<<< Terug naar "Dagduiken vanuit Puerto Ayora" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Dagduiken vanuit Puerto Ayora


Voor reizigers/duikers die enkele duiken willen maken tijdens hun verblijf op de Galapagos Eilanden maar geen echte live-aboard dive cruise willen maken is een van de opties om na een reguliere cruise enkele dagen in Puerto Ayora te verblijven en van daaruit dan enkele dagduiken te maken. Het exacte programma voor deze dagen is afhankelijk van het aanbod van dagtochtend op de betreffende dag en het ervaringsniveau van de duikers.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Start duikarrangement vanuit Puerto Ayora
Dit arrangement start met aankomst op het Galapagos Eilanden Santa Cruz. U reist naar het voor u gereserveerde hotel in Puerto Ayora en kunt daar de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. Tot de mogelijkheden behoren een wandeling door het dorpje of bijvoorbeeld een bezoek aan het Charles Darwin Station waar de beroemde reuzenschildpadden van Galapagos van dichtbij kunnen worden bewonderd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 North Seymour en Cousins Rock
In de ochtend gaat u duiken bij het eiland North Seymour. De onderwaterwereld bestaat hier uit een muur gemaakt van lava en zand waar verschillende dieren leven zoals octopussen, die zich gemakkelijk kunnen verstoppen in de spleten in de muur. Daarnaast leeft hier ook de scorpion fish en is het mogelijk dat u een witpunt rifhaai tegenkomt.
's Middags vaart u naar Cousins Rock, dichtbij het eiland Bartolomé. Cousins Rock is een driehoekige rots die ongeveer 10 meter uit het water steekt. Er is een wand met zwart koraal waar vaak de grootste zeepaardjes van de Stille Oceaan en verschillende krabsoorten te zien zijn. Adelaarsroggen worden hier vaak gezien en soms hamerhaaien, witpunt rifhaaien en zeeschildpadden. Dit is ook een uitstekende lokatie om te spelen met jonge zeeleeuwen en soms pelsrobben.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Duiken bij Gordon Rocks
Vandaag staat er een duiktocht op het programma op het programma bij Gordon Rocks, een groep kleine eilanden ten noorden van de Islas Plazas. Gordon Rocks is een soort verzonken krater en in deze krater zijn vaak hamerhaaien te vinden. Andere dieren die hier veel voorkomen zijn witpunt rif- en Galápagoshaaien, manta- adelaars- en gouden roggen, zeeschildpadden, snappers en zeeleeuwen. Even na het middaguur keert u terug in Puerto Ayora zodat u de volgende dag weer per vliegtuig vanuit Galapagos kunt vertrekken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Einde van het arrangement
Na het ontbijt in het hotel eindigt dit duikarrangement vanuit Puerto Ayora op de Galapagos Eilanden.

N.B. Galápagos programma's zijn te allen tijde onder voorbehoud! Wij doen ons uiterste best u tijdig te informeren bij wijzigingen, maar uiteindelijk kan een kapitein altijd besluiten tot een programmawijziging indien de weers- of andere omstandigheden daar aanleiding toe geven.
Ook is het mogelijk dat een boot niet vaart als deze niet genoeg passagiers heeft. De kans hierop is heel klein maar, mocht dit toch voorkomen, dan zullen wij in overleg met u een zo goed mogelijk alternatief zoeken.


Let op!
De duiklocaties in dit programma gelden slechts als voorbeeld. Op verschillende dagen van de week worden andere duiklocaties bezocht. We informeren u graag over de mogelijkheden op de door u gewenste data.Algemene informatie


accommodatie
U verblijft in een goed middenklasse hotel in het centrum van puerto Ayora op basis van logies/ontbijt

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De Galápagos Archipel kan het hele jaar door bezocht wordenInbegrepen

  • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
  • duikexcursies

Niet inbegrepen

  • entree N.P. Galapagos
  • vervoer naar en vanaf de accommodatie