<<< Terug naar "Crossing the circle" op de websiteAnder Licht Reizen
Tel: 024-3609000
E-mail: info@anderlicht.nl


Crossing the circle


Dit cruiseprogramma is bij uitstek geschikt voor degenen die de pure verblijfstijd bij Antarctica van de gewone Classic Antarctica programma's te kort vinden. Tijdens deze expeditiecruise verblijft u maar liefst 8 dagen langs de kust van het Antarctische Schiereiland en de zuidelijke Shetland Eilanden. Tijdens de tocht wordt u een divers en actief excursieprogramma aangeboden met gemiddeld 3 excursies per dag. Dat kunnen excursies of wandelingen aan land zijn maar bijvoorbeeld ook zodiac tochtjes. Een andere belangrijke attractie van deze cruise is het oversteken van de Poolcirkel. Tijdens reguliere cruises is de tijd te kort om door te varen tot aan de Poolcirkel maar tijdens deze cruise is dat qua tijdsduur wel mogelijk en als de ijscondities het toestaan wordt dan ook de Poolcirkel overgestoken. De tocht kan gemaakt worden op kleine en middelgrote cruiseschepen en op sommige vertrekdata bestaat de mogelijkheid om tijdens de cruise te kamperen of te kajakken.programma van dag-tot-dag

Dag 1 Aankomst in Ushuaia
De Crossing the Circle expeditiecruise begint met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start van de cruise
Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de boot gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een boottocht over het Beagle kanaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 De Drake Passage
Deze dagen worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wild-waarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de Zuidelijke Shetland Eilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5 Antarctica op weg naar de Poolcirkel
Gedurende de komende acht dagen vaart u langs de kust van het Antarctische Schiereiland en de Zuidelijke Shetland Eilanden. Het ultieme doel van uw cruise is natuurlijk het bereiken van de poolcirkel maar qua activiteiten en belevenissen is het natuurlijk slechts één van de vele hoogtepunten. De kapitein en expeditieleider bepalen gezamenlijk op basis van seizoen en ijsomstandigheden welke route er exact gevaren zal worden en daarmee welke bezoekersplaatsen u tijdens de cruise aan zult doen. Standaardonderdelen zijn in elk geval bezoeken aan pinguïnkolonies, zodiactochtjes tussen ijsbergen en een bezoek aan een onderzoeksstation. Het programma is iedere reis anders, maar u kunt er zeker van zijn dat u tijdens deze acht dagen een prachtig beeld zult krijgen van Antarctica en met een beetje geluk ook nog de Poolcirkel zult oversteken.

Dag 13 De Drake Passage
Op dag 13 neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 15 Terugkeer in Ushuaia
Na het laatste ontbijt verlaat u de boot en wordt u naar de vaste wal gebracht in Ushuaia. Daar eindigt deze expeditiecruise.

N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!Algemene informatie


accommodatie
Er zijn op de verschillende boten verschillende kamertypen beschikbaar die alle variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats alleen plaats in januari en februariInbegrepen

 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • expeditieparka
 • fotoverslag op DVD
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise

Niet inbegrepen

 • drankjes aan boord (muv koffie, thee en water)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken