Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Argentinië


Natuur
Een land dat zich uitstrekt van de tropen tot bijna de zuidpool en waar op een oppervlakte van 67 keer Nederland slechts 2,5 keer zoveel mensen wonen heeft natuurlijk nogal wat ruimte voor natuur. De bekendste natuurgebieden en nationale parken zijn het Los Glaciares N.P. met z'n fabelachtige granietbergen en imposante gletsjers, het Tierra del Fuego N.P. met z'n bergachtige kustlandschappen, het Península Valdés waar op en langs de kusten vele zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en walvissen leven en natuurlijk het Iguazú N.P., genoemd naar de beroemdste watervallen van Zuid-Amerika die door tropische regenwouden zijn omgeven. Daarnaast zijn er vele ander boeiende natuurgebieden, wellicht wat minder bezocht maar daarom niet minder boeiend, zoals de wetlands van de Iberá, het Nationale Park Los Alerces bij Esquel, de canyonlands van Talampaya en de hoge bergen van het Nahuel Huapi N.P. Ten zuiden van Iguazú liggen de watervallen van Moconá, nu nog een geheimtip maar dat kan snel veranderen!

Vervoer
Argentinië is een land met een goede infrastructuur. Het meeste binnenlandse vervoer zal plaatsvinden per auto, bus of vliegtuig. Door de grote afstanden is het voor de meeste reisprogramma's aan te raden enkele binnenlandse vluchten te maken. Een busrit van Buenos Aires naar Salta duurt bijvoorbeeld al 22 uur terwijl u per vliegtuig al in minder dan 2 uur op uw bestemming bent. Voor bepaalde reizen is het mogelijk gebruik te maken van een airpass, maar in de praktijk blijken deze airpassen vaak moeilijk te regelen, omdat dan alle vluchten met een bepaalde airline moeten worden gemaakt en vaak worden de trajecten die voor een reis nodig zijn door verschillende airlines uitgevoerd of dat de boekingsklasse voor de airpass niet meer beschikbaar is.

Eten
Denk je aan Argentijns eten, dan denk je aan vlees en dat is wel terecht. Voor vleeseters valt er in Argentinië een hoop te genieten. De belangrijkste gerechten op de Argentijnse menukaart zijn dan ook vleesgerechten zoals 'Bife de Chorizo' (entrecôte) en 'Asado de Cordero' (gegrild schapenvlees).

Tijdsverschil
Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in West-Europa. Tijdens onze zomertijd komt daar nog een uur bij en is het tijdsverschil 5 uur.

Medische aspecten
Voor reizen naar Argentinië worden over het algemeen vaccinaties aanbevolen voor gele koorts, DTP en hepatitis A. Bij reizen naar het tropische laagland van Noord-Argentinië kan daarnaast het gebruik van medicijnen tegen malaria worden aanbevolen. Omdat hygiënische omstandigheden in met name Noord-Argentinië anders zijn dan in Nederland, bestaat er tijdens reizen de kans op darmproblemen. Het is daarom extra belangrijk in deze streek extra te letten op hygiëne. In het weidse en koele zuiden zijn de hygiënische omstandigheden over het algemeen goed en is de kans op reisziekten klein.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

Coronaregels
Per 1 september 2022 zijn alle inreismaatregelen voor Argentinië opgeheven. U hoeft dus geen vaccinatiebewijs of negatieven PCR test meer aan te tonen.

NB 1: Bovenstaande adviezen golden ten tijde van het samenstellen van deze informatie maar niets zo 'onvoorspelbaar' als coronaregels dus houdt u er svp rekening mee dat last minute wijzigingen altijd mogelijk zijn.
NB 2: Wij geven bovenstaande informatie als service maar u bent er uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor dat u voldoet aan de corona-regels zoals die gelden in de door u te bezoeken landen.

Paspoort en visum
Voor een bezoek aan Argentinië is alleen een paspoort nodig, dat na vertrek uit Argentinië nog 6 maanden geldig is. Een visum is voor Nederlanders en Belgen niet nodig voor een reis van minder dan 90 dagen. Wanneer u via de USA vliegt, dient u reistoestemming aan te vragen op de ESTA website. Bij boeking ontvangt u hierover meer informatie.

Taal
De officiële taal van Argentinië is Spaans. Het Argentijnse Spaans wordt heel anders uitgesproken dan in andere Latijns-Amerikaanse landen, het woord 'playa' wordt bijvoorbeeld uitgesproken als 'plazja'. Ook zijn er veel woorden die buiten Argentinië in een andere context, of helemaal niet gebruikt worden. Maar het Castilliaans (het Spaans dat in Spanje gesproken wordt) wordt wel overal begrepen.

Een georganiseerde reis is mogelijk zonder dat u de taal machtig bent, maar wilt u op eigen gelegenheid gaan rondreizen dan is enige kennis van de Spaanse taal eigenlijk onontbeerlijk.

Munteenheid
De Argentijnse munteenheid is de Peso. Bij de laatste update van deze informatie was 1 euro ongeveer 48 Argentijnse pesos waard (voor actuele informatie, zie: www.xe.com). Overal in Argentinië worden zowel pesos als cash Amerikaanse dollarbiljetten geaccepteerd.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds