Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Munteenheid en pinnen in Argentinië

Welke valuta wordt gebruikt in Argentinië en kan er makkelijk gepind worden?

De lokale munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso. Actuele informatie over de wisselkoers vindt u op www.xe.com. De makkelijkste manier om aan pesos te komen is door lokaal te pinnen of geld te wisselen in hotels. Amerikaanse dollars in kleine coupures zijn eigenlijk overal te gebruiken als betaalmiddel. Creditcards worden algemeen geaccepteerd in de wat betere restaurants, hotels en winkels.

Pinnen

In alle grote steden worden de Mastercard, Visa, American Express, Maestro bij de meeste pinautomaten geaccepteerd. Door de economische situatie in Argentinië wisselt het maximale bedrag dat u per keer kunt pinnen sterk. Houd er rekening mee dat de bedragen die u kunt opnemen laag zijn en dat de commissie in verhouding hoog is.

Geld wisselen

Door de hoge commissies is het soms gunstiger om te wisselen in hotels dan te pinnen. Bij de receptie kunt u informeren naar de dagkoers. In de grote steden kunt u ook wisselen op straat (cambio), dit geeft vaak nog een gunstiger wisselkoers. Het staat u vrij om hier een keuze in te maken maar wij raden aan om het via de officiële weg te wisselen.

Let op! Wisselgeld kan vaak een probleem zijn in Argentinië. In veel gevallen hebben o.a. winkels en tankstations niet voldoende wisselgeld.terug naar veelgestelde vragen Argentinië 
ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds