Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Munteenheid en pinnen in Argentinië

Welke valuta wordt gebruikt in Argentinië en kan er makkelijk gepind worden?

De lokale munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso. Actuele informatie over de wisselkoers vindt u op www.xe.com. De makkelijkste manier om aan pesos te komen is door geld te wisselen. Lokaal pinnen van valuta is vaak niet mogelijk omdat Europese passen niet worden geaccepteerd en bovendien is het relatief duur. Creditcardbetalingen worden in de meeste restaurants, hotels en winkels wel geaccepteerd en de koers is over het algemeen ook best OK. Qua gemak en snelheid is wat ons betreft de creditcard een veilige en prima optie om in Argentinië te betalen. De koers ligt vaak tussen de officiële wisselkoers en de straatkoers 'de blue rate' in. Deze is ongeveer vergelijkbaar met de koers die je krijgt als je bijvoorbeeld in hotels contanten omwisselt.

Geld wisselen

Door de hoge commissies is het vaak gunstiger om geld te wisselen dan om te pinnen. Dat kan bij de receptie van een hotel. In de grote steden kunt u ook wisselen op straat kantoortjes (cambio's), dit geeft vaak nog een gunstiger wisselkoers. Echter niet alle wisselkantoortjes zijn bonafide en we raden u dan ook aan attent te zijn als u 'op straat' geld gaat wisselen. Wilt u niet met een creditcard betalen dan is het verstandig voldoende contanten mee te nemen omdat pinnen onzeker en duur is. Naast voor het wisselen kunt u dit contante geld ook rechtstreeks als betaalmiddel gebruiken. Het staat u vrij om hier een keuze in te maken maar wij raden aan om het via de officiële weg te wisselen.

Pinnen en elektronisch betalen

Zoals eerder beschreven is contant geld opnemen niet gunstig. Door de economische situatie in Argentinië wisselt het maximale bedrag dat u per keer kunt pinnen sterk. Houd er rekening mee dat de bedragen die u kunt opnemen laag zijn en dat de commissie in verhouding hoog is. Elektronisch betalen is vaak wel mogelijk en de koers is niet ongunstig. Mastercard, Visa, American Express, Maestro worden bij de meeste betaalautomaten geaccepteerd, maar niet altijd!terug naar veelgestelde vragen Argentinië 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds