Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Suriname > Bouwstenen > Fredberg privé tour

Fredberg privé tour


Nog niet heel lang geleden ondekte vogelaar en gids Fred Pansa de Fredberg, een zogenaamde 'inselberg' niet ver van het Brokopondo stuwmeer. Boven op deze berg is het uitzicht over de Surinaamse jungle werkelijk fenomenaal. De zon zien opkomen terwijl de ara's krijsen en de brulapen in de verte 'zoemen' is echt een ervaring die indruk achterlaat. In het gebied kan men bijzondere dieren tegenkomen: van de ocelot tot de poema en van de rotshaan tot de agoeti. Het basiskamp Zintete ligt op een een paar uur lopen van de Fredberg aan een zijtak van de Saramacca rivier. Naast de hooflodge met slaapzaak staan hier ook kleine cabana's voor als men liever een privé vertrek heeft. Het sanitair is gedeeld.


DIASHOW

Kapucijnaap (foto: Elke de Visser)

Fredberg privé tour

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst bij de Fredberg

Vandaag gaat u naar een jungle lodge bij de Fredberg. De Fredberg is vernoemd naar zijn ontdekker Fred Pansa, een gids en fanatiek vogelaar. Bij de Fredberg is allerlei wild te spotten en ook veel bijzondere vogels waaronder de zeldzame rotshaan. De lodge in het basiskamp ligt aan een klein riviertje op een halve dag lopen van de Fredberg. Hier overnacht u de komende twee nachten.

Dag 2 Excursies bij de Fredberg

Vandaag gaat u weer op excursie in de omgeving van de Fredberg. U kunt onder andere de Fredberg zelf op gaan. Het uitzicht bovenop de berg is werkelijk adembenemend: kilometers uitgestrekt regenwoud met op de achtergrond het krassende geluid van ara's en het brullen van de brulapen.

Dag 3 Laatste dag en vertrek

Vandaag kunt u nog even ontspannen bij basiskamp. U kunt een verfrissende duik nemen in de rivier of een kleine wandeling maken. In de middag eindigt uw privétour bij de Fredberg en wordt u opgehaald.

Algemene informatie

3-daags regenwoudverblijf bij de Fredberg. Excursies in een zeer dierenrijke omgeving en een adembenemend uitzicht vanaf de top.

  • code SR0008
  • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
  • reisduur 3 dagen
  • niveau 1-3
  • comfort 2
  • startpunt Paramaribo

accommodatie
U overnacht in tweepersoons cabana met gedeeld sanitair

reisgezelschap
internationale groep

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het meest inspannende onderdeel van dit arrangement is de 3 a 4 uur durende wandeling naar de top van de Fredberg

reisperiode
Het hele jaarVraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds