Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Chili > Rondreizen > Patagonië Trekking Avontuur

Patagonië Trekking Avontuur

Hiken in Torres del Paine en Los Glaciares


De imposante berggebieden van Patagonië vormen een ideaal reisdoel voor liefhebbers van stevige trekkings. Deze reis combineert de twee mooiste gebieden van Chileens en Argentijns Patagonië met elkaar: het Torres del Paine Nationaal Park in Chili met z'n prachtige blauwe meren en imposante gletsjers en het Los Glaciares Nationaal Park rond de imposante 'granietnaalden' Cerro Fitz Roy en Cerro Torre in Argentinië. De tocht in Argentinië vindt plaats in een internationale groep onder leiding van een Argentijnse gids.

Wij hebben bericht ontvangen van onze Argentijnse partner dat zij gestopt zijn met de organisatie van deze reis in internationale groep. Wij zoeken nu uit of de reis wellicht op individuele basis kan worden aangeboden en zullen het programma aanpassen zodra wij weten of dit mogelijk is.


DIASHOW

De ongenaakbare Cerro Torre (foto: Arno Luft)

Patagonië Trekking Avontuur

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Puerto Natales

De reis start met de aankomst in Puerto Natales. U ontmoet de gids en de overige groepsdeelnemers in het hotel in Puerto Natales.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start trekking Torres del Paine

Vanuit Puerto Natales reist u in ongeveer 4 uur naar het Torres del Paine Nationaal Park. Dit park werd opgericht in 1959 en is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Eenmaal in het park nemen we de boot naar Camping Pehoe vanwaar we naar Refugio Grey lopen, nabij de kop van de gelijknamige gletsjer. Wandeling: ca. 4 à 5 uur - ± 10 km.
Overnachting: berghut op basis van volpension

Dag 3 Trekking Grey gletsjer - Refugio Paine Grande

De hele ochtend gebruiken we om de spectaculaire kop van de Grey-gletsjer te bekijken en te bewonderen. Met enig geluk is het hier mogelijk om enorme ijsbrokken te zien afbreken van de ijsmuur. Daarna wandelen we terug naar Paine Grande waar wordt gekampeerd. Wandeling: ca. 4 à 5 uur - ± 10 km.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 4 Trekking Valle Francés

Na twee inloopdagen volgt nu een pittige trekkingdag. Vanuit Paine Grande lopen we omhoog in de Valle Francés die diep in het hart van het Torres del Paine-massief uitkomt. Van boven in de vallei heeft u bij helder weer schitterende uitzichten op de omringende sneeuwtoppen en de in het lagere deel van het park gelegen meren. Vervolgens dalen we af naar Campamento El Francés. Wandeling: ca. 10 uur - ± 20 km.
Overnachting: berghut op basis van volpension

Dag 5 Trekking Los Cuernos - Campamento El Chileno

Na een dag met grote hoogteverschillen volgt vandaag de vrij vlakke route van Campamento El Francés langs de noordrand van het Lago Nordenskjöld naar het Campamento El Chileno. Onderweg zijn er goede kansen om vogels zoals de grey-headed en de upland goose te zien. Wandeling: ca. 5 uur - ± 10 km.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 6 Trekking Mirador las Torres

Een topdag! Vanuit het kampement wandelt u stevig stijgend omhoog naar de basis van de massieve granieten torens waaraan het Torres del Paine N.P. zijn naam dankt. Het is een pittige tocht door de stijging, maar het uiteindelijke uitzicht op de Torres en het aan de voet ervan gelegen gletsjermeer is dan ook onvergetelijk. Aan het einde van de dag reizen we terug naar Puerto Natales waar weer in een hotel wordt overnacht. Wandeling: ca. 8 uur - ± 15 km.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Van Puerto Natales naar El Calafate

Na een aantal wandeldagen volgt nu een echte reisdag. Vanuit Puerto Natales reist u per openbare bus naar El Calafate aan de oevers van het Lago Argentino in het Argentijnse deel van Patagonië. De busreis duurt ongeveer 6 uur.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Excursie Perito Moreno gletsjer

Een prachtige excursie brengt u vandaag naar de wereldberoemde Perito Moreno gletsjer. Waren de gletsjers in Torres del Paine al indrukwekkend, de Perito Moreno is toch nog weer van een andere orde. U maakt een wandeling langs de oever tegenover de gletsjer en u krijgt natuurlijk ruim de tijd om af te wachten of u grote brokken ijs van de gletsjer kunt zien afbreken. Aan het einde van de dag reist u vanuit El Calafate naar El Chaltén aan de basis van de Cerro Fitz Roy.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Trekking Los Glaciares N.P.

Na het ontbijt brengt een korte transfer u naar de Río Blanco, waar de start ligt van een fantastische wandeling! Via een prachtig sub-arctisch woud wandelen we steeds dieper het bergmassief in met steeds uitzichten op verschillende imposante graniettoppen. Het hoogtepunt van de dag is Laguna de los Tres aan de basis van de Cerro Fitz Roy. De wandeling is het zwaarst aan het begin (1 1/2 uur) en aan het einde (1 uur); in totaal wordt een hoogteverschil van 700 meter hoogte overbrugd. U kampeert in het aantrekkelijke Campamento Poincenot. Wandeling: ca. 8-9 uur.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 10 Trekking Los Glaciares N.P.

Vandaag maakt u de - niet te missen! - tocht naar Laguna Torre waar u kampeert. De uitzichten op de 'naald' van de Cerro Torre zijn bij helder weer adembenemend. Het is een van de meest legendarische en mysterieuze bergtoppen in de wereld. U kunt ook de Adela-bergketen zien, een kolossaal ijsgordijn, en de nog dichterbij gelegen Cerro Solo met een wonderbaarlijke ijskap. Onder het massief dringen diverse gletsjertongen door tot ver in de vallei; samen vormen deze het Laguna Torre. Het wit van het ijs vormt een schitterend contrast met het groen van de lenga wouden. Wandeling: ca. 7-8 uur.
Overnachting: verzorgd kamperen op basis van volpension

Dag 11 Einde trektocht, terugkeer naar El Calafate

Het is fijn wakker worden met uitzicht op de 3128 meter hoge Cerro Torre! Een van de moeilijkst te beklimmen bergen ter wereld en een uitdaging voor iedere topalpinist. De ochtend is vrij bij Laguna Torre om gewoon nog even te genieten van het fabelachtige bergpanorama. Na de lunch volgen we de loop van de Rio Fitzroy terug naar El Chaltén. Voordat u doorrijdt naar El Calafate heeft u hier de mogelijkheid te douchen. U overnacht in een hotel in El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Einde van de reis

Na het ontbijt eindigt het programma.

Algemene informatie

Rugzaktrektochten in de mooiste parken van Patagonië in internationale groep

 • code CL0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 4
 • comfort 1-2
 • startpunt Puerto Natales
 • eindpunt El Calafate

accommodatie
Er wordt overnacht in toeristenklasse hotels en berghutten en gekampeerd in tweepersoons trekkerstenten.

vervoer
Het lokale vervoer vindt plaats per minibus, terreinwagens, lokale bussen, boot en evt. taxis.

reisgezelschap
Internationale groep. Alleen voor gelijktijdige boeking van twee of meer personen. Privé services zijn mogelijk.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Dit is een pittig trekkingprogramma. Kampeeruitrusting wordt gedragen, maar u loopt wel met uw persoonlijke bagage.

reisperiode
Van oktober t/m maartInbegrepen
 • alle excursies en entrees volgens programma
 • lokale assistentie op niet trekkingdagen
 • slaapmatjes
 • Engelstalige berggids voor de trekkingdagen in Argentinië
 • gebruik van kampeeruitrusting
 • maaltijden volgens programma, tijdens trekkingdagen wordt een lunchpakket verzorgd.
 • alle overnachtingen
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vlucht
 • persoonlijke uitgaven
 • slaapzak
 • drankjes tijdens maaltijden (behalve water)
 • dragers voor persoonlijke uitrusting (optioneel te huur)
 • fooien
 • verzekeringen
 • optionele excursies
 • alcoholische dranken
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds