<<< Terug naar "Argentinië en Uruguay rondreis" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Argentinië en Uruguay rondreis


Van Andes tot PampaDeze reis is uiterst geschikt voor reizigers die wat anders willen. U bezoekt het door weinigen bezochte noorden van Argentinië en voor een groot deel speelt deze reis zich af in de Andes. Deze machtige bergketen, die Zuid-Amerika van noord naar zuid doorsnijdt, staat garant voor een prachtig reisavontuur met buitengewoon mooie landschappen, fascinerende culturen en sfeervolle koloniale steden. Ook brengt u een bezoek aan de immense watervallen van Iguazú. Deze watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië en u kunt aan beide kanten een bezoek brengen. Na het prachtige Buenos Aires te hebben verkend, reist u langzaam af naar het nog weinig bezochte Uruguay. De binnenlanden van Uruguay zijn uitgestrekt en verlaten. U verblijft hier op estancias die helemaal zijn afgesloten van de buitenwereld en u bezoekt kleine plaatsjes gelegen aan de desolate kust van de provincie Rocha waar u het strand nog helemaal voor u alleen heeft.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst in Buenos Aires
Vandaag komt u aan in Buenos Aires, de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. Op het vliegveld wordt u opgewacht en naar de eerste overnachtingsplaats gebracht waar u kunt bijkomen van de lange reis.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Buenos Aires naar Bariloche
Per transfer wordt u vandaag naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht vanwaar u naar Bariloche in het Merengebied vliegt. Bij aankomst wacht een transfer op u die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid doorbrengen en op verkenning gaan in Bariloche.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Bariloche en omgeving
Vandaag heeft u een vrije dag en u kunt op eigen gelegenheid excursies maken in de omgeving van Bariloche. Activiteiten zijn er genoeg want Bariloche is misschien wel hét buitensportcentrum van Argentinië. Het prachtige landschap rond het Nahuel Huapi meer leent zich daar dan ook uitstekend voor. Wandelingen, paardrijdtochten, skiën (tussen juni en half oktober), mountainbiken en white-water raften zijn enkele van de populaire activiteiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Bariloche naar Mendoza
In de ochtend reist u naar het vliegveld van Bariloche en vliegt u naar Mendoza. Daar aangekomen wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. U overnacht in een zeer sfeervol hotel gelegen in Chacras de Coria, een buitenwijk aan de zuidkant van Mendoza.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Fietstocht langs de bodega's van Mendoza
Een mooie optie voor deze dag is een tocht per fiets langs de verschillende wijnhuizen en bodega's in de zuidelijke buitenwijken van Mendoza. De eigenaars van het hotel kunnen u van alles vertellen over de mogelijkheden en hebben gratis fietsen ter beschikking.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Alta Montaña
Na een dag van wijn en eten, kunt u vandaag bijvoorbeeld een tour door de prachtige landschappen van de hoge Andes maken, naar Puente del Inca, een natuurlijke brug over de Río las Cuevas met fraaie kleuren door minerale afzettingen van thermaal water. De hoofdattractie van deze dag zijn de prachtige landschappen onderweg. En daarbij krijgt u bij helder weer zicht op de top van de Aconcagua; met 6959 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vlucht naar Salta
In de loop van de dag wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Vanaf hier vliegt u naar Salta in het noordwesten van Argentinië. Salta is één van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in de groene Lerma Vallei. Na aankomst wordt u opgehaald en naar de accommodatie in het hart van de stad gebracht. Als tip voor de avond raden we u het restaurant La Vieja Estación aan, waar iedere avond een spectaculaire en unieke folkloristische show wordt opgevoerd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Salta naar Purmamarca
In de ochtend wordt bij het hotel de huurauto afgeleverd. Vervolgens rijdt u van Salta naar Purmamarca. U heeft twee opties om deze route af te leggen. U kunt de regio doorkruisen waar ook de beroemde Tren A Las Nubes (Trein naar de Wolken) rijdt, één van de hoogste spoorwegen ter wereld. Rond de middag komt u aan in het stadje San Antonio de los Cobres. U kunt hier het beste stoppen voor de lunch, omdat u hier de rest van de dag weinig gelegenheid toe krijgt. Hierna rijdt u door naar het noorden, waar u aankomt bij één van de grotere zoutvlakten die een groot deel van Noord-Argentinië bedekt. U daalt weer af via een bergpas (erg winderig en veel bochten) en u komt aan in Purmamarca. (ca. 325 kilometer rijden, waarvan 231 kilometer geasfalteerd). Tweede optie is dat u rechtstreeks van Salta naar Purmamarca rijdt. (186 km, geasfalteerd).
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Purmamarca
U kunt deze dag geheel naar wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is omstreeks de 10e of 11e eeuw. Ook kunt u de beroemde Cerro de los Siete Colores bezoeken. Vanuit Purmamarca heeft u al een prachtig uitzicht op deze gekleurde bergrug. Verder kunt u in het hotel genieten van een massage in de spa, u kunt zich uitleven in de fitnessruimte of u kunt de dag doorbrengen bij het zwembad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vanuit Purmamarca naar Cachi
Vandaag rijdt u van Purmamarca naar Cachi. Het laatste deel van de reis gaat via de beroemde Ruta 40. Het is een kleurrijke en pittoreske route. Onderweg komt u verschillende plaatsen tegen die de moeite van het bezoeken waard zijn. U kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de Cuesta del Obispo of bij La Recta del Tin Tin. Cachi is een rustig en vredig dorpje gelegen in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi (6380m). Het Plaza 9 de Julio is prachtig omringd door dennenbomen. In het Museo Arqueológico krijgt u een goed overzicht van de precolumbiaanse tijd en de Inca-periode. (ca. 360 kilometer, waarvan 110 km over onverharde wegen - ongeveer 6 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Cachi naar Cafayate
De route brengt u vandaag naar het stadje Cafayate, gelegen op zo'n 1880 meter hoogte in een zeer droog gebied. Deze route voert u door de prachtige Cafayate kloof 'Quebrada de las Flechas' (de Kloof van de Pijlen). Wat u ook niet mag overslaan is Molinos, een stadje met een prachtige kerk en een vicuña reservaat. Ook de dorpjes Seclantas en Paraje el Colte zijn een bezoek waard om te zien hoe lokale kunstenaars de traditionele "poncho salteño" maken. U overnacht de komende twee nachten in het fraai gelegen Viñas de Cafayate hotel inclusief zwembad. (ca. 158 kilometer over onverharde wegen met veel bochten - ongeveer 6 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Vrije dag Cafayate
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. In de omgeving liggen mooie kleine dorpjes, maar ook natuurgebieden zoals het Los Cardones Nationaal Park met z'n vele reuzencactussen. Een andere goede invulling van de dag is een bezoek aan de wijnhuizen in de omgeving van Cafayate zoals die van Etchart, El Esteco en de kleinschalige en biologische Bodega Nanni.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Terug naar Salta
Vanuit Cafayate reist u vandaag noordwaarts door de Quebrada de las Conchas, waar u ondermeer El Anfiteatro en de Garganta del Diablo tegenkomt, terug naar Salta. (Cafayate - Salta: ca. 186 kilomteter, ongeveer 2,5 uur rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Naar Iguazú
In de loop van de ochtend reist u naar de luchthaven van Salta, waar u de huurauto inlevert, voor de vlucht naar Iguazú. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht aan de Argentijnse kant van de watervallen. De rest van de dag kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor een verkenning van het hotel en haar omgeving. De lodge is omzoomd met regenwoud waarin met enig geluk apen en kleurrijke vogels als de plush-crested jay en bijvoorbeeld de spectaculaire toco toekan kunnen worden gespot.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Excursie Braziliaanse kant van de watervallen
De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. In de middag maakt u een excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Vanaf deze plek heeft u een prachtig uitzicht over het indrukwekkende geheel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Excursie Argentijnse kant van de watervallen
's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de Argentijnse kant van de watervallen. Over een totale breedte van meer dan twee kilometer stort de Río Iguazú zich van een tot wel 80 meter hoog basaltplateau naar beneden. U maakt een wandeling over de loopbruggen die langs de watervallen zijn aangelegd en optioneel heeft u de mogelijkheid om een boottocht aan de basis van de watervallen te maken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Van Iguazú naar Buenos Aires
In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar het vliegveld gebracht. Vanaf hier vliegt u naar Buenos Aires en kunt u daar de gehele dag naar eigen wens indelen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Vrije dag Buenos Aires
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid Buenos Aires te verkennen. Het zal geen probleem zijn om u hier de komende dagen te vermaken. Een goede plek om de verkenning van de stad te starten is het Plaza de Mayo waar talloze belangrijke gebeurtenissen in de Argentijnse geschiedenis zich hebben afgespeeld. U bevindt zich hier in het Microcentro bij andere bezienswaardigheden zoals het winkelcentrum Galerias Pacifico en de promenade van La Florida. Ook kunt u vanaf het Plaza de Mayo de haven Puerto Madero bezoeken. Aan de waterkant van de Rio de la Plata kunt u flaneren over de boulevard, heerlijk eten of een bezoek brengen aan de Fragata Sarmiento, het oude zeilschip uit de 19e eeuw dat tegenwoordig dienst doet als museum.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Vrije dag Buenos Aires
Deze laatste vrije dag in Buenos Aires kunt u ook geheel naar eigen inzicht invullen. En daarbij hoeft u zich in een wereldstad als Buenos Aires zeker niet te vervelen. U zou de Italiaanse wijk La Boca kunnen bezoeken waar in het kleurrijke straatje "Caminito" overal tangomuziek weerklinkt. Shoppers zullen hun ogen uitkijken in trendy Palermo en liefhebbers van cultuur en historie zouden naar San Telmo of Retiro kunnen gaan. Een sfeervolle en gezellige manier om uw verblijf in Buenos Aires te besluiten is een bezoek aan een tango-diner-show of een traditioneel Argentijns restaurant zoals La Brigada in de wijk San Telmo.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Naar Colonia del Sacramento
In de ochtend wordt u naar de haven van Buenos Aires gebracht voor de oversteek naar Colonia del Sacramento in Uruguay. Colonia del Sacramento is een oud koloniaal stadje dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. U heeft hier tijd om op eigen gelegenheid door de met kinderkopjes bedekte straatjes te slenteren. Ook kunt u hier een bezoek brengen aan een van de musea gelegen aan de Calle de los Suspiros, het meest gefotografeerde straatje van dit stadje.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 21 Naar Montevideo
‘s Ochtends na het ontbijt vertrekt u naar Montevideo. U kunt vandaag de belangrijkste plaatsen van Montevideo bezoeken zoals het onafhankelijkheidsplein, het Paleis van Justitie, de traditionele Prado buurt, het gemeentehuis en de kathedraal. Ook een bezoek aan Puerto del Mercado is de moeite waard. Dit was vroeger een havenmarkt maar tegenwoordig zijn er veel sfeervolle restaurantjes en barretjes gevestigd.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 22 Naar Cabo Polonio
Na het ontbijt vervolgt u uw weg naar het kleine slaperige vissersdorpje Cabo Polonio wat op een schiereiland ligt en is omgeven door duinen. Dit dorpje is alleen te bereiken te voet, te paard of met speciale jeeps en in dit plaatsje treft u dan ook geen auto's aan. U heeft de mogelijkheid om het grootste zeeleeuwenreservaat van de wereld te bezoeken. Vanaf de vuurtoren kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de baai. U vervolgt de tocht te voet door een prachtig duinlandschap en in de late middag arriveert u in de estancia. De estancia is afgesloten van de buitenwereld en de plek om de echte gaucho’s te ontmoeten. Er kunnen verschillende soorten activiteiten worden ondernomen bij de estancia zoals paard te rijden, te vissen, vogels te spotten en te zwemmen in het Castillos meer.
Overnachting: hacienda op basis van volpension

Dag 23 Estancia Guardia del Monte
Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het Ombues bos, een van de weinige bossen die er nog te vinden zijn in Uruguay. De Ombuboom is uniek voor de pampas van Uruguay en sommige worden geschat op een leeftijd van vijfhonderd jaar. Verder is de gehele dag gewijd aan het genieten van de omgeving van de estancia.
Overnachting: hacienda op basis van volpension

Dag 24 Naar La Pedrera
Vandaag gaat u van Guardia del Monte naar de volgende Estancia El Charabón. De omgeving rond de estancia kenmerkt zich vooral door grasvlaktes maar vlakbij is ook een groot eucalyptusbos te vinden waar u in de ochtend nog een wandeling kunt maken. De lunch is in vorm van een barbecue. Misschien kunt u na de lunch wel afreizen naar La Pedrera, een klein plaatsje aan de kust waar u het strand nog helemaal voor u alleen heeft.
Overnachting: hacienda op basis van volpension

Dag 25 Terug naar Nederland
Afhankelijk van uw reisplannen wordt u naar het vliegveld, de haven of het busstation van Montevideo gereden.Algemene informatie


accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in sfeervolle accommodaties die variëren van 3 tot 4-sterren.

reisgezelschap
individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het gehele jaar, beste reisperiode van oktober tot en met april.Inbegrepen

 • binnenlandse vluchten
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • volpension estancia Guardia del Monte
 • volpension estancia El Charabón
 • huurauto Salta type Big (bv Citroën C4 of gelijkwaardig)
 • excursie Argentijnse kant Iguazú, inclusief entree NP
 • excursie Braziliaanse kant Iguaçu, inclusief entree NP
 • vervoer en transfers volgens programma
 • pakket met wegenkaarten en toeristische informatie

Niet inbegrepen

 • intercontinentale retourvlucht
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • entree overige nationale parken
 • brandstof en evt. aanvullende autoverzekeringen
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien