Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Criminaliteit / veiligheid Argentinië

Hoe zit het met de veiligheid tijdens reizen in Argentinië?

Veel reizigers die nog nooit in Zuid-Amerika zijn geweest, maken zich toch wel wat zorgen over of men in Argentinië veilig kan reizen. Dat durven we volmondig bevestigend te beantwoorden. Natuurlijk zijn er in de grote steden plaatsen die je beter kunt vermijden en kan er altijd iets gebeuren maar over het algemeen en in grote delen van Argentinië kan goed en veilig worden gereisd. Met algemene voorzorgsmaatregelen en een beetje gezond verstand komt u al een heel eind. Enkele suggesties:

  • Let altijd goed op uw eigendommen.
  • Loop niet met waardevolle zaken te koop en laat opzichtige sieraden liever thuis.
  • Let extra op uw spullen wanneer u zich in de grote steden of andere plekken temidden van drukke mensenmassa’s begeeft.
  • Loop niet in het donker door verlaten straatjes, hoe pittoresk ze er ook uitzien. Blijf in het donker altijd een beetje tussen de mensen.
  • Wisselkoersen bij straatwisselaars zijn goed maar geld wisselen op straat is illegaal. En daar waar zaken zich in de illegaliteit afspelen zijn ook risico's. Het mag niet maar gebeurd wel veel. Tenzij u ervaren bent en weet wat de risico's zijn raden wij echter af om geld te wisselen bij straatwisselaars.terug naar veelgestelde vragen Argentinië 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds