Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Internationaal rijbewijs Argentinië

Ik ga met een huurauto rondreizen in Agentinië. Is een internationaal rijbewijs dan verplicht?

Het is zeer aan te raden / verplicht een internationaal rijbewijs aan te schaffen indien u naar Argentinië gaat en zelf wilt gaan rijden. Het Nederlandse rijbewijs is juridisch gezien niet geldig in Argentinië al zal het meestal wel geaccepteerd worden bij controles langs de weg of het afhalen van de huurauto. Het Internationaal Rijbewijs geldt als een internationaal verkeersdocument. Het is een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs in meerdere talen. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig.

Een internationaal rijbewijs ook zeer handig zijn in geval van een calamiteit of ongeluk. U dient u soms uw reisbewijs in te leveren en op dat moment is het handig als u het internationale rijbewijs in kunt leveren. U hoeft dat niet meer persé op te halen waardoor u wellicht sneller uw reis kunt vervolgen.

U kunt een Internationaal Rijbewijs aanschaffen bij ieder ANWB-verkooppunt (ook voor niet-leden!). De kosten zijn € 17,95. Om het Internationaal Rijbewijs te krijgen, dient u uw Nederlandse rijbewijs en een recente foto mee te nemen.terug naar veelgestelde vragen Argentinië 
ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds