<<< Terug naar "Lago Sandoval regenwoud excursie" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Lago Sandoval regenwoud excursie


Regenwoudexcursie nabij Puerto MaldonadoDeze regenwoudexcursie naar de Sandoval Lake Lodge is de perfecte optie voor reizigers die graag wat van het regenwoud willen zien maar niet de tijd hebben om een lange tocht te maken naar afgelegen plekken zoals Manu of het Bahuaja Sonene reservaat. De Sandoval Lake Lodge ligt zoals de naam al aangeeft aan het Sandoval Lake, een werkelijk schitterend oxbow-lake op ongeveer 45 minuten varen van Puerto Maldonado. Het Sandoval Lake is sinds enkele jaren een natuurgebied en biedt naast fraaie regenwoudlandschappen ook heel goede kansen op het zien van dieren zoals brulapen, kapucijnapen, zwarte kaaimannen, hoatzins, tijgerroerdompen en meer. De topattractie van het meer is echter een familie van de uiterst zeldzame reuzenotters die hier relatief tam zijn en zich meestal goed laten zien. De Sandoval Lake Lodge is wat ons betreft een toplocatie voor degenen die in korte tijd toch een mooie indruk van het Peruaanse regenwoud willen krijgen.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Start van het regenwoudverblijf
Dit regenwoudverblijf start wanneer u aankomt op het vliegveld van Puerto Maldonado. U wordt hier opgewacht en naar de haven gebracht. Van hieruit vaart u in ongeveer 45 minuten over de Rio Alto Madre de Dios naar de 'pier' voor de Sandoval Lake Lodge. Van hieruit wandelt u 3 kilometer naar de 'kanohaven' en dan volgt een half uur durende kanotocht over het meer. De bagage wordt voor u vervoerd. Na de lunch en de siesta maakt u een boottocht op Lago Sandoval. Speuren naar apen, toekans, ijsvogels, kaaimannen en natuurlijk de reuzenotters. Bij helder weer kunt u genieten van de prachtige zonsondergang op het meer voordat u terugvaart naar de lodge.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 2 Regenwoudexcursies op en rond Lago Sandoval
Vroeg in de ochtend wordt u gewekt voor een boottocht over het meer. Tijdens de boottocht maakt u de zonsopgang mee en natuurlijk wordt er weer gespeurd naar de reuzenotters in het meer. Na deze heerlijke start van de ochtend wacht het ontbijt. Vervolgens maakt u een wandeling door het bos naar enkele gigantische brasil nut trees (paranootbomen) waarbij u uitleg krijgt over het oogsten en openen van de 'zaadbommen' van deze woudreuzen. Na de lunch als de hitte van de dag weer over z'n hoogtepunt heen is gaat u nogmaals het meer op voor een verkenning van de oostkant van het meer. Hier leven 5 soorten apen waaronder brulapen, doodshoofdaapjes, bruine kapucijnapen en tamarins. Na het diner bestaat er nog de mogelijkheid een nachtexcursie te maken om kaaimannen te spotten maar wellicht heeft u ook al zoveel indrukken opgedaan dat u liever in de lodge blijft om na te genieten van de ervaringen van een schitterende en intensieve dag in het regenwoud.
Overnachting: lodge op basis van volpension + excursies

Dag 3 Terug keer naar Puerto Maldonado
Na het ontbijt wordt u per kano teruggebracht naar Puerto Maldonado waar dit arrangement eindigt.Algemene informatie


accommodatie
U overnacht in nette kamers met eigen sanitair, een ventilator en een klamboe.

vervoer
Al het vervoer vanaf Puerto Maldonado vindt plaats per gemotoriseerde kano.

reisgezelschap
Individueel. De excursies in de lodge vinden plaats in kleine internationale groepen.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Tijdens deze tocht dient u van en naar de lodge twee keer een wandeling van 3 kilometer te maken over een ongelijk pad wat bij regen modderig kan zijn.

reisperiode
De Sandoval Lake Lodge is het hele jaar open maar tijdens de maanden januari t/m april regent het wel veel en vaak.Inbegrepen

  • transfers Puerto Maldonado - lodge v.v.
  • alle excursies volgens programma
  • overnachtingen op basis van volpension
  • vruchtensap bij de maaltijden
  • mineraalwater

Niet inbegrepen

  • vluchten naar en vanaf Puerto Maldonado
  • softdrinks en alcoholische drankjes in de lodge
  • fooien
  • optionele excursies en diensten