt op de gletsjer om te zien hoe ijsschotsen zo groot als flatgebouwen afbreken en in het water van het Canal de los Témpanos storten. Optioneel kunt u nog een boottocht maken. Na afloop wordt u teruggebracht naar het hotel.
Overnachting: lodge op basis van volpension

Dag 9 Vlucht naar Ushuaia
's Ochtends wordt u naar het vliegveld van El Calafate gebracht voor de vlucht naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. In de middag kunt u op eigen gelegenheid Ushuaia verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Boottocht over het Beaglekanaal
De hele dag kan weer naar eigen inzicht worden besteed in of rond Ushuaia. Een niet te missen attractie vanuit Ushuaia is een boottocht over het Beaglekanaal. Daarbij brengt u een bezoek aan verschillende oude nederzettingen en kolonies met pinguïns, aalscholvers en zeeleeuwen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Excursie Tierra del Fuego N.P.
Een andere veelgemaakte excursie vanuit Ushuaia is een tocht naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. U krijgt hier uitleg over de geschiedenis van dit park, maakt een korte wandeling langs de Lapataia baai en gaat natuurlijk in de waterrijke bossen van het park op zoek naar de bevers die hier voorkomen. De middag kunt u naar eigen inzicht in Ushuaia besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vlucht naar Trelew, Península Valdés
Vanuit Ushuaia vliegt u vandaag naar Trelew in het noordelijke deel van Patagonië. Van hieruit wordt u naar het hotel gebracht waar u de komende twee nachten zult verblijven. Het Península Valdés is één van de beroemdste natuurgebieden van Argentinië. Indien de tijd het toelaat kunt u 's middags nog een excursie maken.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 13 Península Valdés
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de omgeving te verkennen en excursies te maken naar zeeolifanten- of zeeleeuwkolonies langs de kust. Ook kunt u een wandeling maken langs de spectaculair geërodeerde kustlijn. U ziet bijna zeker de Patagonische haas (mara) en de vicuña.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 14 Vlucht naar Buenos Aires
Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht naar Buenos Aires wordt u opgehaald bij de estancia en naar het vliegveld van Trelew gebracht. Na aankomst van uw vlucht in Buenos Aires wordt u naar het hotel gebracht. Voor de slotavond van deze reis adviseren wij u een van de verschillende spectaculaire tangoshows te bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Einde van de reis
Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht voor uw vlucht terug naar huis. Daar eindigt deze bijzondere reis.


Let op!
Het is natuurlijk mogelijk om deze reis uit te breiden met een of enkele dagen in Buenos Aires en/of Santiago.Algemene informatie


prijstoelichting
De vanaf prijs van deze reis is op basis van comfortabele accommodaties. Goedkopere opties zijn beschikbaar.

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in sfeerhotels en lodges in Patagonië.

vervoer
Al het vervoer tijdens deze reis vindt plaats op basis van privé vervoer door een auto met chauffeur

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
oktober t/m maartInbegrepen

  • alle overnachtingen in uitstekende hotels
  • alle maaltijden volgens programma
  • alle transfers ter plaatse op privé basis
  • excursies volgens programma

Niet inbegrepen

  • entrees
  • intercontinentale vlucht
  • lokale vluchten
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • overige maaltijden